המשך למבחן טעימות לחתולי רחוב

דרורפפ

New member
המשך למבחן טעימות לחתולי רחוב

המשך למבחן הטעימות: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=16&messageid=178998562

במבחן הקודם ציינתי את המוצרים: ג'ורג'י, בלו קט, וריגל, ובהם לא מצאתי הבדלים בהתייחסות החתולים למזון. לא בנכונות לאכול אותו בפעם הראשונה, לא בכמות שהם אוכלים, ולא ברמת ההתלהבות.

מוצר המזון הנוסף שאני מכניס לרשימה: בוני קט, את ההמלצה עליו קיבלתי מהדירוג של דימיטריגו.

על פי מה שאני רואה בזמן האכלה- גם הגורים וגם הבוגרים משקיעים יותר זמן כשהם אוכלים את המזון הזה, באופן משמעותי. אני לא יודע אם זה בגלל שהמזון הזה יותר טעים להם, או בגלל שהמזון הזה לא משביע אותם, או אולי דרוש להם יותר זמן כדי לאכול אותו בסיבה אחרת- אבל לא שמתי לב לשוני משמעותי שכזה עם המוצרים האחרים. (אני מעריך שמדובר בשינוי של כ-150% במשך האכילה)

רמת ההתלהבות שלהם דומה לשאר המזונות היבשים, והנכונות לאכול את המזון בפעם הראשונה ללא תקופת 'מעבר' היתה ללא שום בעיה. וגם במוצר הזה- לא היה אף חתול שסירב לאכול, או שאכל מעט ממה שאופייני לו.

לגבי הנושא של המעבר בין מזונות, אני חושב שעדיין לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה בנוגע לשאלה הבריאותית- האם יש סיבה בריאותית בגינה יש צורך 'להכיר' לחתולים מזונות חדשים בהדרגתיות, או שמדובר בסך הכל בתעלול שיווקי, כדי להכיר לחתול את המזון במידה והוא לא אוכל אותו?

אני לא וטרינר, אבל

בעיקרון ממה שאני יודע הבעיה היא שאוכלוסיות החידקים במעיים מסתגלים לסוג מזון מסויים, ואם עוברים למזון בעל הרכב אחר בצורה פתאומית עלולים להיות שינויים רציניים באוכלוסיה הנ"ל שיגרמו לכל מיני בעיות מעיים(בדר"כ גזים ושלשולים או צואה רכה)

דרורפפ

New member
תודה על התשובה

אך אם זו אכן הבעיה, ומעבר בין מזונות יבשים נחשב לבעייתי באופן כללי- אז זה לא סביר להניח ששילוב של מזון יבש עם מזון משימורים יהיה בעייתי במידה דומה? האם הסיכון תקף גם כאן?

למעלה