המשך בעיה עם גולש

Neta558

New member
המשך בעיה עם גולש

ההתחלה כאן בינתיים הסיפור בכלל לא נגמר אלא רק נעשה יותר אובססיבי. אותו גולש שולח לי כמות בלתי נתפסת של מסרים (17 מבין 20 המסרים האחרונים הם ממנו). אני כמעט שלא עונה לו, גם כי אין לי מה וגם כי אני לא רוצה לעודד אותו להמשיך בקשר אובססיבי שהוא פיתח בדמיונו, אבל נראה שזה לא עוזר במיוחד. הוא כותב לי שוב ושוב על ה"קשר" שנוצר איתי ועל כמה שהוא לא ירצה לאבד אותו, וכמה שהוא ירגיש רע אם אני אבקש ממנו שלא לכתוב לי יותר או אקטע את הקשר בצורה כלשהי. באופן אירוני, לכתוב לו לא לשלוח לי מסרים יהיה שיא הקשר מצידי (והלואי שהייתי יכולה למצוא את זה מצחיק במקום מטריד). רמזתי לו בעבר שאני לא יכולה לעזור לו, כתבתי לו שמאד לא נוח לי ולא נעים לי עם כל המסרים שהוא שולח לי, ציינתי בפניו שעדיף שלא יכתוב לי - שום דבר לא ממש עזר. הוא משוכנע שיש בינינו איזה קשר מיוחד שמאד חשוב לו, אף על פי שברור שהוא יכול באותה מידה לכתוב יומן. מה אני אמורה לעשות?

Rivendell

New member
חסרים כמה נתונים

מה הוא כותב לך? האם הוא שופך את ליבו, או סתם מפטפט? והאם אמרת לו בעבר באופן מפורש שלא נוח לך עם המצב? שזה שם אותך במקום לא נעים?

Neta558

New member
הוא לפעמים כותב על עצמו

וככל שהוא כתב יותר, הוא התמקד יותר בכתיבה על עצם שליחת המסרים, על איך שהוא רואה את ה"קשר" איתי. אמרתי לו שלא נוח לי עם המצב כבר בכמה הזדמנויות, באחת מהן זה נראה כאילו הוא מבין שהקשר הזה הפך לאובססיבי ולא לענין, אבל אז הוא חזר לכתוב לי אפילו יותר. למעשה, כמעט כל מה שכתבתי לו זה שלא נוח לי עם הענין, אבל זה בדר"כ פשוט גרם לו לכתוב שהוא מצטער ולא רוצה לפגוע בי ולהרגיש רע בקשר לענין. היום, אחרי שחיכו לי עוד 9 מסרים ממנו ושתי הודעות איסיקיו אחרי שהוא מצא את המספר שלי, כתבתי לו שוב בקשה שיפסיק לכתוב, עם הבהרה שהוא לא פגע בי. כתבתי לו שלדעתי הענין לא טוב גם בשבילו, אני מקווה שגם הוא יראה את זה כך. אני מקווה שזה יהיה סוף הסיפור, אם כי יש לי הרגשה שזה לא יהיה כל כך פשוט.

sh53

New member
ניסית דרך אחת שלא עבדה - להגיב לו

אולי כדאי לנסות את הדרך ההפוכה - לא להגיב לו כלל. כלומר, אם צריך למחוק הודעה כי הוא מתייחס אלייך אישית, זה פוגע בך או הוא מתייחס אלייך לא יפה בפורום (לא מתוך כוונה רעה), אז אולי לשלוח לו הודעה "יבשה" בנוסח מחקתי לך הודעה מהפורום כי עברה על נהלי תפוז - אאוטינג / פגיעה בי (או כל סיבה אחרת). לא צריך לענות לכל מסר ששולחים. לפעמים אם לא עושים סוף להתכתבות, היא יכולה להמשיך לנצח (ואם זה לא נעים, זה בהחלט מעיק).

כתבת לו פעם, בלי שום התייחסות אליו

פשוט "אני מבקשת שלא תשלח אליי יותר מסרים"? אני חושבת שניסית וניסית להסביר,וזה לא עוזר...אז אולי הוא רואה בהסברים שלך את אי הנוחות שלך ולכן ממשיך...כל זה במקרה שאכן המסרים מפריעים לך.

Neta558

New member
כתבתי לו את זה

ומה שקרה, נכון לעכשיו, זה שהוא שלח בקשה שהוא יוכל לשלוח לי מסר אם הוא ירגיש שממש יש לו צורך בכך. זה לא רק שלי לא נוח עם המסרים הללו, אני בעיקר חושבת שהאובססיביות שהוא פיתח לא בריאה עבורו. אין ספק שהוא רקם בדמיונו קשר עמוק שאין לו אחיזה במציאות ועכשיו הוא מעמיס על עצמו קשיים לנתק את אותו הקשר, שבעיניו הוא כל כך חשוב.

sh53

New member
אני במקרה כזה הייתי עונה

שנראה לי שעדיף לעת עתה (הכוונה למעשה לטווח הרחוק, אבל הכוונה היא להעביר את המס בעדינות) שיפנה לפורומים של התמיכה הנפשית לצעירים, כי להם יש כלים יותר טובים להתמודדות עם המצב.

למעלה