המשך דיווח על סכרת עם דיאטת אטקינס

המשך דיווח על סכרת עם דיאטת אטקינס

שלום
למי שזוכר, ספרתי שהתחלתי דיאטת אטקינס ב-1/07. (ואח"כ חשבו שזו פרסומת וירדו עלי...)
בתחילת 09 ביצעתי בדיקות דם וב-5/09 ביקרתי אצל האנדוקרינולוג.
תוצאות:
סוכר אחר צום בין 130-150, שעתיים אחרי ארוחה: פחות מ-100.
A1C : 5.2
ייתר התוצאות :B12 וכו' תקינות.
הרופא כתב שהסוכר מאוזן והמליץ לרדת מ-2 כדורי מטמורפין ליום, לאחד.
הצעתי במקום להוסיף פרי ליום.
להת' בעוד 3 חודשים.
קיבלתי ממנו מרשמים, זימון לבדיקת דם חוזרת ואת ברכת הדרך.
בסה"כ אני ממש מרגיש טוב, המשקל ירד קצת (מ-86 ל-78) ואין לי יותר הרגשה לא טובה במשך היום.
ישן מצויין.
לא צריך לשרותים כמו קודם.

בדיקות לפני חצי שנה:
סוכר בצום: 280
A1C: 6.9
 

תומרונתם

New member
מנהל


כל הכבוד!!!
&nbsp
אם אני זוכרת נכון, התחלת עם האטקינס בידיעה שזה לא משהו לאורך זמן. איך אתה מרגיש עם זה עכשיו? הצלחת/מצליח להימנע מפחמימות ושלם עם זה?
 
תודה והסבר

שלום
דווקא לא התכוונתי להפסיק עם אטקינס.
ראשית התכוונתי לבדוק אם זה עוזר לי. הייתה לי תחושה שאני הולך לעשות מעשה ולשנות כמה דברים, למען הבאת הרמת סוכר לאיזון.
המספרים שצרפתי היו גבוהים לטעמי והבנתי שאם לא אקח החלטה, יהיו צרות צרורות בהמשך...
האטקינס המחמיר (20 גרם פחמימות ביום) היה לחודשים הראשונים.
עכשיו הוספתי כ-100 גרם פרי = כ-15 גרם פחמימות, בנוסף לקצת ירק וכו'. סה"כ מגיע לכ-30 גרם.
אני מכין לעצמי אוכל ולוקח לעבודה. זה מצריך קצת מאמץ, אבל זה לא נורא.
בינתיים אני ממשיך, ואני לבטח אמשיך עד הביקורת הבאה. גם הרופא אהב את התוצאות.
 

תומרונתם

New member
מנהל
נשמע נהדר... באמת!

וכל הכבוד על הכנת האוכל לעבודה!! לדעתי זה המפתח לאורח חיים בריא. זה שאוכלים בחוץ או אפילו בחדר אוכל של העבודה משהו לא ברור ולא מדוד זה בעיה עבורנו...
למזלי יש לי בעל מדהים שמכין לי כל יום אוכל לעבודה...!
&nbsp
האם אתה גם עושה פעילות גופנית?
 
לאכול בחוץ

שלום
יש הבדל בין אכילה במסעדה ובין אכילה בחדר אוכל של מקום העבודה.
אני אוכל לפחות פעם בשבוע במסעדה (בד"כ בסופ"ש). שם אני מכוון למנה בשרית של סטייק או דג.
כתוספת אני לוקח סלט עם שמן זית (במקום תפ"א או אורז). שותה מים.
ולקינוח קפה במקום עוגה או גלידה.
בחדר אוכל מפעלי האוכל אינו מתאים לדיאטה והוא גם לא יכול להיות. המנות הבשריות יקרות ולכן חוסכים שם.
ככל שבישול נוטה לצד החסכוני, מבחינת חומרי הגלם, יש בו יות פחמימות ופחות חלבונים.
כרגע אני לא עושה פעילות גופנית. בהמשך, נוסיף.
הכנת אוכל:
יש קצת בעיה עם זה. אין לי זמן להכין כל יום, אז אני מכין פעם בשבוע, לכל השבוע...
לבוקר אני כן מכין כל יום או יומיים: סלט טונה, או שקשוקה וכו'.
האוכל הזה בעיקרו חד גוני ומשעמם. צריך קצת דמיון והשראה לגרום לו להיות מגרה וגם טעים.
למשל להוסיף חריפות!
תודה על הברכות.
כן, דרך חיים. האפשרות האחרת היא כדורים (אני עדיין לוקח) או חלילה סיבוכי סכרת.
פה ושם חוטאים. גם אני.
לפני שבועיים הלכתי עם חבר ילדות לחגיגה ברק בשר.
אכלתי רק בשר וסלט ירוק, עד שבא הקינוח. זללתי 2 וחצי, בשני החבר עזר לי.
לפעמים אני חולם שאני אוכל עוגות ופתאום נזכר שאסור לי ואני נורא נלחץ מזה.
בבוקר אני משועשע מהרעיון שזה היה רק חלום...
 
למעלה