המשך - לגבי חיסונים בכיתה א'

המשך - לגבי חיסונים בכיתה א'

בהמשך לשרשור ה-9/9 לגבי החיסונים שניתנים בכיתה א': יש לי מס' שאלות המתייחסות לתשובתך מה זה מנות דחף? לגבי אבעבועות רוח - חיסנתי אותו בערך בגל שנתיים כלא ידעתי שהוא PDD לכמה זמן זה תקף? אם שאר הילדים בכיתתו יחוסנו - האם אין סיכוי שהוא עלול להדבק מהם? מה זה בדיקות נוגדנים. האם זו בדיקת דם שיגרתית או מיוחדת? והאם ממומן ע"י קופות החולים (מכבי) איך מוודאים שאין בחיסונים שאמצע באופן פרטי - כספית? באיזה בית מרקחת באיזור המרכז ניתן להשיג את החיסון בנפרד ובאופן פרטי. האם תוכל להמליץ על סוג של ויטמין C לא חומצי הנמכר ברשתות. אני נותנת לו כרגע ויטמין קינדרויטל - האם זה מספיק? בעבר קראתי שבאמפולות בודדות יש פחות כספית מאשר במיכל גדול שממנו שואבים - האם זה נכון??. אחות ביה"ס אמרה לי שכיום מחסנים עפ"י הנחיות משרד הבריאות את הילדים בכיתה א' בזריקה עם החומר מוכן בתוכה והיא כוללת את כל החיסונים בתוכה כולל האבעבעות - האם יש בהם כספית?

razgalili

New member
מעתיק את התשובות מהשרשור הקודם

מנות דחף - BOOSTER באנגלית - חיסונים נוספים על חיסון שקיים. המטרה היא לוודא שאותם ילדים שהחיסון הראשון לא חיסן אותם יפתחו חיסון בכל זאת. הדחף מאריך את הכסוי של החיסון המקורי. אבעבועות רוח - מה איכפת לך כמה זמן זה תופס? החיסון הוא כנגד מחלה לא קטלנית ומיותר לגמרי. הסיבה העיקרית לחיסון היא כדי לחסוך ימי עבודה להורים. הכי טוב לא לתת אותו. ש: "אם שאר הילדים בכיתתו יחוסנו - האם אין סיכוי שהוא עלול להדבק מהם" - אם שאר הילדים יחוסנו תהיה חשיפה של הילד לוירוסים בחיסונים החיים אבל לא לשאר המרכיבים בחיסון. במידה רבה זו הצורה האידאלית להחשף לוירוס. בדיקת נוגדנים - בודקת אם הילד כבר פיתח חיסון כנגד מחלה מסוימת. הבדיקה בדרך כלל לא מכוסה על ידי קופת חולים אלא אם כן הרופא משפחה שלכם משתף פעולה ויצירתי. מומלץ לבצע את הבדיקות אם צריך באופן פרטי. או לחילופין פשוט לא לחסן. איך מוודאים שאין בחיסונים שאמצע באופן פרטי - כספית- מתיעצים עם מישהו שמבין בזה ויודע איזה מוצר בטוח לשימוש, או שעושים את המחקר לבד, מדברים עם בית המרקחת ועם היצרן, ורצוי מפרסמים כאן שאלה עם יצרן ספציפי ומוצר ספציפי. בהחלט אפשר לעשות את כל זה לפני החיסון. איפה ניתן להשיג את החיסון באופן פרטי - לא יודע, תלמה הזכירה בעבר איפה ניתן לקנות מה. ויטמין C - כנ"ל. באמפולות בודדות יש פחות כספית - בדרך כלל זה נכון אבל יש דברים אחרים שמזיקים חוץ מכספית. יש לבדוק כל חיסון לגופו. ויטמין קינדרויטל - לא מכיר, מה שאומר שזה מן הסתם יותר מזיק מאשר מועיל כמו רוב הויטמינים לילדים

למעלה