מה המטרה שלך ואיפה בדיוק העניין?
מה את רוצה לעשות בהמשך חייך?
התשובות לא משנות לי אלא לך.
אם התשוקה שלך למחשבים כמקצוע היא העניין, הייתי שוקלת תואר ראשון נוסף במחשבים. מישהי שלמדה איתי לתואר ראשון והיתה עתודאית השלימה כזה תואר בלימודי ערב במכללה כלשהי, היום היא עובדת בהייטק ומרוצה מהחיים שלה. גם אם את לא עתודאית, זו אופציה שמאפשרת להתפרנס תוך כדי התואר.
אם המטרה היא מחקר בכיוונים ביואינפורמטיים והכוונה כללית לדוקטורט בתחום, אז יש לך 2 אופציות:
1. את יכולה להשלים תואר ראשון נוסף בביואינפורמטיקה, אם קיים כזה תואר במוסד הלימודים שלך, אל תסגרי את התואר שלך (את יכולה לנצל את הסמסטר הקרוב כדי להתחיל). המשמעות היא שאת תצטרכי להשלים רק חצי תואר, כי את הביו כבר יש לך. היו אנשים שלמדו איתי לתואר ראשון ועשו דברים כאלו. מהתארים האלו אפשר במידה כלשהי להגיע להייטק, אבל זה לא כל כך קל כי את תתחרי באנשים שעברו הכשרה רחבה יותר במדעי המחשב ותכנות וכו'.
2. אם את רוצה להכנס למחקר ביולוגי ורק להרחיב קצת את אופקייך, ביחוד אם כבר יש לך רקע בסיסי בתכנות, את יכולה להשתלב במעבדה שיש בה הרבה עבודה חישובית. זה קצת סיכון כי לא כל המנחים סובלניים באותה מידה לסטודנטים שהרקע החישובי שלהם בסיסי. לדוגמה יש במחלקה שלי מעבדה חישובית בעיקר, כל הסטודנטים שם עובדים הרבה מאוד על הצד החישובי, אבל המנחה מעדיף באופן מובהק את אלו שהם לא ביולוגים. (נאמר לי במילים עדינות שהביולוגים קצת סובלים). אני לא בטוחה שזה עדיין דבר רע, משום שכולם השתלבו בפוסט דוקטורטים טובים מאוד אחרי שפרסמו בכתבי עת גבוהים מאוד.
אם את הולכת על הגישה של להשלים קצת מהבית ולהתקדם לתארים מתקדמים, אז כדאי מאוד שתכירי את she codes- תוכנית שמטרתה לתת לנשים הזדמנות ללמוד לתכנת. יש מספר מסלולים, כמעט בכל אוניברסיטה התוכנית הזו פעילה. הלימודים עצמאיים ובחינם, ועובדים בשיטת ספונסריות- תלמידות מתקדמות עוזרות לתלמידות חדשות. שמעתי המון פידבקים טובים על התוכנית ואני מתכוונת להצטרף לאחד מקורסי הפייתון הקרובים.
http://www.she-codes.org/