המשך הבירוקרטיה שלי

מצב
הנושא נעול.

ששי3

New member
המשך הבירוקרטיה שלי

המשך הבירוקרטיה שלי
מי שלא מכירה את סיפור הבירוקרטיה שלי אז הנה הוא: לי ולבעלי אין בעיות פוריות, אך הבעיה העיקרית היא שאני מעבירה גן פגום לעובר (סטטיסטית 50% לכל הריון אך במציאות מתוך 6 הריונות אחד היה תקין ונולדה בת מקסימה.בשאר ההריונות התגלה המום הגנטי ולא היתה בררה אלא לעבור הפלה וגרידה. האפשרות היחידה היא דרך pgd כלומר בידוד כרומוזום פגום והחזרת הטובים להפרייה. בדצמבר הועדה של קופ"ח כללית אישרה לנו את ה-ivf אך לא את הpgd מכיוון שזה לא בסל. אך להפתעתנו לאחר חודשיים בפברואר לא מוכנים לאשר מכיוון שקיבלו חוזר כי רק זוגות לא פוריים מקבלים אישורים כאלו. נכון לעכשיו פניתי לדוברת המחוזית לפניות הציבור במחוז והיא בודקת באיזה שלב התיק נמצא. שאלתי אליכן מתחלקת לשניים: ישנם רופאים כולל רופאת הילדים של ביתי שאמרה לי אתמול, כי למרות שהיא מתפרנסת מקופה זו היא בדעה שצריך ללכת איתם רק בכוח כי רק כך ניתן להשיג דברים. הגישה השנייה היא שצריך לעשות זאת בשכל מכיוון שאם נכנסים איתם ראש בראש לא תמיד משיגים דברים. התקשרתי למשרד הבריאות לד"ר קרני רובין ונאמר במענה הקולי שבכל פנייה יש צורך במסמך רפואי אותו כמובן הרופא המחוזי לא מוכן לתת. האם לדעתכן עלינו להמתין עוד מספר ימים ולא להתחיל בשלב משפטי או במקביל לעשות זאת. אשמח לקבל תגובות מנסיונכן, שבטוח נתקלתן בהן

ששי, לשמחתי אין לי נסיון עם זה

המשך הבירוקרטיה שלי
מי שלא מכירה את סיפור הבירוקרטיה שלי אז הנה הוא: לי ולבעלי אין בעיות פוריות, אך הבעיה העיקרית היא שאני מעבירה גן פגום לעובר (סטטיסטית 50% לכל הריון אך במציאות מתוך 6 הריונות אחד היה תקין ונולדה בת מקסימה.בשאר ההריונות התגלה המום הגנטי ולא היתה בררה אלא לעבור הפלה וגרידה. האפשרות היחידה היא דרך pgd כלומר בידוד כרומוזום פגום והחזרת הטובים להפרייה. בדצמבר הועדה של קופ"ח כללית אישרה לנו את ה-ivf אך לא את הpgd מכיוון שזה לא בסל. אך להפתעתנו לאחר חודשיים בפברואר לא מוכנים לאשר מכיוון שקיבלו חוזר כי רק זוגות לא פוריים מקבלים אישורים כאלו. נכון לעכשיו פניתי לדוברת המחוזית לפניות הציבור במחוז והיא בודקת באיזה שלב התיק נמצא. שאלתי אליכן מתחלקת לשניים: ישנם רופאים כולל רופאת הילדים של ביתי שאמרה לי אתמול, כי למרות שהיא מתפרנסת מקופה זו היא בדעה שצריך ללכת איתם רק בכוח כי רק כך ניתן להשיג דברים. הגישה השנייה היא שצריך לעשות זאת בשכל מכיוון שאם נכנסים איתם ראש בראש לא תמיד משיגים דברים. התקשרתי למשרד הבריאות לד"ר קרני רובין ונאמר במענה הקולי שבכל פנייה יש צורך במסמך רפואי אותו כמובן הרופא המחוזי לא מוכן לתת. האם לדעתכן עלינו להמתין עוד מספר ימים ולא להתחיל בשלב משפטי או במקביל לעשות זאת. אשמח לקבל תגובות מנסיונכן, שבטוח נתקלתן בהן
ששי, לשמחתי אין לי נסיון עם זה
אנחנו מאד לא פוריים ולכן תמיד אישרו לנו IVF בלי ויכוחים (בעיית זרע היא בעיה קלאסית לIVF ואפילו לא דורשים מספר הזרעות לפני כן) אבל אני מקווה שבסופו של דבר תוכלו להתקדם הלאה ולקבל את הטיפולים. יש לי שאלה, באיזו קופ"ח אתם? אולי בקופה אחרת יהיו יותר ידידותיים (ואז תעברו אליה?). עוד דבר, כמה זמן מאז ההריון האחרון? אולי תגידי שעכשיו את לא מצליחה להכנס להריון ואם עברה יותר משנה תהיו בגדר "לא מוסברים". לא יודעת, אולי זה יעזור כמפלט אחרון. אני מקווה שתצליחו בכל זאת לשבור את הבירוקרטיה והכי חשוב, להשיג הריון בריא ותקין. רחל

lilushli

New member
../images/Emo20.gifלא להמתין ולהתחיל ביעוץ

המשך הבירוקרטיה שלי
לא להמתין ולהתחיל ביעוץ
אצלנו אין הגדרת בעיית פוריות ועל כך הרבה יותר קשה לנו (לכל הזוגות שמוכרים כמונו) והרופא המחוזי עשה לנו למעלה מחמידה חודשים בעיות עד שזה נפתר בדרך של מזל וייעוץ מחן לפריון ומכתב מערך דין ודר לב-רן כך שלדעתי לתקוף מכל החזיתות בהצלחה

ששי3

New member
ללילושלי

המשך הבירוקרטיה שלי
ללילושלי
הי! אני זוכרת את המקרה שלך, וזה בעצם גרם לי לחשוב כן להילחם משפטית, רק שזה כלכך לא מתאים לנו.אני חושבת שנחכה עד יום שני, לתת צ'נס לדוברת פניות הציבור של הקופה המחוזית,היא נשמעה לי שהיא מעוניינת לעזור.במידה ונחשוב שעד אז לא יזוז כלום נאיים בפנייה להגשת תביעה.

lilushli

New member
ל../images/Emo160.gifטוס או לא ל../images/Emo160.gifטוס../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif|?

ללילושלי
הי! אני זוכרת את המקרה שלך, וזה בעצם גרם לי לחשוב כן להילחם משפטית, רק שזה כלכך לא מתאים לנו.אני חושבת שנחכה עד יום שני, לתת צ'נס לדוברת פניות הציבור של הקופה המחוזית,היא נשמעה לי שהיא מעוניינת לעזור.במידה ונחשוב שעד אז לא יזוז כלום נאיים בפנייה להגשת תביעה.
ל
טוס או לא ל
טוס
|?
אנחנו אמורים לצאת לחופשת פורים מוקסימה וביכלל עצם החופשה מרעידה אותנו מהתרגשות אבל פתאום כשעשיתי בערך חושבים הבנתי לאני אהיה אחרי ההחזרה אז השאלה שלי האם מותר לטוס אחרי החזרה מבלי לדעת אם בטא חיובית או לא ומעידך אם הבט חיובית ואנחנו עדיין במצב טרי אז האם זה לא מסוכן
עכשיו זה עדיין לא מאוחר לבטל זקוקה לכל מידע עדכני אפשרי וחיובי... לששי3 אני בעד לעשות מה שהאינטואיציה מכתיבבה אם יש לך הרגשה טובה לגבי אותה אישה אז חכי לה ועד יום שני זה לא קריטי אז מחזיקה לך אצבעות בהצלחה. בנות שוב השאלה ל
או לא ל
...

לצאת לחופשה או לא?

ל
טוס או לא ל
טוס
|?
אנחנו אמורים לצאת לחופשת פורים מוקסימה וביכלל עצם החופשה מרעידה אותנו מהתרגשות אבל פתאום כשעשיתי בערך חושבים הבנתי לאני אהיה אחרי ההחזרה אז השאלה שלי האם מותר לטוס אחרי החזרה מבלי לדעת אם בטא חיובית או לא ומעידך אם הבט חיובית ואנחנו עדיין במצב טרי אז האם זה לא מסוכן
עכשיו זה עדיין לא מאוחר לבטל זקוקה לכל מידע עדכני אפשרי וחיובי... לששי3 אני בעד לעשות מה שהאינטואיציה מכתיבבה אם יש לך הרגשה טובה לגבי אותה אישה אז חכי לה ועד יום שני זה לא קריטי אז מחזיקה לך אצבעות בהצלחה. בנות שוב השאלה ל
או לא ל
...
לצאת לחופשה או לא?
החלטה קשה.... מצד אחד, אין כמו חופשה חלומית להשפעה חיובית על המצב כולו, לשיפור המצברוח, למילוי המצברים, להרגעות ומילוי הגוף והנפש באנרגיות חיוביות. כל אלה חשובים מאין כמוהם להצלחת הטיפול! מצד שני, תהיי אחרי החזרה והנטייה הכללית היא לא לעשות שום דבר שעלול אחר כך להתפרש כסיבה לאי ההצלחה (חס וחלילה, טפו טפו טפו
) של הטיפול... בכוונה רבה ניסחתי את ה"צד השני" כפי שניסחתי, כי אין אין אין |סדגש" שום הוכחה חד משמעית שהתנהגות כלשהי - מנוחה או אי מנוחה, טיסה, טיול, מאמץ, ניקוי הבית, או שכיבה מוחלטת - משפיעה לכאן או לכאן על תוצאות הטיפול. יש בפורומים השכנים - הריון לאחר טיפולים והורים לאחר טיפולים - שפע של דוגמאות מכל אחד מהמקרים (כולל טיול ג'יפים יום למחרת ההחזרה ומעבר דירה יומיים לאחריה, כמו גם שכיבה במנוחה מוחלטת למשך שבועיים וכל מה שבאמצע...). כלומר, ההחלטה לטוס או לא לטוס אחרי ההחזרה צריכה לנבוע מההרגשה האישית שלך ומהנטייה שלך ושל בן זוגך לאחר מעשה להאשים את החופשה אם חלילה וחס (שוב
,
) הטיפול לא יצליח. וכמובן, יש מקום להתייעץ עם הרופא שלך, שהרי לכל רופא דעה וגישה משלו. מה שתחליטו, שיהיה בהצלחה!

אני אומרת לטוס!!!

ל
טוס או לא ל
טוס
|?
או לא ל
...
אני אומרת לטוס!!!
אני חושבת שאין אין אין כמו הרגשה טובה, החלפת אווירה ועשיית כיף כדי לתרום להצלחת הטיפול. כל עוד אתם לא מתכננים טרקים בנפאל או טיפוס הרים או קפיצת באנג'י או משהו בסגנון, לכו על זה!!! חוצמזה, תחשבי שאח"כ יהיה יותר קשה, כשיהיו לך שני ילדוד'ס. מה זאת אומרת? בטיפול הזה את נקלטת
כך אני חושבת, זה מה שאני הייתי עושה. יש לי דוגמא טובה בשבילך, מיכל של עומר ויובל נסעה לאיטליה אחרי ההחזרה, ושם ביום הבטא עשתה בדיקה ביתית שנתנה שני פסים ברורים. כשחזרה לארץ (נדמה לי) שהלכה ישר לUS וראתה שני שקים! היא תתקן אותי אם עיוותתי משהו. רחל

ששי3

New member
lillushli

ללילושלי
lillushli
קודם כל תודה על התשובה. בקשר לשאלתך,לדעתי אם את יודעת בוודעות לפי החישובים שתהיי בזמן החזרה,לא הייתי מציעה לך לטוס,מכיוון שזו תקופה מאוד קריטית.עובדה שבזמן השאיבה עושים הרדמה כללית בד"כ,אבל בהחזרה (כפי שהבנתי,עוד לא הגעתי לשלב הזה) לא עושים הרדמה,מכיוון שזה בערך כמו התחלת הריון.חוץ מזה כשהייתי צריכה לקחת אנטיביוטיקה חזקה בגלל התקררות,התלבטו הרופאים איתי עד מתי אני אוכל לקחת אנטיביוטיקה כלומר רק עד ההחזרה. זו דעתי.אז מחזיקה לך אצבעות, ביי

העין ה 3

New member
בהחזרה לא עושים הרדמה

lillushli
קודם כל תודה על התשובה. בקשר לשאלתך,לדעתי אם את יודעת בוודעות לפי החישובים שתהיי בזמן החזרה,לא הייתי מציעה לך לטוס,מכיוון שזו תקופה מאוד קריטית.עובדה שבזמן השאיבה עושים הרדמה כללית בד"כ,אבל בהחזרה (כפי שהבנתי,עוד לא הגעתי לשלב הזה) לא עושים הרדמה,מכיוון שזה בערך כמו התחלת הריון.חוץ מזה כשהייתי צריכה לקחת אנטיביוטיקה חזקה בגלל התקררות,התלבטו הרופאים איתי עד מתי אני אוכל לקחת אנטיביוטיקה כלומר רק עד ההחזרה. זו דעתי.אז מחזיקה לך אצבעות, ביי
בהחזרה לא עושים הרדמה
פשוט, כי זה לא כואב... זה לא הכי נעים, וזה קצת מציק אבל זה ממש לא כאב שמצדיק הרדמה. ודרך אגב, מוקסיפן מותר לקחת בזמן הריון, ויש אפילו רופאים שנותנים מוקסיפן לאחר כל IVF ליתר בטחון כדי למנוע זיהומים כתוצאה מהפעולה הפולשנית. ורדה

מצטערת שמסכת הביורוקרטיה נמשכת

המשך הבירוקרטיה שלי
מצטערת שמסכת הביורוקרטיה נמשכת
אני חושבת שיש להבחין אצלכם בין שני דברים, ויש למערכת משום מה נטייה להתבלבל ביניהם. הסיבה היחידה בגללה אתם זקוקים ל-IVF היא כדי להמנע מהריון עם עובר, שיש לו סיכוי גבוה ביותר להיות בעל מום על רקע גנטי. ה-IVF הוא בעצם כלי מתוך 6 עד כה!) שהיא מנת חלקכם. אין לזה ולענייני פוריות ולא כלום. לכן, למיטב הבנתי, הדרך בה עליכם לנקוט היא אחרת לגמרי. אמנם PGD איננו בסל הבריאות ולכן - אם לא תצליחו לשכנע את וועדת החריגים בקופה, שאגב כדאי לכם לבדוק כיצד להביא את עניינכם בפניה), יהיה עליכם כנראה לממן את הפעולה הזו על חשבונכם (נדמה לי שרחל בזמנו בררה ומדובר בעלות של כ-5000 ש"ח). עם זאת, המינימום שהקופה יכולה לעשות למענכם, חברים טובים וותיקים, בעלי ביטוח מושלם, (המממנים בתשלומיכם את הטיפול במאות אלפי מטופלים אחרים), זה לחסוך מכם את עלות ה-IVF (שיכול להגיע אל למעלה מ-15,000 ש"ח) , שמהווה למעשה רק את האמצעי לקיום ה-PDG ולא מטרה בפני עצמה, כמו במקרה של מטופלי פוריות. כמובן שכל מה שאני כותבת כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא, כי אינני משפטנית ואינני מכירה את המערכת מבפנים. לדעתי, לא כדאי להמתין עוד זמן רב, ששי. המשמעות של המתנה של עוד יומיים לתשובתה של הדוברת היא זניחה למול השבועות והחודשים שהסחבת בענייכם עוד עלולה להמשך (והלוואי שאתבדה!). מה זאת אומרת, הרופא המחוזי לא מוכן לתת לכם מסמך רפואי???? אין כזה דבר. אם היתה החלטת ועדה בעניינכם, זכותכם לקבל אותה בכתב ומייד!!!!! אל תחכו. תתחילו לפעול! מצאו לכם עו"ד טוב, שמכיר היטב את מערכת הבריאות ואת קופ"ח הכללית בפרט. תתייעצו בארגונים וולונטריים שמתמצאים בתחומים הללו (ח"ן לפריון, משפחה חדשה, האגודה לזכויות החולה, האגודה לזכויות האזרח, וכו') שיוכלו להפנות אתכם בכיוונים הנכונים. עכשיו ראיתי שהתייצת גם בפורום רפואה ומשפט, וטוב עשית. את אומרת שזה לא באופי שלכם להלחם, ששי, אבל במקרה הזה, מה שמוטל על הכף חשוב וגדול מדי! המערכת לא מותירה לכם כל ברירה. ולסיום, ששי יקירתי, הערה קטנה על הפרוצדורה בפורום: אנחנו נוהגות לשרשר הודעות חדשות שלנו להודעות קודמות שכתבנו בימים האחרונים. כל הודעה חדשה שאת פותחת דוחקת הודעה ישנה יותר לעמוד הבא, וחבל, כי שם לא רואים אותה ולא מגיבים עליה. אם תשרשרי את הודעתך להודעה קודמת שלך, היא תקפוץ לראש העמוד (בתנאי שלא עברו 72 שעות מאז נכתבה ההודעה הראשונה) ותהיה מאוד בולטת, כך שאין צורך לפתוח כל כך הרבה הודעות חדשות בזמן כל כך קצר. יש כמובן מקרים שמצדיקים בהחלט פתיחת הודעה חדשה, (הודעות על חיובי, או להבדיל על שלילי... מהפכים משמעותיים במצב וכו') אבל ההודעות שלך האחרונות הן לא דוגמא לכך. אגב, כמנהלת פורום, יש לי אפשרות לשרשר הודעות זו לזו לאחר מעשה, וזה מה שעשיתי במקרה הנוכחי. אנא ראי זאת פשוט כהערה קטנה לסדר ומי שלא גלש עד כה בפורומים של
, לא יכול לדעת את כל זה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה