המשחק של אנדר - מישהו קרא?

JiyuuKi

New member
המשחק של אנדר - מישהו קרא?

זה ספר מדע בדיוני שנורא נורא מזכיר לי את המטריקס ברעיונות שלו ובמסרים שהוא מנסה להביע. עכשיו סיימתי את השני בסידרה והוא היה ממש מעולה! עוד מישהו קרא את זה ושם לב לדמיון? (בלי ספויילרים
)

JiyuuKi

New member
כה אבל זה לא ניו-אייג'י כזה

כמו המטריקס הפילוסופיה שלו היא יותר פוליטית ועל טבע האדם. אבל זה עדיין שולט

MetalSinagouge

New member
יצא לך לקרוא חולית?

קראתי בערך עד עמוד 175 בנתיים ואני חייב לומר שאני מתקשה להבין מה ההייפ. התחלתי במקביל לקרוא את שיר של אש וקרח שהוא כנראה לא פילוסופי אבל בנתיים הוא מעניין באותה מידה כמו העמודים הראשונים של חולית ואפילו יותר.

JiyuuKi

New member
שני הספרים מעולים

את חולית קראתי עד החצי, ונורא נורא נהנתי ממנו אבל אז קיבלתי את שיר של אש ושל קרח הרביעי אז הייתי חייב להפסיק שיר של זו הסידרה הכי גאונית שקראתי. פשוט אי אפשר להאמין שזה נכתב ביידי בן אדם. זה אומנם לא ממש פילוסופי, אבל הוא כל כך ריאליסטי עד שבאותה מידה אפשר להגיד שהמציאות אינה פילוסופית. וחולית היה דווקא ספר מעולה לפי מה שאני זוכר. אני חושב שאני אמשיך לקרוא אותו עוד מעט. אני זוכר שממש אהבתי את כל השיטות שלהם לשלוט בעצמם, ואת הפוליטיקה שלהם. העלילה לא עוברת חזק מספיק לדעתי, אבל הוא איכותי, ואין הרבה ספרים שטובים יותר ממנו.

MetalSinagouge

New member
דווקא את הפוליטיקה לא אהבתי.

בנתיים מה שאני אוהב בשיר של אש וקרח זה שהמפה לא מתפרסת על פני 50 עמודים של כל מיני ארץ תיכונה. את שר הטבעות למשל קראתי עד החצי וזהו, פשוט לא יכולתי יותר. אומנם עדיף על התנ"ך, אבל עדיין. אני חושב שלפיליפ ק. דיק יש פוטנציאל בכל הקטע של פילוסופיה בגרוש (או פילוסופיה שגם האדם הפשוט יכול להבין). הוא הרי למד פילוסופיה בקולג', עד שהעיפו אותו. נדמה לי שגם סטניסלב לם נחשב למעורר מחשבה עד מאוד, אבל טרם קראתי.

AnnabeI Lee

New member
איך אנדר הזכיר לך את המטריקס?

(וכמובן- ספר שליטה. מטובי הספרים שאי פעם יצאו במדע הבדיוני. ואמרה את זה חובבת אסימוב מושבעת
)

JiyuuKi

New member
בהרבה דברים

בעיקר הקטע של הקו המטושטש הזה שבין המשחק למציאות איך שהשולטים גורמים להם להאמין שכל החיים שלהם זה המשחק, והוא בעצם המציאות (במטריקס יותר, אבל יש גם באנדר), וגורמים להם לקחת אותו ברצינות בשביל המטרות האנוכיות שלהם. וגם משקה הענק! זה גם סוג של מטריקס.. אני חושב

JiyuuKi

New member
אבל זה יותר מזה

זה כל האווירה הזאת שאת כבר לא בטוחה מה אמיתי ומה לא ואז את מתחילה להסתכל כך גם על החיים שלך.. אני חושב שבגלל זה הם נראו לי כל כך דומים. כי הם עוררו את אותה הרגשה.

JiyuuKi

New member
יאאא

התחלתי עכשיו את השלישי בסידרה - "קסנוסייד". שליטה מוחלטת.

miss mcmillan

New member
הרבה אנשים גינו בחריפות

את ההמשכים (לא מדברת כרגע על ספרי "הצל"), אבל אני מניחה שהם לא אהבו את סגנון הכתיבה של קארד ממילא, ונהנו מאנדר בעיקר בגלל הטוויסט החזק והחדשנות, שבהמשכים כבר פחות מורגשת. ובאשר לי- קודם כל, נהניתי מההקבלה שלך למאטריקס: איך לא חשבתי על זה קודם? הכל משחק! מעבר לזה, דווקא קראתי בנשימה די עצורה את "קול למתים" ואת "קסנוסייד"- הספר ממש ממש מתח אותי בזמנו, הסתובבתי איתו כמה ימים בכל מקום שהלכתי אליו. יאמרו מה יאמרו, אהבתי את העיסוק המעמיק שלו ברעיונות שבספר הראשון הוא רק מגרד את המשטח שלהם.

למעלה