המשחק של אנדר

Im The Sun

New member
המשחק של אנדר../images/Emo42.gif

אני כרגע באמצע הספר (הנהדר!) הזה ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו, אהבתם את העלילה
מעניין אותי לדעת מהי חוות דעתכם עליו.

מדהים!../images/Emo22.gif../images/Emo45.gif

הסדרה הזאת היא אחת מסדרות הספרים המענגות ומעוררות המחשבה ביותר. כל ספר חדש בסדרה פותח את הראש עוד יותר והופך את הקודמים לאקספוזיציה חיוורת בלבד.

אייני

New member
ספר אדיר...

כדאי לקרוא גם את כל ההמשכים, וגם את "הסדרה המקבילה" לסדרה הזו... הספר הראשון של הסדרה המקבילה נקרא "הצל של אנדר".. אהבתי את כל הספרים :)

Im The Sun

New member
אוקיי../images/Emo42.gif

לפני 2 דקות סיימתי לקרוא את הספר
זה בין הספרים הכי טובים שקראתי
אפשר לקבל אולי קצת מידע על הרקע של הסיפור
אתם אומרים שיש ספרים מקבילים... מה הכוונה
האם מדובר עדיין באנדר או בדמות חדשה

Britush

New member
ובכן, ../images/Emo42.gif

שאר הספרים מחולקים לשתי סדרות. הסדרה הראשונה עוסקת באנדר; בחייו לאחר השמדת הבאגים וכו'. סדר הספרים הוא: "קול למתים" "קסנוסייד" (ספר עבה באופן מפחיד
) "ילדי המחשבה" הסדרה השנייה עוסקת בבין (החייל הצעיר ביותר בצבא דרקון, כזכור). הסדר הוא: "הצל של אנדר" (מקביל ל"משחק של אנדר", אבל מנקודת מבטו של בין) "הצל של ההגמון" "בובות צללים" וראיתי איפשהו באינטרנט שעתיד לצאת עוד ספר, אבל אולי סתם לא הבנתי נכון (אנגלית).

Britush

New member
ואם כבר - דעותיי: ../images/Emo42.gif

"הצל של אנדר" מקסים. קודם כל, הוא מספק לנו נקודת מבט חדשה על אנדר - אנדר וויגין הגדול, המבריק, הטוב, הנערץ; ולא הילד הקטן שריחמנו עליו כל כך ורצינו רק שגראף ושאר אנשי הצי יעזבו אותו בשקט. ועם זאת, הוא עדיין אותו אנדר. מדהים.
שנית, הדמות של בין בנויה נהדר, ומעוררת הזדהות, הערכה ורחמים (כן-כן, הכל ביחד). הוא קצת חכם מדי, אבל מסתדרים.
גם "הצל של ההגמון" לא רע. קארד מכניס את פיטר (אחיו של אנדר) לסיפור, ומצליח לגרום לנו לחבב אותו, למרות שקודם שנאנו אותו; לא ברור איך. ובין ממשיך להיות... בין.
יש קצת יותר מדי פוליטיקה וצבאות שונים ומשונים, אבל אפשר בקלות לדלג על החלקים האלה, הם לא חשובים.
"בובות צללים" הרבה פחות טוב, לדעתי. כמובן, הוא לא גרוע, קארד כתב אותו
; אבל בהשוואה לאחרים - ...
"קול למתים" מצויין. החיסרון היחיד הוא שחולפות שנים עד שאנדר מופיע (כבר חשבתי שקניתי ספר לא נכון). אבל הוא עדיין מרתק.
"קסנוסייד" קצת 'נמרח', לדעתי... 500 עמודים שאפשר היה לכתוב ב-100; אבל כמובן, אז הוא לא היה יפה כל כך.
יש שם כמה תיאוריות מוזרות שקצת בלבלו אותי.
"ילדי המחשבה" - עוד לא סיימתי. בינתיים - קצר מדי (אני לא רוצה לסיים אותו).
ולא אהבתי כמה וכמה דברים, אבל אני לא רוצה לספיילר כאן, אז אכתוב אותם בפעם אחרת (כשאסיים את הספר, אולי).

Im The Sun

New member
תודה על הנקודת מבט../images/Emo42.gif

אני חושב שאני אמשיך לקרוא את הסדרה
רק לא ממש הבנתי איפה "המשחק של אנדר" נכנס פה. זה הספר הראשון
ואם כן אז מה הספר הבא אחריו
האם זה "הצל של אנדר"

Britush

New member
פחות או יותר - ../images/Emo42.gif

"המשחק של אנדר" הוא אכן הראשון. "קול למתים", "קסנוסייד" ו"ילדי המחשבה" מוגדרים כהמשכים שלו; אבל למעשה יש סדרה נוספת "הצל של אנדר", "הצל של ההגמון" ו"בובות צללים" שהיא סדרה מקבילה, בערך. בכל מקרה רצוי לקרוא קודם כל את "המשחק", ואז את סדרת הצללים או את סדרת אנדר.

mydas

New member
יש כמה

רעיונות יפים בקסנוסייד וילדי המחשבה. (רעיונות תיאולוגים ומד"בים)

אני לא מידאס אבל

תיאולוגי זה מה שעוסק בשאלות של דת. לא דת ספציפית, אלא אמונה ויחסי אדם עם אלוהיו ואכן, הספרים ( נדמה לי שבעיקר קול למתים אבל כולם למעשה) עוסקים בשאלות תיאולוגיות מרתקות.

Britush

New member
אני יודעת מה פירוש המילה, ../images/Emo42.gif

אבל לא הבנתי איך הספרים עוסקים בשאלות תיאולוגיות.
את יכולה להסביר - ?

../images/Emo58.gifסליחה שפקפקתי...../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

כמובן שאחרי שעובר זמן מקריאת הספר הוא לא מספיק טרי אצלי במוח אבל אנסה קצת על קצה המזלג- כל העניין עם החזרזירים והעצים הוא דת מסויימת ויש שם עניין של מסיונריות וקונפליקט בין הדת הנוצרית לדת שלהם. יש גם את נוביניה(ככה קוראים לה, נכון?) וההתלבטות בשאלות של אמונה סביב הכנסייה ששכחתי איך קוראים לה. גם כל בניית דמותו של פיטר כהגמון- הגמון זו הסמכות הדתית הגבוהה ביותר בנצרות ולראות את אחורי הקלעים של איך התפקיד הזה נוצר, מתמנה ומתממש אומר הרבה על המימסד הדתי. אפשר גם לדבר באופן כללי על זה שיש אפשרות נדירה בסדרה ללוות דמות לאורך אלפי שנים ולראות איך נוצר מיתוס. מה הפער בין המעשה של אנדר כמו שראינו בספר הראשון לבין איך שהאנשים תפסו את המיתוס של אנדר המושיע אלפי שנים אחר כך. ככה נבנה מיתוס דתי ויש לזה משמעות תיאולוגית... ושוב, קצת מתסכל אותי שקראתי מזמן והדוגמאות לא טריות לי בראש אבל אני בפירוש זוכרת שהיה הרבה עיסוק בנושא הזה.

Britush

New member
הו, מעניין. ../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif ../images/Emo42.gif

עניין החזרזירים והעצים - נכון, בהתחלה זה נראה כמו מנהגים מוזרים (ומזעזעים) של כת כלשהי; אבל בהמשך התברר שזו הייתה דרך החיים שלהם. ("החיים השלישייים" וכו')
אאל"ט, תפקיד ההגמון בספרים הוא לא תפקיד דתי, אלא פוליטי - משהו בסגנון נשיא ארה"ב. זה עולם מתקדם, אין סיבה שלכנסייה תהיה כ"כ הרבה השפעה כמו בימי הביניים.
(אגב, הופתעתי מהעובדה שלוזיטניה היא מושבה קתולית; מדובר באלף השישי, איך ייתכן שעדיין יש קתולים אדוקים?
)
בעניין המיתוס - את צודקת בהחלט, לא חשבתי על זה.

mydas

New member
עם אותה טענה

של דרקונית המזל - אני אטלא זוכרת דוגמאות. קראתי את הספר לפני שנתיים בערך.. כשאמרתי תיאולוגיים התכוונתי גם לרמן אבל לדיבור על המתים בעיקר. ולא לעולם הנוצרי שלהם. מה שכן התכוונתי גם לכל מה שמסתובב שםסביב ה'איואות' ? שזה רעיון ממש דתי. שנראה שאצלם בספר הוא הבתחלה התקבל בתור אמונה ואח"כ "הוכח מדעית".

Britush

New member
למען האמת, ../images/Emo42.gif

את עניין האיואות לא הבנתי עד הסוף... אני באמת צריכה לקרוא את "קסנוסייד" שוב.
אבל קודם אגמור את "ילדי המחשבה". (זה לא יקרה, אני לא רוצה לגמור אותו, והוא יישאר כך על המדף שלי, עם סימניה בעמוד הלפני-אחרון.
)

Lildi

New member
טוב שאתם כותבים על הספר הזה

כי אני בדילמות אם לקנות אותו!

למעלה