המשך ליומנו של מתנדב מאת רפי אדלר

המשך ליומנו של מתנדב מאת רפי אדלר

בטח רבים אינם מכירים אותי...לפחות עדיין, את הפורום הנ"ל גיליתי במקרה והאמת מאוד התעניינתי. גם אני כמוכם ידידיי לקויית שמיעה ומסתדרת מצויין עם חברת השומעים והכבדי שמיעה בישראל. בחרתי להגיב ואף להוסיף להודעה של רפי וכפי שמכנה הוא את עצמו: lordnor את רפי יצא לי להכיר במקרה בשלושת הימים שחווינו יחד בבה"ד 7 בצריפין. אני, רפי ,עייטן ועוד רבים אחרים בחרנו להתנדב לצה"ל. כל אחד וסיבותיו האישיות. אני חייבת לומר שזאת הייתה חוויה עצומה הן מבחינת האנשים המקסימים שיצא לי להכיר ואף לשמור על קשר הדוק איתם בין אם הם סובלים מנכות כזו או אחרת. היה טוב לראות בעיניים את כל הרצון של האנשים המקסימים הללו שלמרות הנכות שלהם לא נותנים לשום דבר לעצור בעדם ולהתקדם בחיים עם שאיפות ורצונות גבוהים. בכל אחד ממנו היה מן נצוץ בעיניים שאין לחיילים רגילים.....שכן רק אנחנו יודעים איזו גאווה זאת שאנו תורמים מרצון אישי למען המדינה שלנו. שהרי פתגם יש בעולם האומר: "יד רוחצת יד" ועל כן כמו שחיילים רבים מקריבים את חייהם על מנת להגן עלינו ועל מישפחתינו כך גם אנו צריכים לתת מעצמנו כאזרחי מדינת ישראל. אני לעומת רפי היקר לא ראיתי בטקס שעמום אלא להיפך ראיתי בזה אחד הדברים המרגשים שיש..... רבים מאיתנו המתנדבים עברו דרך לא קלה כדי להתקבל לצבא שישר החליט כי איננו מתאימים להם. אנחנו כמו גיבורים נילחמנו כדי להיכנס למסגרת ועל כן הטקס היה מאוד מרגש בשבילי ובשביל רבים מחבריי וידידי. הייתי רוצה לייעץ לכל נערה ונער שעומדים בפני ההחלטה להתגייס... ושוקלים האם הדבר כדאי והאם זה לא בזבוז זמן......ואולי כדאי בכלל ללכת ללמוד או אפילו להתחתן( אלוהים ישמור)........ אני אומרת כך......תתנדבו!!! לעבוד יש מספיק זמן.....יש לכם את כל החיים לעבוד. חתונה.....עזבו אותכם מזה ..אוהבים? תגורו יחד. ובקשר ללימודים......נכון באמת לפעמים כדאי ללכת ללמוד, גם זה היה אחד השיקולים שלי לפני שהתגייסתי......אבל גם לזה יש לכם זמן..... אין מה למהר.....תיחיו את חייכם בנחת...תיחוו כמה שיותר חוויות.....זה רק ילמד אותכם ורק יחזק אותכם בהמשך החיים שלכם כאנשים גדולים ועצמיים. קחו הכל לאט......המטרה בחיים הוא ללמוד דברים חדשים והצבא מלמד המון. אז נכון שזה לא פיקניק. ונכון שהמפקדים מעלים לפעמים את הג´אננע ובא לעוף כל רגע הבייתה........ אך אם כל אחד יקח את כל הרע ויהפוך אותו לטוב הוא יבין שלא הכל רע ובקצה מחכה אי שם האור....... בכל אופן ח´ברה אני נהנת לקרוא על התגובות שלכם בפורום. שיהיה לכם שבוע מקסים ועוד נישתמע!! שלכם מקסימה אחת

תשובה חכמה ביותר

אחת הסיבות שאני בחרתי להתנדב לצה"ל, היא שרציתי לחוות את כל מה שמתבגר (בסוף שלבי ההתבגרות...) חווה בצבא. רציתי לדעת על מה כולם "מקטרים", ועל איזה "סבל" מדובר. שימו לב, שזה בסוגריים כי אני ממש לא מסכים עם מה שהחיילים הרגילים טוענים. אני לוקח את צה"ל כחוויה ולא כחובה.

LordNor

New member
../images/Emo45.gif, אהבתי את זה...../images/Emo99.gif

המשיכי ככה
.

נכון., וברצוני להוסיף כמה דברים...

אני מסכימה איתך שזה מביא חוויות טובות לחיים שלנו, יש לנו הרבה זמן ללמוד, להתחיל לעבוד ולהתחתן. לא צריך למהר לכל דברים אלה.
רציתי להוסיף למידע הללו- זה גם תורם המון בעתיד שלנו., לפי מה שהבנתי וגם לדעתי זה הוגן, והאחים שלי אף עברו אותם. במה זה תורם? בכמה דברים. בלימודים, בשכירות, בעבודה. למה? כי לאחר הצבא, בה אדם שמשרת תורם למדינה, מקבל תרומות בחזרה. הצבא יעזור לנו בשכירות, יותר קל יהיה לקבל עבודה, ועוד עבודה טובה יחסית, אתם יודעים, בזמנים הללו מאד קשה לקבל עבודה טובה.
דבר נוסף, יכול להיות שאנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים לעשות בעתיד... הזמן בצבא גם יעזור לנו לחשוב אם אנחנו באמת רוצים לעשות את מה שבאמת רוצים לעשות בעתיד. יכול להיות שמה שאנחנו עושים עכשיו, לא ימצא חן בעינינו בעתיד.
דבר אחרון, יש הרבה אנשים חירשים או כבדי שמיעה אומרים שהצבא שטויות, בזבוז זמן ולא תורם לנו בכלל... יודעים מה? גם אני חשבתי כך כל הזמן. פעם אמרתי לעצמי שאין שום סיכוי שאמצע את עצמי בצבא... אבל לאחר ששמעתי על צבא מכמה אנשים הבנתי את העובדות הללו ולדעתי זה מאוד חשוב, גם חשוב שילמדו על הצבא כדי שידעו על זה בכלל וישנו את דעתם.
טעיתי במשהו? שכחתי להוסיף משהו? לא מסכימים איתי? תגובות בבקשה..

saka

New member
תודה על כך שאת משתפת אותנו

אני תלמיד כתה יב", וכמו תלמידים אחרים ההתעסקות בנושא ההתגייסות מאוד פופולרי כעת . גם אני צריך להחליט האם להתנדב לצה"ל, ונראה לי, שאני אתנדב . הודעתך תורמת מאוד ועוזרת להטות את ההחלטה .

NATI AND BAR

New member
שלום דלופינה..

היי רציתי לדעת מי את?? ומה שמך?? התוכלי לומר תודה...

מה שכתבת עיניין אותי מאוד..

ומסתבר שרפי מוצא חברים חדשים בצבא - ומצרפם לפורום כאן (מגיע לו פרס :- בכל אופן, התרצי לפרסם בלוגים (יומנים) כאן בפורום? (ואגב לורדנור איפה ההמשך למאמרים שלך אהה?...) במידה ותשיבי בחיוב אשמח לקבל ממך את המאמרים - במסרים, ואפרסמם!

LordNor

New member
ההמשך למאמר שלי יבוא בקרוב...

כרגע אני שוקד על כתיבת מאמר המשך לאחר ההשתלמות שעברתי ועד שהוצבתי לתפקיד הנוכחי שלי. לבנתיים, עניין פרסום המאמר יישאר ביני לבין דני מיכאלי.

טוב לראות התעניינות

היי דני מה שלומך היום? אני שמחה לראות כי יש כאלה שהיתעניינו במה שאני , רפי ועוד רבים עברו כאן........ ולכן אם יש ביקוש אשמח להוסיף מאמרים נוספים לחוויות אותם אני עוברת ביום יום.......על הצבא ובכלל......שהרי יומנים אישיים אכן יכולים לעזור לאנשים רבים אחרים. בכל אופן ידידי התירצו בכך? אשמח אם רפי ירצה לשתף עימי פעולה....... עד אז המשך שבוע ניפלא לכולם!

Catty

New member
מאוד אשמח :)

וזה מעניין מאוד, וגם חשוב לכל מי שעדיין לא החליט-לקבל "תמונות" מהצבא כמתנדבים...

המרחפת

New member
היה מאמר בנושא הזה,

שמשום מה נעלם בתהומות הנשיה. אני מקווה שיש לי טיוטת טקסט שלו באיזושהי תוכנת תמלילים, ובכל מקרה כבר פניתי להנהלת הפורומים בבקשה לעזרה בחיפושים. אם את רוצה את מוזמנת לחפש בארכיון (או פשוט ללחוץ על הטאג ליין הצהוב למעלה, יש שם הודעה בנושא) ואם יש לך התלבטות ספיציפית, את מוזמנת להעלות אותה... לא חסרים פה אנשים שיענו וייעצו, לטובת שתי האפשרויות.

יום נוסף מחיי כחיילת....

עוד יום חלף לו....קמתי ב-6 ורבע בבוקר, אומנם לא הייתי עייפה מדי שכן הלכתי לישון מוקדם יום קודם לכן וזה נתן לי חוזק להתמודד בעירנות יום נוסף בצבא. את היום התחלנו במיסדר.....כל החיילים והחיילות עומדים בשורה מן הסתם ועונים בחיוב לשמיעת קריאת שמם. תחילה רציתי וחשבתי לנכון, כי יהיה טוב לקבל פטור ממסדר שהרי במלא אני לא כל כך שומעת שקוראים בשמי..ואת ההודעות אני לא הכי מבינה, אך אל דאגה אני משלימה לאחר מכן. אז פטור ממסדר ממש לא ביקשתי, כי אמרתי כולם עושים גם אני יעשה....גם ככה רואים שאתה מעט שונה אז למה להבריז ולהראות בחסחונך יותר. את הבוקר העברתי לי בפיטפוטים עם המפקדת הישירה שלי ועם עוד כמה ח´ברה משם. האמת לא את כולם אני מסמפטטת אך ביום יום כשעובדים יחד צריכים ללמוד להסתדר גם עם האנשים שהכי לא היה מתחשק לכם להתחבר עימם. בהתחלה אנשים שם חשבו שאני אולי יהיה מסוגלת לפחות......כי כאילו השמיעה הופכת אותך לקרחון קרח סתום.....אך עד מהרה הבהרתי לכולם שאני יכולה הכל ואפילו טובה מאוד. אנשים לפעמים נותנים לאחרים להשפיע עליהם בכך שהם מקשיבים להערות עוקצניות שנובעים לעיתים מתוך קינאה של האחר או אפילו סתם בכדאי לצבור כוח. ברגע שאתה לא נותן לזה להשפיע עליך ואתה יודע שאתה מסוגל ויכול.....שום דבר לא יכשיל אותך בדרך להצלחה וכך אני עשיתי.....ומה קרה אתם לבטח מתעניינים...... אז ככה: אנשים ראו אותי באור שונה, אור חיובי......אור יפה , כי אני שידרתי את זה, כי אני האמנתי בעצמי ועל כן אני פונה עליכם שתיסתכלו טוב בתוחכם ותיראו איזה אנשים טובים ומצליחים אתם ותאמינו בזה חזק חזק...כי זה נכון. אז מה עשיתי בהמשך היום......סתם ישבנו כולם מתכרבלים במעיל דובון שקיבלנו ביומינו הראשון בבקו"ם , שומעים קצת מוסיקה, מנשנשים קצת שוקולד .....כן טוב ידוע שמשמינים בצבא...אז ח´ברה להיכנס לכושר! וכמובן ששמענו והרגשנו על גופינו את הגשם והמזג האוויר הסוער שהמתין לנו בחוץ......אך אם כל הסערה בחוץ, בפנים היה חמים ונעים ישבנו על כוס שוקו חם והעברנו אותה יחד עד שיום שישי יגיע לו וכל אחד יחזור באמת לאנשים שהוא אוהב..... אז מה אני מנסה לומר כאן? שפשוט אין מה להתעצבן אם לא הולך כל כך.....כי בצבא יש הרבה רגעים שפשוט בא להיעלם או להרביץ למישהו.......והדברים הללו פשוט לא הולכים במציאות היומיומית ובצבא בפרט, על כן עלינו לקחת את כל הרע ולהפוכו לטוב, וללמוד להסתדר הכי טוב עם האנשים שאתה צריך להיות עימם תקופה מסויימת. לאחר מכן חיכיתי לאוטובוס עם חברה שבמיקרה עובדת עימי באותו תפקיד במשרד. באוטובוס פגשתי פנים רבות מוכרות.....אך לא אלה הפנים שריגשו אותי יותר מהכל, אלא הפנים של ידידיי וידידותיי שעברו עימי את ההשתלמות ועכשיו משרתים בבסיס שלידי. יצא לנו להחליף כמה מילים כל פעם שהנהג עצר בכל תחנה, ולזרוק מה זה עשה בסיים את ההשתלמות, והיכן זאת משרתת, ולמה השני הבריז..... ועל האוכל ועל התמונות , על המפקדים......קצת מכל דבר.....על הרגעים שאחרי אותה השתלמות בהם כל אחד מידידי שפנו למקום אחר...המקום בו הם ישרתו שנתיים - שלוש...... שלכם מקסימה אחת

המרחפת

New member
הוכנס למאמרים

יחד עם מאמרים נוספים שעוסקים בצבא ובעיקר בשיקולים לכאן ולכאן- לכל מי שמתלבט. מזכירה לכם שוב- גם אתם מוזמנים לכתוב מאמרים!

למעלה