המשך או העדרו

Adrian5

New member
המשך או העדרו

היי. כתבתי כאן בעבר על הספור המאוד כאוב שקרה לי. בחור שהתאהבתי בו ממבט ראשון בגיל 14(מבוגר ממני בעשור בערך), פנה אלי 8 שנים לאחר מכן באקראי דרך אתר היכרויות ונפגשנו לדייט שהיה כנראה החוויה הכי מרגשת שקרתה לי בחיים . זה היה חיבור מאוד חזק וחד פעמי (אני יודעת שגם לדעתו אנחנו מאוד דומים והוא כן הרגיש שזה היה מפגש מיוחד). אבל עם כל המילים היפות האלה זמן לא רב לאחר המפגש הוא נמוג לו ובעצם לא ראיתי אותו מאז. עברו בערך 6 אולי 7 חודשים. אני בחורה בת 23, שנראית טוב מאוד מתחילים איתי לא מעט, יש לי גם את הכרטיס באתר היכרויות ההוא אז בעיקר משם, כי אני לא יוצאת הרבה מהבית. אני לא יכולה להענות לאף אחד אני משותקת. אני מאוהבת בו, למרות שהבנתי שזה לא יקרה, זה כל כך כואב ונורא. אני מרגישה כאילו פגשתי את עצמי, אבל ממין זכר ומבריק/משכיל / מוטרף יותר. כשאנשים מתארים את התחושה של "זה", זו הכוונה. אני לא יודעת כמה זה שייך לפורום הזה, אבל מה הטעם בכלל בלתת איזשהו אמון ברגש אם את מרגישה לאדם כלשהו שאותו את באמת אוהבת, שאת מבינה שהוא 'האחד' עבורך שמבין אותך בצורה שאף אחד אחר לא מבין ואת אותו..ואז הוא נעלם . מה הטעם לחכות? ולחכות למה בדיוק? אולי כולן כאן מנחמות את עצמן לשווא? אני מסכימה שיש התאהבויות שווא, אבל אולי יש מצב בו יש שני אנשים, עבור אחד השני הוא אכן הpurfect match אבל עבור השני הראשון הוא לא או לא בדיוק וכן הלאה..ואז במצב כזה לא נותר אלא לפול אל היגון והכאב. עברו שבעה חודשים ואין יום שאני לא חושבת עליו. כלום לא עוזר ואני אפילו הולכת ללמוד באונ' בעיר אחרת כדי להתרחק. מאוד אודה לעצות....

נדמה לי שיש לך אי הבנה גדולה

מאוד בקשר למהות הפורום. זה לא פורום של "לחכות עד שימצא האחד" - אם מישהי נוספת הבינה זאת כך , אנחנו בבעיה. חד משמעית זה פורום שנועד לטפל בעצמנו - ובעצמנו בלבד! תודה שהעלית את הפירוש הזה כי במובן מסוים זה פשוט ..........הפוך! אם לומר את זה בצורה ממש ברוטלית - מנהלת הפורום הזה סבורה בתוקף (ובאחריות) שכל טענה רומנטית היא טענה שמזינה את אשליית האהבה שלנו והיא בסופו של דבר סם ממכר ומסוכן עבורינו. כל דבר שמנותק מהמציאות מהווה בעיה - ואין לך דבר מסוכן יותר מהפנטזיה אודות ה"אחד"... אם את שואלת אותי , אזי , אין דבר כזה בעולם "האחד" ...פשוט אין. מה שכן יש, ובשפע , זה אנשים שגורמים למשהו אצלנו לקשר אותם עם כל המרחב של ההזיות, הפנטזיות, הכמיהות, החרדות, והגיהנום הפנימי שממנו אנחנו בורחות אל "הזוגיות": אני חושבת שניתן לומר , כמעט, שככל שהמהומה שהוא מחולל בך עצומה יותר ומנותקת מהמציאות יותר - כך הוא פחות האחד שלך.... בואי נראה מה את אומרת: את יפה, את מושכת, את נשמעת אינטלגנטית מאוד ומודעת לעצמך. את נקראת לי , בין השורות, אישה שקשה מאוד למכור לה לוקשים ושהיית מפצחת בקלות כל קומבינה שהיו מנסים למכור לך - גם קומבינות מתוחכמות. נראה לי שבהרבה מאוד תחומים בחיים שלך שולט הגיון , שיקול דעת ושום שכל. אלא מאי? כל אדם והתולעת בתפוח שלו.... מסתבר שדווקא כאן - במקום הזה של האיש שלך - רמת הניתוק מהמציאות היא כמעט טוטלית . יקירתי, כל הקשר הזה מתנהל בראש שלך! ברגע שיש לך 0 קשר מול 100 אחוז רגש - את באשליית אהבה . וזה לא קשור לשאלה אם הוא רוצה אותך או לא זה קשור לזה שמעולם לא עברת עם האיש הזה שלבים חיוניים של יצירת קשר אמיתי . מה את יודעת עליו? חוץ מזה שהוא סמל של כל מה שאת רוצה בחיים? מה חווית איתו יחד? מה עשיתם יחד? כן, הוא יודע לרגש אותך - סו? מה הוא עוד יודע לעשות? מה משמעות העובדה שהיית מאוהבת בו ונתקלת בו לפתע - אני יודעת, את בטח סבורה שיש בינכם אהבה קרמתית. מה שיש בינכם הוא תעתועי הסטטיסטיקה - את מחפשת באינטרנט, הוא מחפש באינטרנט - הסיכוי הוא שאתם תיפגשו....סטטיסטיקה נורא עוזרת לפתור תעלומות רומנטיות. אל תכעסי, אני יודעת שאני קשה. אבל אני לא צינית- אני רצינית. אני באמת חושבת , כמו טוני מוריסון , שיש שני רעיונות שהם הכי הרסניים לנשים שאפשר: רעיון היופי הגופני והאהבה הרומנטית.

Adrian5

New member
וובכן

זו תגובה די קשה, באמת קשה לי לקרוא את זה אבל כתבת גם כמה דברים מאוד נכונים ומדוייקים. גם קראתי את המאמר שלך על אשליית האהבה, ומצאתי שיש בו אמירות חכמות . אני יודעת שאת צודקת, אבל זה כל כך כואב פשוט. אני מרגישה כמו טטניאה ב"יבגני אונייגין" של פושקין. היא בת 17 הוא בן 30, היא מתאהבת בו ושולחת לו מכתב אהבה. הוא מבטל אותה כנערה תמימה צעירה, בתור גבר מבוגר "עייף" מהחיים והריגושים, רווק נצחי. כעבור חמש עשרה שנה הוא פוגש בה בנשף, היא כבר נשואה אישה מכובדת יפה ובשלה. הוא מבין פתאום שאיבד אותה, בא אליה ואף בוכה לפניה אבל כמובן שזה כבר אבוד.

זו בדיוק הנקודה יקירתי

מה שמזין את הספרות , האמנות ועולם היצירה הענף הוא בדיוק המקום שלא דומה לחיים. הפיקציות תמיד פורחות במקום בו יש "החמצה" ....למה? כי שם יש המון ספקולציות, לא מציאות. תארי לך את גיבור המחזה שלך מתחיל בגיל 30 לצאת עם בחורה בת 17. הוא מכיר את ההורים שלה, מנסה להשתלב בשיחות עם החברות שלה...., בכל מקום שהוא מופיע איתה הוא נתקל בכל מיני מבטים שחלקם קנאה צרופה וחלקם רחמים....כל מה שהוא מנת חלקם של גברים שיוצאים עם ילדות. זה משעמם נכון? משעמם לחשוב כל הזמן על התוצאות של ההתנהגות שלנו. משעמם לחשוב שהאהבה המסעירה והלוהטת שמזרימה בנו דם , אנרגיה , אדרנלין ואנדרופינים הולכת להתקל ביום- יום שכל דקה ממנו עתידה לאכל את הקסם שבה. ולגבי הכאב שאת חווה. כן, זה כואב מאוד - כאב עם איכות מרסקת. זה הדבר הכי דומה להסתובבות עם פצע ניתוח בלי הרדמה. הענין הוא שיש לנו , לדעתי, בעיה להבין שכאב, סבל ויסורים הם חלק אינטגרלי של החיים והם לא נובעים מתקלה או בעיה - הם פשוט מובנים לתוך החיים. לחוות כאב של וויתור , של החמצה, של דחייה, של התנפצות חלומות - זה מאוד כואב וקשה. אבל זה לא חריג , לא- נורמלי או חולני. הבעיות מתחילות עם מנגנוני הבריחה וההכחשה של הכאב הזה.... מבינה? שם אנחנו מסתבכות באשליית אהבה. לדעתי האישית , עדיף להתמודד עם הכאב....

אדג'ייייי!

שלום רב שובך ציפורה נחמדת.. היא כותבת את זה בספר "העין הכי כחולה" - ספר שובר לב. מאוד מומלץ לקרוא.

למעלה