המשך הדיון הממושך על סירוס ועיקור

mahlena

New member
המשך הדיון הממושך על סירוס ועיקור

למה שלא תהיו אמיצים ולא תודו בכך, שהסיבה העיקרית לסירוס ועיקור זה נוחות לבני אדם ולא לחיות? תהיו כנים ואל תתחבאו אחרי "טובת חיות" - אף אחד לא מאשים אתכם בשום דבר פשוט תהיו כנים והוגנים

**לילך**

New member
מלנה יקרה ,

כמה מאמרים ודעות על עיקור וסירוס קראת? אנא מני את כל המאמרים שקראת.... מתי טיילת פעם אחרונה ברחובות עם המוני חתולי רחוב רזים ,שדופים וחולים שמחפשים קצת זבל לאכול בפחים? מתי ביקרת בעמותות וראית כיצד מרדימים המוני חתולים למוות ,בגלל שאין מקום להחזיק אותם? מתי ראית לאחרונה חתול מיוחם או חתולה מיוחמת? מתי ראית פעם אחרונה חתולת רחוב שדופה עם חמישה גורים מיללים נגררים אחריה ,כאשר מגרשים אותם מחצרות הבתים כי היללות שלהם מפריעות לבעלי הבתים? ואחרי זה במשך שבועיים מת לה גור כל יומיים ,אחרי שבועיים היא עומדת בחצרות ומיללת בבכי קורע לב על הגורים שמתו וסופגת עוד קצת צעקות ואבנים מאנשים שהיללות מרגיזות אותם ?? מתי ראית לאחרונה ניתוח של חתול שסרטן פשט בבלוטת הערמונית שלו או חתולה גוססת בגלל סרטן הרחם והעטינים?

טל קר

New member
יותר מזה, מה שטוב לאנשים גורם

שיהיה טוב גם לחתולים. כמה אנשים בדירות שכורות יוכלו להחזיק חתול בהסכמת בעל הבית, אם הוא ישתין על הקירות? כמה הורים של ילדים שרצו חתול יעיפו את החתול לקיבינימט כשזה יקרה? כמה חתולים יעופו החוצה אם חתולים בבית יהוו מטרד חמור לאנשים? (השתנה על קירות זה מטרד חמור לאנשים. במיוחד בדירות שכורות שאפשר להעיף אותך מהן). כמה אנשים יצליחו לשכנע בני זוג, שהוא לא ירגיש בחתול כדי להביא חתולים הביתה, אם החתול ישתין על הקירות?? אני מציעה לך למהר ולסרס את חתולך, שכן אם לא מסרסים בגיל צעיר מספיק, המנהג להשתין על קירות מתקבע, ונשאר גם אחרי הסירוס. עכשיו, אם את יכולה להבטיח בית עד סוף חייו של החתול למרות שהוא ישתין על דירות הקירה, סבבה, אבל רוב האנשים לא יעמדו בתנאים כאלה. אנשים שלא עומדים בתנאים כאלה משמעם חתולים שמועפים החוצה. חתולים שמועפים החוצה משמעם מוות לחתולים האלה. לא חארם? ולילך, ממש בא לבכות מהתיאור הכ"כ מדויק שלך.

חתולים בכלל מסכנים,

חתולים אצלנו בעיר בקושי יש, כל יום דורסים חתולים ולאף אחד לא איכפת, לפני שמצאתי את ברנדי שלי בגינה שהיה גור הייתי מביאה להם אוכל בגינה והם היו אוכלים, ושברנדי היה גור הוא כל הזמן שיחק עם החתולים, אח"כ הוא גדל וגדל וגדל... (והגיע למצב שכשהוא עומד על שניי רגליו הוא יותר גבוה מאבי) אז החתולים מפחדים ממנו והם ברחו, וכבר אין מי שייטפל בהם ואני רוצה אבל הם מפחדים לבוא לגינה.. ואצלנו בשכונה מתעללים בחתולים... היתה באה אלינו פעם חתולת רחוב ג´ינג´ית שקראנו לה שוני והיא המליטה שישה גורים והשכן המרושע שלנו הרעיל אותו... ואני בקושי מכירה אנשים שמגדלים חתולים בבית חוץ מחברה שלי רעות, היא מתה על חתולים ויש לה איזה מיליונים... אבל זה ממש נורא החתולים נעשו רזים ומכוערים ולא כמו פעם לפני חמש שנים.. זה נורא שאנשים מעיפים את החתולים מהבית רק בגלל שהם בדר"כ אוהבים לצאת החוצה או להשתין על הקיר...

mahlena

New member
קצת הגיון חבר´ה

נו בטח רוצים לקחת לא במוח אז בכוח - זה שאתם תצעקו פה כולם יחד לא יעזור - האם קראתם את ההודעה שלי טוב טוב? אל תערבבו שני דברים - חוסר תרבות חתולי רחוב ו"סירוס ועיקור טוב לחתולים" אתם רואים בסירוס ועיקור רק פתרון לבעיות פרטיות שלכם (חתול בבית) ובעית האוכלוסיה של חתולי רחוב - אז תגידו זה כן הפתרון (וכן ראיתי חתולים ברחוב וכן אימצתי אחד אז תחסכו ממני אשמות שלכם בחוסר רגישות או קיי?) חיסול אוכלוסית חתולי הרחוב על ידי סירוס ועיקור - בסדר, אבל אל תסתירו את זה מאחורי "טוב להם והם מאושרים" אף אחד מכם עדיין לא שכנע אותי אז מצטערת - בזבזתם את זמנכם, אף אחד מכם גם לא רוצה להיות כן לצערי

טל קר

New member
קצת פרקטיות חברה.

חתולים הם לא אנשים. אי אפשר להגיד לחתול "תוליד רק ילד אחד כי יש בעיה בריבוי הטבעי". תעשי חישוב כמה צאצאים יהיו לזוג חתולים אצלך בחצר נניח תוך שנתיים אם אף גור לא ימות, ותגיעי למספר ענק שקשה לתפוס. זה לא קורה. כי הם מתים. זה יותר טוב לך? את מעדיפה חתולים מתים/דרוסים/מורעלים/שהתעללו בהם על עיקור? יופי לך. נסכם בקצרה. מעבר לכל הסיבות הבריאותיות: ברחוב חרא. חייבים לעקר כדי שברחוב יהיה פחות חרא לפחות חתולים. אם לאנשים יהיו בעיות רציניות עם חתול בבית, פחות אנשים יאמצו חתול -> יותר חתולים ברחוב במצב חרא. כלומר, העדר עיקור= יותר חתולים במצב חרא. כן, לחתולים יותר טוב בבית מאשר ברחוב, ואם עיקור זה מה שישאיר אותם בהרבה מקרים בבית, אז כן, עיקור עושה אותם יותר מאושרים. ומכיון שאם לבני אדם יהיה נוח לגדל חתולים -> יותר חתולים יאומצו, פחות חתולים יעופו קיבינימט מהבית, -> פחות חתולים ברחוב במצב חרא, אז כן, זה שלבני אדם יהיה נוח, אם לבני אדם יהיה פתרון לבעיות שלהם בגידול חתולים, אז חתולים יהיו מאושרים יותר! אולי זה פויה להעיף חתול שמשתין על קירות הבית, אבל שמחת זקנתי בראשי חוצות קרית מוצקין, אם זה פויה או לא, אם זה מה שיקרה. וחתול בית שמועף החוצה=מוות ואומללות. אני מקווה שההסבר היה מספיק פשוט עבורך. בברכה,

תומכת ומוסיפה

את חתולי הרחוב צריך לעקר כדי שלא יתרבו עוד ועוד חתולים שיזכו לחיי רחוב עלובים ומלאי סבל וצער, חשופים לסכנות. את חתולי הבית רצוי לעקר משום שכשחתולת בית ממליטה גורים ומחפשים להם בתים, לעתים אנשים יעדיפו לאמץ חתול שנולד בבית מאשר חתול רחוב וכך בעצם גורי הבית שמתווספים תופסים בתים ומשפחות מאמצות שגורי הרחוב זקוקים להם יותר כדי להישאר בחיים (גורים שאין להם מאמץ מורדמים במקומות רבים, שלא לדבר על סכנות הרחוב וסכנת התעללות). בקיצור- לא, עיקור וסירוס זה לא רק לנוחיות בני האדם. זה דבר מטופש להחריד לומר- מה אכפת לנו אם בעל החיים שלנו מסורס או לא? זה נועד כדי לצמצם את אוכלוסיית חסרי הבית שגרים ברחוב ומחפשי הבית שנולדו לחתולות שגרות בבית, אשר "תופסים" את המשפחות המאמצות שיכלו לאמץ חתול רחוב או חתול שנמצא במכלאה וזקוק מאוד לבית חם.

shanty.G

New member
אם עדיין לא השתכנעת

ולפי גישתך- את די נעולה וחבל, את מוזמנת להתקשר לטלפון 653993-053 לדבר עם אדלה, ולקבל הסבר מקיף ומפורט לכל השגותייך ושאלותייך בנושא

mahlena

New member
הייתי מבקשת קצת כבוד אם לא מפריע לך

ולהמנע מביטויים "הסבר מספיק פשוט עבורך" - אנני מפגרת ואינך "יורד עד לרמה שלי" או קיי? ואתה לא עונה על השאלה שלי - האם העיקור וסירוס זה לטובת החיות או זה פתרון של האנשים לבעיות אוכלוסיה ורביה וטיפול בחיות נטושות. כל מה שהם אומרים דווקה תומך בטענה הזאת - ובבקשה אל תחזרו על עצמכם, כל אחד כותב אותו דבר לא נמאס?

**לילך**

New member
מלנה - קצת הבנת הנקרא:

שנטי רק ניסתה לעזור והפנתה אותך לטלפון ואמרה:"הסבר מקיף ומפורט " משום מה את הבנת: "הסבר מספיק פשוט עבורך" לכן את חייבת התנצלות לשנטי על התוקפנות הלא מוצדקת שלך כלפיה !!!!

shanty.G

New member
תודה לילך, אך החוד המיותר לא

כוון אלי... מה שכן- מ(ר?)לנה בהחלט צריכה להפסיק לתקוף.

מאריאן

New member
טובת החיות

כתבתי על זה הודעה בשירשור קודם, צירפתי לינק להודעה. אני אשמח לשמוע את מה שיש לך להגיד על זה בשירשור ההוא או בשירשור הזה.

למעלה