המשיכה של ההצלחה - מאמר ודיון

המשיכה של ההצלחה - מאמר ודיון

הרבה אנשים לא מעריכים את עצמם מספיק. הם מדחיקים את אישיותם ומנסים ללכת על קצות האצבעות על מנת לא להרעיש לאף אחד יותר מידי. הם מפחדים לעשות החלטות ובחירות, ולקחת אחריות מלאה על מה שהם עושים, וכיוון שהם לא רגילים לקחת אחריות מלאה על מה שהם עושים, אז ברגע שמתעורר קושי, או שיש מכשלה, הם נוטים בטעות לחשוב שזו טעות שלהם ואשמתם. בתוך תוכם האנשים האלה חושבים שלא מגיע להם זוגיות טובה, שלא מגיעה להם עבודה טובה, שלא מגיע להם עושר ואושר. האם אתם האנשים האלה? ובכן סביר למדי להניח, שלפחות קצת, לפחות בחלק מהדברים. אם כן – אתם עושים עוול לעצמכם, ותנו לי להסביר לכם בדיוק למה, ולמה כל כך חשוב לשנות את הגישה. מן הסתם אתם רוצים להיות שמחים יותר, לעשות דברים שמעניינים אתכם, להיות בריאים ולהרוויח המון כסף. אתם רוצים להיות כמו אותם אנשים שמסתובבים עם חיוך על הפנים כל היום, עושים מה שהם רוצים, מרוויחים כסף ונהנים תוך כדי. האנשים האלה הם האנשים שמושכים אותנו. אתם יודעים למשל שלאנשים יש נטייה ללכת אחרי אנשים שלובשים חליפות? בדקו את זה מחקרית. גילו שאם שמים שני אנשים מול מעבר חציה, אחד עם חליפה ואחד בלי, רוב האנשים יעמדו באזור של האיש עם החליפה. יש משהו מאוד מושך בהצלחה. עכשיו אני לא אומר שאתם צריכים להעמיד פנים שאתם מצליחים. אני אומר שבתוככם אתם כבר מצליחים. לכולנו יש איכויות שיאפשרו לנו להצליח. לכולנו יש את הפוטנציאל והיכולת. הבעיה היא שרובנו מערימים קשיים על עצמנו כל הזמן. אומרים לעצמנו שאנחנו לא מספיק טובים, או מאמינים לאחרים שאומרים את זה, אבל אין דבר שרחוק יותר מן האמת. כל מה שאנחנו צריכים באמת לעשות זה להפסיק להקריץ תירוצים, ולדחות דברים ופשוט לעשות כבר עכשיו דברים שיקדמו אותנו, ואז להתייחס לעצמנו בהתאם. כל מה שאתם עושים, תעשו אותו עם ביטחון שהוא יצליח, תאמינו בעצמכם. אם נפלתם, תלמדו את השיעור ותקומו, ויותר חשוב מהכול תתחילו לעשות דברים. אם קשה לכם להאמין שאתם יכולים, תתחילו ממשהו קטן, ותתקדמו. רק אל תעמדו במקום. אל תתרגלו לדברים כמו שהם, ;אל תישארו ב comfort zone שלכם. אתם בטח שואלים, אבל מה הקשר של כל זה וללהראות מצליח. ובכן, זה חלק מאותו דבר. אם אתם יודעים לעשות דברים ולהתקדם, אתם כבר מצליחים. עכשיו בואו נניח, שאתם כבר עושים דברים ממש טוב, אבל עדיין כשאתם מגיע לבחינה – אתם נלחצים למרות שלמדתם, כשאתם מגיעים לראיון עבודה, אתם מתנהגים כאילו אתם לא מספיק טובים לעבודה, למרות שאתם כן. כשאתם רואים מישהו שמתאים לכם, ושבא לכם להכיר, אתם מפחדים לעשות צחוק מעצמכם. אז אני כאן כדי להגיד לכם – תאמינו בעצמכם. תהיו אמיצים גם אם אתם מרגישים פחד, תחצינו את מה שטוב בכם, תנו לאנשים לראות מה אתם באמת שווים. תנו לעצמכם לראות מה אתם באמת שווים. יצא לי לעבוד בעבר בסלקציה. וזה פשוט מדהים להסתכל על אנשים שיודעים שתהיה להם בעיה להיכנס, הם מתנהגים באופן נירוטי, מדברים הרבה, חסרי סבלנות, והם בדרך כלל אלא שיחכו הכי הרבה. ואלה שרגועים, שיודעים שהם ממילא יכנסו, ושיש להם את הסבלנות. אתם יודעים מה קורה איתם, הסלקטור שולף אותם מההמון של האנשים ומכניס אותם פנימה. והם כמובן אומרים תודה כי גם על מה שמגיע צריך להודות  עכשיו ברגע שאתם תתחילו להרגיש את זה, ולדעת שאתם מוצלחים – החיים יהיו משחק אחר לגמרי. אתם תיגשו לראיונות עבודה, ותקבלו את העבודה , אתם תיגשו לבחינות ותצליחו מעל ומעבר, אתם תוכלו לדבר עם כל אדם, ואתם יודעים למה – הביטחון בעצמכם זה כמו כרטיס VIP. אם תחשבו, תתנהגו, ותדברו באופן בטוח בעצמכם, אפילו אם בהתחלה יהיה קשה לכם ולא תאמינו בעצמכם כל כך, הדברים יתחילו לזוז מהר, והאמונה הזאת תהפוך לאמונה אמיתית. אנשים פשוט קולטים את זה. אני זוכר שבתקופות שונות הייתי מדבר עם אנשים על התחביבים שלי בהתלהבות, הם היו קולטים את ההתלהבות שלי, ומציעים לי עבודות. הייתי מספר להם על משהו נהדר שאני עושה, והם היו מצטרפים, זה הכול עניין של לרתום אנשים אחרים לאמונה, שאתם אנשים נהדרים, וזה פשוט הדבר הכי קל בעולם, כשאתם כבר יודעים את זה ומתנהגים בהתאם. זה מדהים יצא לי לפגוש כל מיני אנשים שממש טובים בדברים שונים, ואף אחד מסביבם לא יודע על זה. בין אם אתם יודעים לרקוד, לשיר, לכתוב, לעשות כסף, לבשל, לפגוש אנשים, לצייר – זה ממש לא משנה מה, תשתמשו בזה, תראו את זה, תשמיעו את זה. אלה האיכויות שלכם, אל תסתירו אותם. אני מכיר אנשי מקצוע מעולים, שנכנסים לראיון עם הזנב בין הרגלים. כשהם צריכים להיכנס ראיון, ולשדר (לא לומר – כי זה באמת טיפה שחצני) – "אני הבן אדם הכי מתאים, אם אתה מוכן לתת לי מה שאני שווה, אז אני יכול לחסוך לך את הזמן בלראיין את אלה שעוד מחכים בחוץ" תתחילו להחצין ולהתלהב מהדברים שאתם עושים, והעולם יתלהב איתכם. אנשים שמחים להכיר אנשים עם שמחת חיים, ועם רצון לעשות. זה בדיוק כמו ההבדל בין פרארי חדשה, לחלב במכולת. ההבדל הוא שאנשים קונים חלב כי הם צריכים חלב בשביל הקורנפלקס למשל. אבל אנשים יקנו פרארי, כי זה החלום שלהם, זה מה שמושך אותם, גם אם אין להם כסף. הם יוותרו על הדברים האחרים כדי להשיג אותה, והם ישקיעו בה. זה ההבדל בין מצליחנים לאנשים רגילים, אנשים רגילים, נותנים להם לעשות את העבודה שצריכים שהם יעשו. אנשים מצליחנים, משלמים להם כדי שיעשו את מה שהם הכי אוהבים לעשות. אז מה אתם חושבים על הנושא, אני אשמח לשמוע תגובות ושאלות. מה הדברים הנפלאים בכם שאתם מסתירים מאחרים? בברכה שפי

למעלה