המשיח חייב להיות לא אחר מאשר אלוהים

המשיח חייב להיות לא אחר מאשר אלוהים../images/Emo161.gif

אני לא מבקש להתנגש בין דתות בדברים שאני אכתוב, אלא רק להביא נקודה למחשבה לכל היהודים היקרים, שטוענים בתוקף שהמשיח לא יכול להיות אלוהים. על המשיח להביא שלום כלל עולמי, אנו רואים זאת לכל אורך הנביאים, ובמיוחד בישעיה הנביא פרק י"א בפרק ב': 4. מי שרואה את עצמו יהודי שנמצא תחת סמכות חכמיו, חייב לקבל על עצמו את שלושה-עשר העיקרים של היהדות. כולל את העיקר השנים עשר - אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח. כלומר אני מאמין במשיח, אני בוטח במשיח, שיביא שלום לכל העולם. אם אכן אתה בוטח במשיח צדקנו שהוא רק בן-אדם שיביא את השלום המובטח לכל העולם. עפ"י התנ"ך אתה ארור - אתה מקולל. "כֹּה אָמַר יְהוָה אָרוּר הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בָּאָדָם וְשָׂם בָּשָׂר זְרֹעוֹ וּמִן-יְהוָה יָסוּר לִבּוֹ׃ וְהָיָה כְּעַרְעָר בָּעֲרָבָה וְלֹא יִרְאֶה כִּי-יָבוֹא טוֹב וְשָׁכַן חֲרֵרִים בַּמִּדְבָּר אֶרֶץ מְלֵחָה וְלֹא תֵשֵׁב׃" (ירמיה י"ז: 5,6) לכן אם ברצוננו להאמין במשיח ולהיות מבורכים, עלינו להגיע למסקנה הבריאה והיחידה, שמשיח צדקנו חייב להיות לא אחר ולא פחות מאשר אלוהים, שכן רק בו טוב ראוי וכדאי לבטוח. "בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בַּיהוָה וְהָיָה יְהוָה מִבְטַחוֹ׃ וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל-מַיִם וְעַל-יוּבַל יְשַׁלַּח שָׁרָשָׁיו וְלֹא ירא (יִרְאֶה) כִּי-יָבֹא חֹם וְהָיָה עָלֵהוּ רַעֲנָן וּבִשְׁנַת בַּצֹּרֶת לֹא יִדְאָג וְלֹא יָמִישׁ מֵעֲשׂוֹת פֶּרִי׃" (ירמיה י"ז: 7,8)

ו וַתְּחַסְּרֵהוּ מְּעַט, מֵאֱלֹהִים

בס"ד תהילים,מזמור ח'. בראשית,פרק ה',פסוק א':א זֶה סֵפֶר, תּוֹלְדֹת אָדָם: בְּיוֹם, בְּרֹא אֱלֹהִים אָדָם, בִּדְמוּת אֱלֹהִים, עָשָׂה אֹתוֹ.

אם המשיח הוא אלוהים

למה כל הפרוטסטנטיים ו"המשיחיים" למיניהם יוצאים נגד הכנסייה הקתולית בטענה שהקתוליים מאמינים כי מרים הקדושה הנה אימו של ה'-אלוהינו? סתם, שאלה למחשבה...

מרים

מרים היא תמונה של בת-ציון הקדושה - תמונה של בת ישראל - של כלת המשיח. היא נתנה את הכן לאלוהים, באמונה לדבר שהוא בלתי רגיל. היא נכנסה להריון מרוח הקודש. אלוהים בחר בה מכל נשות ישראל להיות האישה שתישא ברחמה את בן-האלוהים, את משיח ישראל והעמים. כבודה במקומה מונח, והיא אכן הייתה האם של ישוע המשיח. ישוע היה מאה אחוז בן-אדם בזכות מרים, ומאה אחוז אלוהים בזכות אלוהים. להגיד שמרים היא אמו של אלוהים, הוא לא הדבר הנכון להגיד, כיוון שאלוהים הוא גם האב גם הבן וגם רוח הקודש ומרים היא לא האם של האב או של רוח הקודש חלילה. ולכן לקרוא למרים האמא של אלוהים הוא בגדר חילול שם שמים. היא כן האמא של אדוננו ישוע המשיח -האלוהים שלבש בשר דרכה.

תשובה מעניינת אך מטעה

הקתולים והאורטודוקסים רואים במרים הקדושה אם אלוהינו, כלומר, המימד השני בשילוש הקדוש. אף אחד אינו מתיימר לראות אותה כאֵם רוח-הקודש או כאֵם האב. תודה בכל-אופן על תשובתך, כי היא נתנה לי להבין יותר טוב את הלך מחשבת הפרוטסטנטיים.

למעלה