המשחק של אנדר - עזרה!!

המשחק של אנדר - עזרה!!

קניתי את ארבעת הספרים "הראשונים" באנדר: המשחק של אנדר, קול למתים , קסנוסייד וילדי המחשבה.
הבנתי שיש עוד חמישה ספרים בסדרת ספינאוף שנקראת סדרת הצל, אותם לא קניתי.
שאלתי לאלו מביניכם שקראו את כל הספרים או כמה שיותר מהם: מהו סדר הקריאה הנכון לדעתכם? קראתי כבר את המשחק של אנדר והתכנון הוא להמשיך לקול המתים, שבויקיפדיה תואר כהמשך של אנדר. אולם, ראיתי למשל שיוצאת עוד סדרה של "מלחמת הפורמיקים הראשונה" בה יצא ספר בשם "והארץ אינה יודעת" שמהווה למעשה רקע לספר הראשון.
מרוב ספינאופים וסדרות-משנה די התבלבלתי והייתי שמח להכוונה מסוימת מבחינת הקריאה.
תודה!

אכמו

New member
לדעתי לקרוא לפי הסדר שהספרים יצאו לאור

גם ספרים שהם פריקוולים או מתארים את אותן התרחשויות מנקודת מבט שונה, נכתבו אחרי שהספרים המקוריים יצאו לאור ואיפשהו מניחים את הקיום שלהם.

pix37

New member
אני דווקא חושב אחרת

עזוב את ההמשכים של טנדר בינתיים הם קופצים לעתיד הרחוק ופחות קשורים לקו הזמן הנוכחי. (וגם כתובים רע) עבור לסדרת הצל שעדיין מחזיקה את התנופה והקצב של המשחק של אנדר ועוסקת בעולם שאחרי הנצחון. ואז תחזור לסדרת המשחק וחירטוטיה (עם הדמויות הכי מעצבנות שנכתבו אי פעם)

cordilio

New member
קרא את הספרים שקנית

אני ממליץ לסיים קודם כל את ה-4 שקנית לפי סדרם.
הסדרה של הצל היא באוירה אחרת לגמרי. אני קראתי את הצל של אנדר ואת הבא בתור אחריו ולא המשכתי, כי השני היה פשוט כבר מעיק ומיותר.
קול למתים מעולה, קסנוסייד גם טוב בחלקו אם כי קצת נמרח. ילדי המחשבה, לטעמי, כבר היה מיותר לגמרי. את הסדרה היה אפשר לסיים בקלות בטרילוגיה מוצחלת, והספר הרביעי היה יכול בקלות להיות חלק מהשלישי, גם כך כאמור נמרח. אני קראתי אותם לשם השלמת התמונה, אבל בדיעבד לא יודע אם לא הייתי מסתפק בקול למתים, ובקריאת תקציר של השניים האחרונים.
הצל של אנדר לדעתי דווקא די טוב, אבל ההמשכים שלו הולכים ומתדרדרים.

למען האמת

כבר החלטתי עם עצמי לקרוא רק את 4 הראשונים שציינתי, כיוון שזוהי הסדרה ה"מקורית" ולא בא לי להסתעף לעוד כיוונים בסיפור הזה.
אמנם לא סיימתי את קסנוסייד ואני לא יודע אם הוא נמרח, אבל אני בסביבות עמוד 160 שלו ובנתיים זה ממש נחמד. אני יכול להבין איך התיאורים המורחבים יכולים להצטייר כנמרחים, אבל לדעתי הצנועה זה חשוב להעביר את המסר הכללי של מצב הכוכב והקונגרס הבינכוכבי, והתיאורים "באים בטוב".
כאמור, יכול להיות שאגיע לעמוד 400 תשוש לגמרי מתיאורים, אין לדעת :)

למעלה