המשך דרך אקדמית-האם וכיצד

N u k

New member
המשך דרך אקדמית-האם וכיצד

שלום, לימודי התואר הראשון שלי הסתיימו לפני 10 שנים. עכשיו אני בצומת דרכים אוב סורט, מנסה לחשוב האם להמשיך לדוקטורט או לא... לא רק תואר שני- כי אין לי צורך, אני הבוס של עצמי, אין לי חשש ממשכורת שתרד או פיטורין. דוקטורט- כי אם כבר אז כבר. שאיפה לזמן קצר ככל האפשר (האם מסלול ישיר כלשהו?)... את התואר הראשון סיימתי בהצטיינות- אז זה היה שוס מטורף , היום דורשים הצטיינות יתרה, כמדומני. עדיין לא התחלתי לבדוק דבר, אני בשלב הראשוני של החשיבה -לקראת. תחום ההתמחות שלי הוא הוראת השפה האנגלית ללקויי למידה- אבחון (דידקטי, עם תעודות) וטיפול (הוראה מתקנת והוראת השפה בכלל- עם תעודות). האם יש צורך- מעבר ליופי בעיני הלקוחות של תואר הד"ר? מה כבר אפשר לעשות בארץ עם דוקטורט בהוראת שפה/ חינוך/חינוך מיוחד/ כל רעיון נוסף יתקבל?

N u k

New member
תודה- וסליחה,אבל לא הבנתי את תגובתך...

למה הכוונה? לאיזה חלק בשאלתי התייחסת?

mummy

New member
נראה לי שצריך יותר מאשר "אם כבר אז כבר"

בשביל לצלוח את הדוקטורט. היו פה לא מעט שרשורים על למה כדאי לעשות דוקטורט ומתי זה פחות חיוני, תנסה לעשות חיפוש וזה אולי יעזור קצת. באופן אישי אני ממליצה לך לחשוב קודם לאן אתה רוצה להגיע, מה אתה רוצה לעשות ואז למצוא את הכלים שישרתו אותך בדרך לשם ולא להפך. כדאי גם להתייעץ עם א/נשים מהתחום שלך שידעו יותר טוב מאיתנו להגיד מה יהיה ערכו של דוקטורט בתחום המומחיות שלך. בהצלחה!

מממאיה35

New member
לא הבנתי

מה המטרה שלך שאתה רואה לנגד עיניך בללכת ולעשות דוק'? זו לדעתי צריכה להיות השאלה הראשונה שתישאל לפני שמחפשים תשובות בנוגע ל-איך להשיג את זה בזמן הקצר ביותר וכו'.. לגבי מסלול ישר - בכל אוני' זה אחרת, ולפעמים אפילו הכללים משתנים מפעם לפעם באוני' עצמה (מטאטא חדש וכו'.. אצלי הכללים השתנו שנה אחרי שאושרתי למסלול הישיר..) לכן ממליצה לברר באוני' עצמה לכשזה יהיה רלוונטי. אני יכולה להגיד לך עלי - בעקרון היו לי ציונים של תואר ראשון שהיו מעל הסף למסלול ישיר (מעל ממוצע 85 אאל"ט). אלא שאצלנו לא קיבלו ישר לדוק ישיר. התקבלתי למסטר והתחלתי את המחקר שלי כמסטרנית. המנחה שלי אמר לי בתחילת הדרך שיש לי אפשרות או פונט' לישיר, אבל נראה איך ומה יהיה.. או במילים אחרות - היה עלי "להוכיח את עצמי" שיש לי את היכולות המחקריות מעבר לציונים (כי ציונים זה לא הכל, כידוע לכולנו..) והיה צריך לראות עם התקדמות המחקר שיש במה להעמיק ולעסוק ולהרחיב את הנושא (המצומצם) שהתחלתי בו מסטר. אז למדתי וחקרתי כשאני למעשה מסטרנית לכל דבר. מבחינה טכנית באוני' שלי גם אם יש נתונים או פונט', המעבר לישיר לדוק' יכול להישקל רק אחרי שסיימתי את חובות האקדמים (32 נ"ז), ושקיבלתי המלצה מהמנחה. אז אחרי שנתיים של מסטר שיכולתי לסמן וי על העניניים הטכניים ושאני והמנחה שלי הבנו שיש עוד מה לחקור ואיך להעמיק ולהרחיב את המחקר - הגשתי בקשה להתקבל לישיר לדוק. התקבלתי
. מה זה חוסך? לי זה אמור לחסוך בערך שנה..זה חוסך לכתוב את עבודת המסטר וכמובן שזה חוסך את הזמן שלוקח להכנס לנושא חדש, לקרוא, לשאול שוב את שאלת המחקר וכו' אם עושים גם מסטר וגם דוק'. יש יתרונות וחסרונות לישיר לדוק', אבל זה כבר בפעם אחרת

למעלה