המשך להודעה מ-13.09

annabs

New member
המשך להודעה מ-13.09

אורית שלום, לא הצלחתי "להקפיץ" את ההודעה הקודמת שלי לראש העמוד. אודה לך באם תוכלי להתייחס למה שכתבתי היום כהמשך לשאלה הקודמת שלי מ-13.09. תודה רבה מראש! בברכה, אנה

עליה במשקל

אנה שלום, לצערי אינני מתמצאת לעומק בתהליך הגדילה עד כה של ביתך, על כן יתכו ואורית תתקן אותי במידה ותשובתי אינה מדויקת. בעיקרון, תינוקות בגילאי 3 חודש אמורים לעלות 170 גר' בשבוע, אך יש גם המצדדים בעלייה של בין 113-142 גר' לשבוע. מדברייך הבנתי כי נטלת גלולות למניעת הריון, אך החלטת להפסיק השימוש בהן. יתכן והשימוש בגלולה השפיע על כמות החלב (יש נשים רבות המדווחות על תופעה שכזו). כעת עם הפסקת השימוש- במידה והיתה להן השפעה על הייצור- ההשפעה תיפסק ואת אמורה לראות שינוי. בנוסף, הבנתי מדברייך כי ביתך נוהגת לינוק בין 6-7 פעמים במהלך היממה ואינה יונקת בלילה. יתכן כי על מנת להגביר את ייצור החלב תצטרי לבדוק גם אפשרות של לתת האכלה נוספת של הנקה, שהרי כמות החלב וייצורו מושפעים מדרישת התינוק. יכול להיות שמדובר פה בשילוב של השניים- מצב שבו היניקה של ביתך יעילה ועל כן היא מסתפקת במס' ארוחות מסוים, אך במקביל הגלולה השפיעה על הכמות. אשמח לדעת גם את דעתה של אורית בנושא, בברכה ובהצלחה, ענת, לה לצ'ה.

annabs

New member
עליה במשקל

ענת שלום, תודה רבה על התייחסותך! אתן עושות עבודה חשובה מאוד, כל כך טוב לדעת שיש עם מי להתייעץ. הפסקתי עם הגלולות לפני כמה ימים, אני מאוד מקווה שהמצב ישתפר. ביומיים האחרונים התחלתי להניק אותה בסביבות 11 בלילה, כאשר היא ישנה, והיא גם התעוררה לאכול ב-3:30 בלילה. ביום היא ממשיכה עם הנקות קצרות, אך ממש לא נראית רעבה ביניהן (משחקת, מחייכת, מדברת)- כנראה היא באמת מאוד יעילה. למעשה, עד היום אני לא בטוחה שאני יודעת לזהות מתי היא רעבה. אני מציעה לה ברגע שנראה לי שהיא רעבה, כשהיא מתעוררת משינה או אחרי שעתיים-שלוש, אבל יש פעמים שהיא מסרבת או לוקחת כמה שלוקים ומפסיקה. ואז זה מבלבל עוד יותר, כי אין לי מושג לכמה זמן אותם השלוקים מספיקים לה. איך אפשר לדעת מראש שהנה עכשיו היא באמת רעבה (מבלי להגיע למצב של בכי, כמובן)? אגב, את הידיים היא מושכת לפה כל הזמן, בלי קשר למצב הרעב... שוב תודה! בברכה, אנה

יופי שיש הנקות לילה!

אם היא עסוקה מיד לינוק הרבה ביום, זה נהדר שהיא משלימה קלוריות בלילה. מתי תינוק רעב? לכל תינוק יש סימנים שונים, והאימא לומדת להכיר אותם. אין בעיה עם להציע נשנושים פה ושם. זה דווקא מה שאומרות הדיאטניות- הכי בריא לאכול ארוחות קטנות מרובות. לילה טוב, אורית

annabs

New member
לילה טוב ותודה ענקית מכל ה-../images/Emo23.gif!

ממש נרגעתי... מאחלת לך שנה טובה ומאושרת! אנה

עלייה במשקל

חצי קילו ל5 שבועת זה בהחלט עלייה מכובדת. זאת עלייה רגילה לחלוטין בגיל הזה. אם היא בריאה ועולה, אז אין בעיה! אני מכירה רופאי ילדים שמתייחסים יותר לילד, לחיוניות שלו ולהתפתחות שלו ופחות מסתכלים על המספרים. כלומר- תמיד אפשר ללכת לדיעה שנייה. אפשר גם לקרוא על נושא העקומות באתר של משרד הבריאות הנלווה למטה- צריך לזכר שהעקומות בטיפת חלב הם לא של תינוקות יונקים בהנקה מלאה. תינוקות בהנקה מלאה הם יותר מלאים בגיל 3 חודשים ומגיל זה מתחילים להיות פחות מלאים, ביחס ללא יונקים (וביחס לעקומות הלא מתוקנות). משקל נסיון אינו בשימוש נפוץ אצל תינוקות בריאים. זה גם לא נותן הרבה מידע- בגלל אי הדיוק של השקילה. תינוקות גדולים זזים המון על המשקל, והמספרים בכל מקרה אינם מדויקים. אם היא היתה רעבה- היא היתה קמה להנקות לילה. אם את רוצה לתת "תוספת" בהחלט אפשר לנסות לתת לה עוד הנקה בלילה. אבל את סיפרת שבעבר ניסית ולא הצלחת להוסיף הנקות כאשר היא לא רוצה. אם התחושה שלך היא שאפשר להירגע, ולהמשיך לעקוב, זה נהדר. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה