המשך האגדה לכיב בהשקה

גיתא

New member
היי קובי

לפני קצת יותר מחודש כתבתי לכם על כך שיש לי כיב בהשקה אחרי ניתוח מעקף קיבה שבוצע לפני שלוש שנים.
אף אחד לא ידע לענות לי מה קורה במצב כזה. אחרי כל הבדיקות שעשיתי התברר שזה לא ממאיר אבל אני כן
צריכה לעבור ניתוח מחדש כדי להוריד את הנמק שנוצר וכל מה שמסביב. התור עם המנתח שלי הוא רק בעוד
חודש ורק אז אדע מתי אוכל להיכנס לניתוח הנוסף. בינתיים אני מורידה לאט, לאט במשקל מה שלא בדיוק קרה
אחרי הניתוח הראשון. רציתי לידע אותך ואת הפורום אם זה מעניין אתכם מה קורה.

שלכם בהוקרה על ההקשבה

קוביd1

New member
שמח לשמוע שזה לא ממאיר

אשמח שתעדכני אותנו מה קורה איתך בעתיד

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
תודה רבה מאוד על העדכון החשוב

וכן, זה מאוד מאוד מעניין אותי מה שאת מספרת.
בזמנו, פנית לקומונת המעוקפים, וגם שם לא היו בעלי ניסיון שיכלו לספר לך קצת על הנושא הזה?

רציתי לשאול מה קורה עם הכאבים וחוסר התיאבון. האם אנטיביוטיקה יכולה להועיל או שזו לא דלקת?
האם אין סכנה של התפתחות הנמק עם הזמן שחולף? אין דחיפות בניתוח התיקון?

שמעתי על מספר מקרים של תיקונים בהשקות למנותחי מעקף קיבה לאחר שנים, אבל ללא שום פרטים שאני יכולה להכיר את הנושא הזה.
יש פורום נוסף, בניהולו של רפי, מנותח תריסריון ותיק מאוד - אמנם של מנותחי תריסריון אבל זה אותו נושא עם ההשקות, ויכול להיות ששם יש בעלי ניסיון בנושא. חשוב שתשאלי כל שאלה ותקבלי כל מידע מבעלי ניסיון, גם כשהרופאים כבר יודעים במה מדובר ומה צריך לעשות. ידע זה כוח.

מה הכוונה שלך במשפט "מה שלא בדיוק קרה אחרי הניתוח הראשון"? איזה ניתוח ראשון? למה לא היתה ירידה במשקל אחרי הניתוח הראשון?
את מורידה כרגע במשקל בגלל חוסר תיאבון וכאבים?
בבקשה, תני עוד פרטים.

גיתא

New member
כיב בהשקה

שלום לכולם!!!!

תודה רבה על ההתעניינות בנושא הכאוב שלי. כן כואבת לי הבטן ומה שממתן את הכאבים זה כדורי לוסק ואופטלגין.
לא ברור לי עד עכשיו ממה נובע הכיב ויש מהרופאים שאומרים שזה נובע מסטרס כלומר לחץ נפשי גדול. אמנם אחרי
ניתוח המעקף עברתי טראומה קשה בזוגיות שלי והייתי חייבת להיפרד מבעלי זה 40 שנה. החיים לא חייכו אלי ואני
קיבלתי את זה מאד קשה. כיוון שהאכילה שלי היא רגשית אחרי הניתוח ירדתי במשקל ל-85 ק"ג ואז פרוק נשואי גרם
לי לאכול בחזרה מבלי אפילו שאהיה רעבה ועליתי חזרה ל-98 ק"ג. אז באו הכאבים אבל בצורה קלה. יעצו לי לא לאכול
עם גלוטן ובאמת עשיתי כך. זה לא ממש עזר לי והכאבים גברו וכמובן שעד שמקבלים תור לגסטרו לוקח הרבה זמן.
בחודשיים האחרונים הורדתי במשקל כ-12 ק"ג בגלל חוסר תאבון הכאבים והלחץ הנפשי מחוסר הידיעה אם זה שפיר
או ממאיר. כפי שכתבתי לפני כמה ימים זה לא ממאיר ובעניין הזה נרגעתי אבל מחכה לי ניתוח חוזר כדי לנקות את
המקום כי כן כפי ששאלת יש כבר נמק ואנטיביוטיקה לא תעזור. כפי שידוע לי הנמק אינו עובר עם הזמן אלה מחריף
לכן צריך לפתוח שוב את הבטן כדי לחתוך ולחבר מחדש.
יש לי פגישה עם המנתח שלי בעוד יומיים למרות שהיה לי תור ב-10.6. המזכירה שלו הצליחה להכניס אותי ב"סטנד-באי"
ובתור הראשון שהתפנה מקום התקשרה אלי. ביום חמישי בערב אהיה יותר חכמה ואכתוב לכם את מה מצפה לי.
הייתי גם בקומונת מעוקפי אל אף אחד לא שמע או ידע פרטים על כיב בהשקה ובטח לא אחרי 3 שנים ממעקף קיבה.
אם יש לכם עוד שאלות אשמח לענות.

תודה לך ותודה לקובי על ההתעניינות !!!

tzfat

New member
באח מענין אותנו!

חוצפנית את אם את חושבת שלא מענין אותנו!
אם כבר שכתבת
מאוד שמחים אנחנו לשמוע עידכונים
ובטח עידכון שיותר משמח משלא חס וחלילה!
מקימי מצפת

גיתא

New member
מקימי החמודה

אני יודעת שאת כותבת כך מתוך דאגה אבל אפילו אני לא ידעתי כלום עד יום ראשון. רק אז חזרו הבדיקות מהפטולוגיה.
כבר באותו ערב כתבתי את הממצאים והיום עניתי לאופירA קצת יותר במפורש לפי שאלותיה.

גיתא

New member
המשך האגדה לכיב בהשקה

לידיעת כל אלה שרצו לדעת על העניין של כיב בהשקה!!! אחרי שאני נרגעתי אתם יכולים להירגע גם כן.
הייתי אתמול אצל דר' עסלייה והגעתי מאוחר הביתה. היום הייתי מאוד עסוקה ושכחתי לכתוב לכם לכן התיישבתי עכשיו
לעדכן את העניינים. מסתבר שרוב הרופאים לא ממש מבינים בנושא הניתוח הבריאטרי אפילו לא הגסרו-אנטרולוגים.
דר' עסלייה הסביר לי שנכון זה כיב בהשקה שקורה אצל 3%-4% של מנותחים. זה נובע בעיקר בגלל לחץ נפשי גדול
כמו שקורה גם אצל אנשים ללא ניתוח בטן. אין צורך בניתוח נוסף אלה לקחת עכשיו הרבה יותר לוסק ליום ולנסות להירגע
מהלחץ הנפשי גם עם כדורי הרגעה והכלכלה צריכה להיות עכשיו רכה וכל העצות הללו ייקחו כמה חודשים עד שאתרפא.
מי כמוני שמחה על החדשות האחרונות ולא מה שנאמר לי קודם שהכניס אותי עוד יותר ללחץ בחודשים האחרונים.
אני מקווה שמרגע זה ואילך יקרו לי רק דברים טובים ולא כמו עד עכשיו.

אני מודה לכם על ההתעניינות במצבי מכל הלב אתם פשוט נהדרים!!!!!!

tzfat

New member
ממש בשורות טובות

במיוחד אחרי כל האי-וודאות ופחד.
מקימי

קוביd1

New member
שמח לשמוע

הרבה בריאות ונקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

קובי

אין על ד"ר עסליה

וכמובן ששמחה בשבילך שהכל הסתדר
מהכירותי עם הד"ר סומכת עליו
אבחנה שלו תמיד מדויקת
אני מנותחת שלו כמעט חמש שנים ועדין מגיעה אלייו פעמים בשנה לביקורת
וגם אם יש בעיה כירוגית מעדיפה לחכות ולהגיע אליו

אופירA

New member
מנהל
| שרשור קודם

אופירA

New member
מנהל
אז מי אמר שיש נמק?

על סמך מה אמרו לך שיש נמק וצורך בניתוח? על סמך צילומים?
כמה אמרו לך שיש נמק?

אני מאוד מאמינה שד"ר עסליה יודע מה הוא אומר, אבל הייתי מבררת עם עוד דעה מקצועית (אולי בשאלה בפורום רפואי שמנתח מנוסה עונה בו, למשל רזיאל), האם יש וודאות לנמק שרק יילך ויחמיר, או שהגירסה של ד"ר עסליה - להירגע וזה יבריא לבד - היא הנכונה יותר.
כי אם במקרה הוא טועה, התוצאות עלולות להיות חמורות מבחינתך. אז כדאי להיות יותר בטוח.

למעלה