המשך דיון בטן

MidNight Flame

New member
המשך דיון בטן

קודם סרטון שיעשיר אתכם קצת
https://www.youtube.com/watch?v=VIE76jU8qrw&feature=youtube_gdata_player

עכשיו, מטרתם של שרירי הבטן למנוע תנועה, לתמוך בתנועות וכו'.
כפיפה בעמוד שדרה ובמיוחד כפיפה+רוטציה עם משקל זה פוטנציאל נזק לא קטן.
זה לא אומר שלא צריך לאמן את הבטן, זה לא אומר שלא צריך תרגילים קשים לבטן. זה רק אומר שכפיפות בטן הן דבר גרוע.

The Pinky P

New member
אז נכון...

כל הדוגמאות לתרגילים שנתת הם פשוט וריאציה מתוחכמת לתרגילי בטן ידועים ונפוצים.

קח לדוגמא את ה - "טואוס טו באר" שציינת,
זה בדיוק כמו לשכב עם הגב על הקרקע ולהרים את הרגליים ל - 90 מעלות כשהן ישרות וציר התנועה הוא בעגן בעוד הגב נמצא תמיד ישר בתמיכה על הקרקע,

איזה הבדל משמעותי אני מפספס כאן,?

ואפשר לעשות את הדוגמאות הללו כמעט עם כל תרגיל שהזכרת.

כמובן שעל תרגילי בטן כמו כפיפות אין מה לדבר.

MidNight Flame

New member
פה הטעות שלך אמיגו

זה שהתנועה היא דומה זה לא אומר שהתרומה שלה או הביצוע שלה בשכיבה / עמידה / תליה זהות.
הבטן מתפקדת כמייצב בעמידה רוב הזמן. זה שאתה פעמיים שלוש ביום קם משכיבה לישיבה לא אומר שיש צורך לאמן את זה.
אם היית ג'ודוקא שצריך לצאת מריתוק אולי זה היה נכון...
אין לי חשק לשכנע אף אחד, תהנו עם זה אם אתם חושבים שזה מועיל למשהו...

shaxuca

New member
בהמשך לנושא

שרירי בטן שהפכו רפויים מלידה - איך מחזקים?
עבודת כוח על כל הגוף? עבודה ממוקדת על הבטן? צמצום אחוזי שומן ע"י דיאטה?

שרירי בטן שהפכו רפויים בעקבות לידה

אני לא מאמנת
אני אמא, שלוש פעמים. אני עונה לך מהנסיון האישי שלי.
כל אחת שונה, כל הריון הוא שונה, האלסטיות של העור, הגיל שלך, הגנטיקה שלך, כל הדברים האלה ועוד אחראים על כמה מהר את "תחזרי לעצמך" אחרי הריון.
אני אישית לא לוקחת הרבה אצות על מה שקשור לאחרי הריון מגברים, כי כמה שהם חושבים שהם יודעים, הם לא יודעים.
אחרי הריון זה לא מקביל לאחרי כל תקופה אחרת של בנאדם שלא התאמן. יש פה עניין של הורמונים, של אלסטיות שנאבדת, גיל ומספר הריון משחק פה תפקיד משמעותי. הריון ראשון בגיל 20 משפיע על הגוף שונה מאוד מהריון שלישי בגיל 35, בנסיוני.
אני אומר לך שלי היום יש בטן שהרבה מקנאים ומקנאות בה, והיא הגיע מ:
1) זמן. אין מה לעשות. אחרי הריון הגוף צריך זמן לסדר מחדש את ההורמונים, להוריד את ההרפיה שהוא עשה לקראת הלידה, "לחזור לעצמו". צריך זמן. יש מי שהגוף שלה מסתדר כימית תוך חודשיים, יש מי שצריכה שנה. בהריון הגוף משתנה. האגן מתרחב. השרירים והמפרקים נחלשים כדאי לאפשר לידה.
2) עבודה קשה. אחרי שהגוף חוזר לתפקוד של גוף שלא בהריון. עבודה קשה. אני עושה אימון כח על כל הגוף, וגם הבטן, ובכל זאת לקח כשנה לי לחזור למה שמרגיש לי "אני".
3) סבלנות

אם תעבדי קשה הגוף שהיה לך, או לפחות משהו דומה לו, יחזור. אבל סבלנות. לא כל אחת קופצת חזרה כאילו לא הייתה בהריון. סבלנות. תהני מהדרך, וגם מהתוספת למשפחה.
זה יבוא, מעדות אישית.

בהצלחה!

shaxuca

New member
תודה מידנייט ומיליסנט

מיליסנט - כמה אימוני כוח את עושה בשבוע?

היום 2 אימוני כח + 5 ריצות בשבוע ממוצע

אבל אחרי לידות חזרתי לאט לאט לאט עם הרבה הקשבה לגוף.
הבן קטן שלי היום בן 6. אני מתאמנת ככה בערך 3-4 שנים האחרונות.
אני זוכרת חודשיים אחרי הלידה שלו, כי אנחנו אמורות חודשיים לא לנסות להתאמן אחרי לידה, אז חודשיים אחרי שהוא נולד ניסיתי לעשות כפיפות בטן, בשביל להתחיל לחזור. לא הצלחתי לעשות אחד. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.
אבל זה חוזר. נדבר עוד שנתיים.

מזל טוב!

shaxuca

New member
את רוצה לומר

שלקח לך שנתיים שלוש לחזור לגוף שלך?
לצערי אין לי אפשרות להתאמן כל כך הרבה פעמים בשבוע כיום מסיבות אישיות... יכולה לספר לך בפרטי אם תרצי

לקח לי שנה לחזור למה שאני מרגישה "אני"

את לא צריכה כל כך הרבה אימונים שבועיים. אני עושה היום כי אני נהנית מזה.

swelli

New member
טוב שאת לא לוקחת אצות מגברים..

לכי תדעי מה ההרכב הקלורי שלהן..
עצות מגברים ובטח מאחד כמו מייק (מידנייט) שוות זהב.
את חושבת שאת מבינה יותר כי "את אשה"? - שיבושם לך, את לא. את מבינה אולי יותר מהאשה ששאלה את השאלה.

אני לא חושבת שאני יודעת יותר ממידנייט

אני לא חושבת שאני מבינה יותר ממידנייט . ממש לא.
אני חושבת שאני מבינה יותר ממידנייט איך מרגיש גוף ונפש של אישה בהריון ואחרי הריון. מהסיבה הפשוטה שהוא אף פעם לא היה בהריון או אחרי הריון.
הריון זה לא סתם תקופה שלא מתאמנים ועולים במשקל. זאת לא השמנה, זה הריון. זה שונה.

מספר הערות

איני חולק על כך שאנו הגברים אינם חווים את התחושה שחווה אישה בהריון , יחד עם זאת חשוב להימנע "מנוסחאות" וחשוב להתייחס לידע. ואם יש גבר שיודע כדאי להקשיב גם לו וגם כמובן לגופך שלך. בנוסף, ניסיונך שלך אינו בהכרח דומה לניסיון של הרה אחרת.
לגבי הערתך שהאלסטיות נאבדת : " של אלסטיות שנאבדת " רוב המחקרים מראים כי בזמן הריון ולאחריו ישנו תהליך של גמישות רבה יותר (במיוחד של רצועות, בגלל אותם הורמונים כמו הרלקסין) ולכן יש להיזהר מתרגילי גמישות ולהימנע מטווחי תנועה גדולים.
ללא קשר - כל הכבוד !!

המשך להמשך

אכן מטרת שרירי הבטן לייצב (איני אוהב את המושג "מונע תנועה " אלא ייצב תנועה שלדעתי יותר מדויק) ולתמוך בתנועות אך גם לייצר תנועה, שהרי כמעט כל תנועה תעבור דרך מרכז הגוף (איגרוף, הטלת כידון...) והתרומה של הבטן בייצור תנועה חשוב לא רק בהיבט הייצובי אלא גם בהיבט התנועתי כלומר תזמון התנועה ועצימותה.
דרך אגב כמעט בכל אזור בגוף יש תהליכי ייצוב שהרי כל תנועה לפני שתבוצע תיתמך בייצוב של האזור המקושר (הרמת היד תיתמך בייצוב חגורת הכתפיים ....)
אני בהחלט מסכים שכפיפות בטן כמעט ולא רלוונטיות למרבית תנועות הגוף ואכן עלולות להיות בעיתיות.

פסטרמה2

New member
שאלה למייק

בהמשך לדיון ממקודם אמרת מאסת שריר לא גודלת. איך זה יתכן
כי הרי אמרת שראו לך ריבועים ב16 אחוזי שומן, בכזה אחוזים אמור להיות לך מסת שריר מפלצתית שם כי רוב האנשים שלא מתאמנים יראו ריבועי בטן ב11-10 אחוזי שומן. יותר השומנים כבר יסתירו.
לגבי "עיצוב הקוביות" אתה אומר שאדם עם אחוזי שומן נמוכים עם שרירי בטן מפותחים, לא יוכל לשנות את הצורה של השרירי בטן בעזרת אימונים(עיצוב קוביות)? והכל זה עניין גנטי?

waseemfd

New member
תרגילי בטן מורכבים

התרגילים שאתה מראה בקטע המצורף הם תרגילים קשים במיוחד לבטן, למיטב הבנתי. השאלה איך מגיעים לרמה כזאת של ביצוע? זה כולל יכולת גדולה לבצע תרגילי מתח ומקבילים.

MidNight Flame

New member
הכל מבוצע בהדרגה ובסקיילינג, למשל :

אם אתה לא מסוגל לעשות מתח - תעשה עם גומיה, אם אתה מסוגל - תוסיף משקל או תעשה L-pullups / Chest To Bar Pullups וכו' וכו'
עבודה על מתח יד אחת גם אפשרית בכל מיני ווריאציות מרגע שיש לך לפחות 6-8 חזרות של מתח רגיל.

dibablas

New member
ולמי שאין את היכולת לבצע תרגילים כאלה

מה אתה ממליץ בתור תרגילי בטן אם לא כפיפות?

למעלה