המשך טיפולי פוריות או פונדקאות?

טלמי1

New member
המשך טיפולי פוריות או פונדקאות?

היי
אז הגעתי לגיל 41 עם ילד בן 5 ללא טיפולי פוריות. היה ניסיון של מס' חודשים לכניסה להריון באופן טבעי, בדרך התגלה אנדומטריוזיס בדרגה גבוהה, חסימה של חצוצרה והידבקויות. התחלנו טיפולי IVF והיום אחרי הטיפול השני, התקבלה תוצאה שלילית.
מצד אחד מדובר אומנם רק בשני טיפולי IVF, מצד שני מבחינת הגיל והאנדומטריוזיס שלא טוב לו עניין ההורמונים האם לא יהיה נכון יותר להתחיל תהליך פונדקאות? (זהו תהליך שאני מלכתחילה חשבתי עליו לאחר שחקרתי את נושא האנדומטריוזיס).
בעלי עדיין מסרב לקבל את הרעיון של פונדקאות אולם, הוא אינו זה שסובל את הטיפולים ואת ההשפעה שיש להם על האנדומטריוזיס ממנו אני סובלת.
הגישה שלי היא שנתחיל בפונדקאות ובמקביל נמשיך עוד פעם פעמיים טיפולי פוריות כדי לראות אם יש סיכוי, ואם יהיו 2 ילדים, מה טוב.
הבן שלנו בן 5 מאוד רוצה אחים והזמן...דוחק.
הייתי חייבת לפרוק וגם לשמוע מה דעתכן?
תודה

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....
&nbsp
אני בהחלט מבינה אותך,, לי אנדו אבל בעוצמה חלשה ולכן המשכתי בטיפולים. אבל היתה כאן גולשת שהיה לה אנדו קשה, בסופו של דבר היא הרתה והיה לה הריון מהגיהנום עם ניתוח באמצע בגלל סיבוך של האנדו.
בילדים הבאים היא אפילו לא התלבטה והלכה ישר על פונדקאות מפני שהרופא אמר שעבורה עוד הריון הוא סכנת חיים של ממש.
&nbsp
אני לא יודעת אם את באותה מצב כמוה, אבל זו בהחלט אופציה, אם כי די יקרה. וקחי בחשבון שבגילך בכל מקרה יהיה כבר די קשה לאתר ביציות תקינות, ככה שבכל מקרה כדאי להזדרז בכל דרך שתבחרי.
&nbsp
בהצלחה

טלמי1

New member
כן...מודעת לזמן הדוחק

תודה על תגובתך...נראה לי שכדאי לקבל החלטה מהירה...בכל מקרה אני צריכה להמתין עוד חודש עד הטיפול הבא. מוצאים לי 5 ביציות ו-2 מצליחים להפרות אבל, מי יודע מה האיכות שלהן...בעיקר רוצה שיהיה לבני אחים...

למעלה