המשך הסידרה "הטובים מכולם"

• פותח הנושא RP9
  • פורסם בתאריך

RP9

New member
המשך הסידרה "הטובים מכולם" ../images/Emo47.gif

עוד סוף שבוע של מירוצים הגיע לסיומו והרמן מאייר הענק מוכיח שהוא לא מתכוון להסתפק בנצחון או שניים בעונת חזרתו לזירה אלא הולך על הדבר האמיתי - התואר הכולל. בשבוע שעבר כתבתי שאני סקפטי באשר ליכולתו לחזור על תצוגת הכוח שנתנה לו את הבכורה בלייק לואיז, שבוע אחר שבוע, והינה הספורטאי המדהים הזה שבשנה שעברה רק חלם לשמוע שוב את צליל ה"קליק" של הנעל במחבר (זר לא יבין זאת), לקח בסוף השבוע הזה בוייל, קולורדו את המקומות החמישי, ראשון (בפער עצום במונחי מירוצים) ושני במירוצי ה- Downhill וה- Super G המהירים. ונכון לעכשיו הוא מוביל בניקוד לתואר הכולל, ניתן לאמר שביכולת הנוכחית רק ההרמינטור יכול למנוע מעצמו את התואר שוב, זאת עם גופו "ייזכר" פתאום בטראומה של לפני שנתיים. קצת על שני מתחרים נוספים: בודה מילר, התקוה האמריקאית לתואר (סוף סוף) העמיד את עצמו כמועמד הבולט לתואר השנה, אחרי שסיים שני בעונה הקודמת (לאברהאטר האוסטרי הותיק) ועבד חזק מאוד על החולשות שלו. הענף החזק שלו הוא ה- Giant Slalom ואכן הוא ניצח את שני המירוצים הראשונים של העונה שהיו GS, והעתיד נראה ורוד. אח"כ באו המבחנים האמיתיים שלו בענפים המהירים יותר, באלו הוא צבר נקודות ספורות בלבד ממירוץ אחד בלבד (מקום 19 או 20) ובסוף השבוע הזה בהזדמנות נוספת להוכיח שיש לו את הגיוון שיכול להביא את התואר ומול הקהל הביתי הוא קרס לחלוטין. במירוץ הראשון איבוד מגע עם השלג הביא להתרסקות לא נעימה בגדר הביטחון (שום נזק לגוף, מגלש שבור) במירוץ השני על אותו מסלול ובאותה נקודה שוב לא יצא טוב מהגבשושית ואיבד מעבר בשער (=פסילה), כאן היה ברור שהביטחון העצמי ב"קנטים" וכך גם במירוץ של היום "פיספס" שער וסיים שבוע עגום. יש עדיין מספיק מירוצים ו"נקודות בקופה" בשביל לחזור לקרב על התואר אבל עכשיו מרחף סימן שאלה גדול גם על היכולת שלו בענפים המהירים וגם על האופי הנדרש. שתי מילים על התגלית של סוף השבוע, הנורבגי הצעיר (26) ביורן סולבאקן (או משהו כזה) מצא את עצמו לראשונה בקריירת ה- FIS שלו על הפודיום ועוד פעמיים (מקום שלישי ביום שישי וראשון היום כשהוא מקדים את מאייר) כשהוא מראה ניצוצות של הבטחה. בשבוע הבא עוזבים את אמריקה, הבנים לואל דיזר ולמדונה די קאמפיליו (לענפים האיטיים סלאלום ו- GS) הבנות לסלובקיה ולספינדלרוב שבצ'כיה. אלון

amircarel

New member
אחלה תודה על המשך המעקב..

אז תאמר לי עד כה נראה לך שיהיו מתחרים נוספים שירימו ראש? ובל נשכח שהעידרותה של יניצה קוסטליץ' מהמרוצים של תחילת העונה די שינתה את תמונת המצב אצל הנשים ובעוד שבדיות נראות טוב ואילו אצל האוסטריות יש חילופי דורות... אז מה דעתך לגבי התחרות אצלן מי אכן יהיו המובילות השנה?

RP9

New member
בשמחה

אני חייב להודות שאני פחות מכיר ורואה את תחרויות הנשים, תחרויות הנשים של סוף השבוע הבא בוטלו ככל הנראה בגלל תנאים לא מספקים בסלובקיה ובצ'כיה (אצל הגברים ברגע שהיה ספק באשר לכשירות ואל דיזר העבירו ל- Alta Badia שבסלה רונדה). קוסטליץ' באמת העמידה את כולם בצל בשנה שעברה ואני מאמין שאניה פירסון היא "הרעבה" בין הבנות ובסוף תיקח, אבל כל שבע המובילות יכולות לקחת, ולכל הדולקות (כרגע) אחרי פירסון יש נסיון עצום ותארים בכיס. אצל הגברים סולבאקן בהחלט נראה כמו אחד שימשיך להפתיע העונה (אולי יורש ראוי ללאסה קיוס) ואצל האוסטרים "כל מספר תופס" (שיפר, קנאוס, ואלקהופר..) כשמעניין לראות אם לאברהטאר הותיק העונה זו שירת הברבור (מקום על הפודיום פה ושם) או שיש לו עוד עונה גדולה לתת (אני מהמר שהוא לא יהיה בחמישיה המובילה בתום העונה). מישהו אחר צד את עיניך ? ואצל הבנות ?

amircarel

New member
בטוח התחרויות בצ'כיה בוטלו?

טוב לגבי הבנות..יש את האוסטריות שעדיין חזקות ביניהם גם הצעירות (משום מה פרחו לי כל השמות מהראש כרגע) אני אוסיף בהזדמנות...לכשאלמד קצת את החומר

y o y o y o y o

New member
אל תמהר להכתיר יורשים ללאסי קיוס

הוא עדיין כאן, ולהזכירך בכל אליפות גדולה בשנים האחרונות (אולימפיאדה או אליפות עולם) הוא זכה במדליות. למרות זאת, אין לי ספק שסולבאקן הוא העתיד של הסקי האלפיני הנורבגי ולמעשה גם ההווה. כשזאטיל אנדרה אומט יחזור מהפציעה שלו הנורווגים יוכלו לתת תחרות מצוינת לאוסטרים.

RP9

New member
אתה ויקינגי ?

טוב לדעת שיש כזו תמיכה לגולשים הנורבגים הבאמת מרשימים (אמנם מעט גולשים אבל יופי של נבחרת). נכון שקיוס עדיין כאן אבל בגיל 34 (יחד עם אברהאטר הותיק בסבב) ואחרי הישגים מאוד מרשימים, לא נראה שיש לו מספיק כוח בשביל למצוא מקום על הפודיום באופן תכוף העונה (עדיין בטוח שיהיה בחלק העליון של הטבלה). כמובן שסולבאקן ואומט (הוא יחזור העונה ?) "יציקו" לא מעט לאוסטרים ולמילר. אלון

y o y o y o y o

New member
ויקינגי אני לא, אבל אוהד שלהם כן

אני בעיקר אוהד של מתחרי ביאתלון נורווגים: אולה אינר ביורנדלין, ליב גרטה פוירה וכו'. בקשר לסקי אלפיני: אומט אמור לחזור ממש בקרוב וחוץ מזה מה שנראה מבטיח אצל לאסי קיוס הוא היציבות שלו, בשנה שעברה היו לו תוצאות מאוד לא יציבות והשנה נראה שהוא סוף סוף מתייצב באזור מקומות 5-6, ביום טוב הוא בהחלט יכול להתקדם שניים שלושה מקומות ולסיים על הפודיוס

y o y o y o y o

New member
נ.ב:

מה לגבי סיכומים על תחרויות סקי נורדי וביאתלון?. גברים קורס קנטרי וקפיצות סקי, צפויה עונה מאוד צמודה,פתוחה ומעניינת. בנשים מחפשים יורשת לבנטה סקרי (כנראה קריסטניה סמיגאם) ובביאתלון נשים, ליב גרטה פוירה ממשיכה בדיוק מאיפה שהיא הפסיקה לפני שהיא ילדה בת, ובגברים ביורנדלין ממשיך בדומננטיות שלו.

alonaski

New member
../images/Emo45.gif תודה אלון!!!

סקירה מאלפת!!!
חשבת פעם להיות שדרן סקי?...
- יש לך את זה!

RP9

New member
אין בעד מה אלונה ../images/Emo9.gif

למרות שהייתי שמח לעשות איזה שינוי כיוון בקריירה, לאחרונה שבדקתי, לא ראיתי במודעות הדרושים ביקוש רב לשדרני סקי בישראל (והגרמנית שלי לא מספיק מלוטשת כדי לעשות את זה במקום אחר) אלון

למעלה