המשך התכתבות ושאלות

ziv444

New member
המשך התכתבות ושאלות

שלום שוב ! כבר כמעט חודשיים שיש לי טינטון באוזן ימין ומידי פעם באוזן שמאל, בעצת זהבה ביצעתי בדיקות של בלוטת התריס ו-B12 ונתגלה לי B12 נמוך כרגע אני מטופל בזריקות. רופא א.א.ג חושב שבגלל האירועים (טינטון ,כאבים בצוואר ימין וכתף ימין וכן חודש של נזלת ואף סתום) שכולם התחילו בסמיכות זה לזה הם כנראה הגורם לטינטון נשלחתי לביקת CT סינוסים ואכן יש לי מחלה כרונית של הסינוסים. האם בעיות סינוסים יכולות לגרום לטינטון ? וברגע שהבעיה תטופל הטינטון יעלם ? לפני חצי שנה עקב בעיות בצוואר (כאבים , טפוס ) עשיתי בדיקת רנטגן והתשובה הייתה : "שינויים ספונדילוטיים , עם נזק דיסקלי בגובה חוליות C4-6" האם בעיה זו יכולה להיות גם הגורם לטינטון ? זהבה - בהתכתבות האחרונה שלנו אמרת שתבדקי את נושא הטינטון בזמן השינה ,האם יש משהוא ? אשמח לקבל המלצות לרופאים ומכונים שמתמחים בטינטון במסר אישי וכן פרטים על הכנס הבא ועל אגודת נטו"ס. אני לומד הרבה מהפורום ומקבל מידע חשוב מקריאת הבעיות והתשובות ולכן אני מברך אותו. ---טיפ קטן שיכול לעזור בהקלה לטינטון (לי בכל אופן) - משחקי מחשב , בעיקר משחקים שמצריכים ריכוז , אני משחק במירוץ מכוניות משחק שהוא טיפה רועש (אבל לא יותר מידי כמובן) ומצריך המון ריכוז לאחר 15-20 דקות של משחק הטינטון נחלש לפעמים פחות ולפעמים יותר - מקווה שיעזור גם לכם. תודה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום LIMORHD

שלום רב לימור, אודה לך אם תאותי לספר לחברים על המקרה שלכם וכיצד אתם ממודדים. כל טוב זהבה שחם

limorhd

New member
תשובה

אנחנו למעשה בתחילת הדרך . כתוצאה מהצטננות שלחו את אבי לבדיקת סינוסים שאולי תסביר את הטנטון. ההצטננות חלפה הטנטון עדיין לא (מתגבר אצלו בעיקר בשינה) ולאחרונה העלה הרופא השערה לפיה הבעיה נעוצה דווקא בכלי הדם הסמוכים לאוזן. כאמור אנחנו בתחילת בדרך ושואבים הרבה מידע מהאינטרנט. כן שמנו לב שהפעלת החשיבה ומשחקי ריכוז מקלה את הבעיה שמתחילה בעיקר בערב. אני מקווה שבשבוע הבא יהיה לנו יותר מידע. תודה על ההתעניינות.

zs1957

New member
הטינטון מתגבר בשינה

היי לימור. חולים רבים מספרים על הגברת הטינטון בעת שינה.כאשר הולעים לישון יש שקט ואז הטיטון נשמע יותר חזק. בהחלט יתכן שהטינטון של אביך נובע מפגיעה בכלי דם באוזן התיכונה. זה גם יכול לניות פגיעה עצבית. יש לברר את מקור הטינטון ובהתאם לכך לתת את הטיפול המתאים.פגיעה בכלי דם ניתן לראות ב-CT או ב-MRI . רפואה שלמה, זהבה שחם

zs1957

New member
תשובות לשאלותיך זיו

היי זיו, מה שלומך? אני מקווה שאתה מטפל בבבעית הסינוסים באנטיביוטיקה ויש שיפור. כאשר אתה סובל מטינטון ברור שהתקף סינוסים עלול להחמיר את הטינטון. ויטמין B12 נמוך גם מחריף את הטינטון. מה לגבי תפקוד בלוטת התריס, האם קבלת תוצאות? הטינטון נגרם כתוצאה מחשיפה לרעש, מדלקת ויראלית באוזן התיכונה,דלקת סינוסים או הצטננות או שפעת עלולים להחריף את עוצמת הטינטון. כולם באותה מערכת אף, אוזן גרון. תעשה את ה- CT יגיעו התוצאות ותתיעץ עם רופא א.א.ג. המטפל בך על אופן הטיפול. אנשים רבים חשים בטינטון בזמן השינה לא ברור מדוע ואין לי תשובה לתת לך. תשאל את הרופא שלך.אני משערת שזה בגלל השקט בעת השינה. אם תפעיל רדיו או טלויזיה ולתלך לישון לא תרגיש כמעט את הטינטון. תנסה. עובדה כאשר אתה משחק במירוץ המכוניות הטינטון נחלש. המוח של מרוכז במשחק ולא בטינטון. הטיפ שנתת לחברים מצויין אוני מקווה שישתמשו בו. תודה על הטיפ בהקלה על הטינטון. רפואה שלמה, זהבה שחם

ziv444

New member
תודה

תודה על התשובה, אני את ה-CT כבר עשיתי והשבוע אני הולך לרופא א.א.ג להמשך טיפול בבעיית הסינוסים. בלוטת התריס שלי תקינה ( משהוא צריך להיות בסדר לא ?) מה שהתכוונתי בשאלה ששאלתי היא : האם בעיית הסינוסים + B12 ואולי הבעיה שיש לי בצוואר כולם או חלקם גרמו מלכתחילה להיווצרות הטינטון ולא להגביר טינטון קיים והאם ברגע שכל הבעיות יעלמו הטינטון יעלם גם או שישאר ?. לא שלחת לי בפרטי את מה שביקשתי , אשמח מאוד אם תשלחי. במידה ויהיו לי עוד טיפים להקלת הטינטון אשמח לשתף את משתתפי הפורום ! תודה.

ziv444

New member
תודה ועוד משהוא קטן זהבה.

תודה על התשובה, אני את ה-CT כבר עשיתי והשבוע אני הולך לרופא א.א.ג להמשך טיפול בבעיית הסינוסים. בלוטת התריס שלי תקינה ( משהוא צריך להיות בסדר לא ?) מה שהתכוונתי בשאלה ששאלתי היא : האם בעיית הסינוסים + B12 ואולי הבעיה שיש לי בצוואר כולם או חלקם גרמו מלכתחילה להיווצרות הטינטון ולא להגביר טינטון קיים והאם ברגע שכל הבעיות יעלמו הטינטון יעלם גם או שישאר ?. לא שלחת לי בפרטי את מה שביקשתי , אשמח מאוד אם תשלחי. במידה ויהיו לי עוד טיפים להקלת הטינטון אשמח לשתף את משתתפי הפורום ! תודה.

למעלה