המשך לנושא אחר..

המשך לנושא אחר..

לגבי הפינוי החדש של ה43 התנחלויות, אתם אשכרה חיים בסרט אם אתם חושבים שזה יעבוד הפעם!! בגירוש בקודם, כל הציבור הימני חשב שאין סיכוי שזה יקרה, ולכן נלחמנו בצורה מתונה. עכשיו ראינו שככה זה לא עובד.. אם פעם שעברה המלחמה הגדולה הייתיה בפנים אל פנים והפגנות, תהיו בטוחים שהמיעוט שחסם כבישים פעם שעברה יהפוך לרוב הציבור שלנו. המשטרה תצטרך להכניס את כל הנוער הדתי לכלא, ובר לר יהיה מקום שם, אז מה יעשו אחרי זה?! זו רק דוגמא אחת, אבל תהיו בטוחים שיהיה מעשים הרבה יותר מטורפים מסתם לחסום כבישים.. (אני לא מתכוון לאלימות..) לא יהיה גירוש נוסף!!!

יוֹאב

New member
ההפך הוא הנכון

אני לא חושב שזה רציני לדבר על פינוי של 43 התנחלויות כאלה או אחרות. זו רק תכנית של 'שלום עכשיו' שלא אושרה בשום פורום רשמי. אבל פינוי רצועת עזה, הוכיח שרמת הצעקנות של קוראי התיגר על סמכותו של השלטון הריבוני לבצע החלטות לגיטימיות, גבוהה מהיכולת האמיתית. הפחדות ואיומים מצידם של איתמר בן גביר, ברוך מרזל ואנשיהם, הסתיימו בחיבוקים ונשיקות, מלווים בנטישה תקשורתית את הבתים בגוש קטיף. גם במקומות שבהם היו נסיונות להפעיל אלימות כנגד כוחות הבטחון, הוכיחו השוטרים, כי אין בכך מאום מלבד הפרעה ועיכוב של ביצוע הפעולה. כשוחר דמוקרטיה, וללא כל קשר לדעתי בעד או נגד ההתנתקות, שמחתי לראות שההתנגדות ה-SO CALLED אלימה כנגד כוחות הבטחון, לא צלחה, והמשטרה והצבא עמדו במשימה בצורה מושלמת.

כן, שמעתי על דמוקרטיה...

ומה שהיה בהתנתקות זה בדיוק בהפוך מזה!!הממ... בואו נראה-משאל מתפקדי הליכוד, שרון אמר שמה שהם יחליטו הוא יעשה. הם החליטו שלא מפנים, הוא החליט שכן...בוגי יעלון, רמטכ"ל לשעבר. התבטא נגד ההתנתקות, אמר שזו טעות, הופ! הוא כבר לא הרמטכ"ל! מוזר...כל שרי הממשלה שהיו נגד, מצאו את עצמם בחוץ!כל מי שבחר שרון, בחר אותו כי לא רצו שיפנו התנחלויות, כמו שהוא אמר שהוא לא יעשה!! מי שבחר בו גם לא אוהב את שמעון פרס, כמה חבל שהוא עכשיו החבר הכי טוב של אריק!!כל הפגנות הימין-כולל הרבע מיליון בכיכר רבין-בטח סתם קומץ אנשים שלא באמת יודעים מה הם רוצים...קיצר, לא יודע מה איתך לי זה לא נראה כמו דמוקרטיה במיטבה!!

דמוקרטיה 101

פעם ב-4 או פחות שנים אנחנו הולכים לקלפי ובוחרים את נציגינו ברשות המחוקקת והמבצעת. זהו. זאת הדמוקרטיה. אנחנו נותנים להם מנדט להחליט את ההחלטות החשובות, אפילו אם אנחנו לא אוהבים את ההחלטות שהם מקבלים. דמוקרטיה זה לא אומר שעל כל החלטה צריך לערוך משאל העם. משאל העם זאת מותרות, שלא לדבר על כך שכל הסקרים ממילא הצביעו שרוב העם הוא בעד ההתנתקות... ההתנתקות הייתה חוויה מאוד קשה וכואבת למפונים, אבל היא הייתה מהלך דמוקרטי, כי נעשתה ע"י ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי.

שמע

כל ממשלה שנבחרה גם הבטיחה לטפל במאות אלפי עניים, רעבים, חד-הוריים, מוכים, עולים, ועוד. זה גם לא קרה.

spoop

New member
במקרים שאתה מדבר עליהם

יש חוסר עשייה. הממשלה לא טיפלה בX Z Y. אבל שאריאל שרון אומר:דין נצרים כדין ת"א,ונותן את נצרים הוא עושה פה משהו שהוא הבטיח לא לעשות!

מה??

רוב העם היה בעד ההתנתקות?? אתה בטוח שאתה חי כאן ולא על איזה כוכב אחר??

תן לי לבדוק שנייה

מטפס על המגדל פיזה ומפיל תפוח. אכן, g שווה 9.8 מטר לשנייה מרובעת. כן, אני על פני כדור הארץ. אלו הסקרים שאני זוכר. אני בטוח שאתה זוכר את הסקרים שתומכים בדעתך. ייתכן ששנינו סובלים מזכרון סלקטיבי, אני לא שולל זאת.

אני יודע שכשלימור הר מלך שאלה

אפילו תשמאלני מתן וילנאי(או שאני מתבלבל עם השם, לא יודע, מישהו שמאלני בכנסת) למה לא עושים משאל עם והוא ענה לה: "כי אנחנו יודעים שתנצחו". וזה חוץ מהסקרים. חוצמזה סתם ככה, תראה בכביש כמה כתום יש וכמה כחול יש.

אני ראיתי יותר מכוניות

בלי אף צבע. חוץ מזה, כתום היה פשוט "הקטע", "האופנה". אני לא בטוח אם לרוב הנהגים הללו היה כ"כ איכפת מההתנחלויות. עובדה שפינו אותן והם לא יצאו במחאה המונית. בכל אופן, אני רואה את רוב העם ממשיך בחייו כאילו כלום לא קרה. קרא לזה אדישות, הסתגלות, עיוורון, איך שבא לך. יש מצב שחלק מהם גם מרגישים הקלה שלא יצטרכו לעשות מילואים בעזה. שוב, כל זה סתם השערות שלי ושלך, אין לנו אפשרות להיכנס לראש של כל אחד ואחד ולקבוע להיכן ליבם של הרוב נוטה. אולי הרוב היה נגד, אבל אחרי ההתנתקות הוא הסתגל למצב החדש.

יוֹאב

New member
אני חייב להגיב לזה

|הדגשמה שהיה בהתנתקות זה בדיוק בהפוך מזה!!הממ... בואו נראה-משאל מתפקדי הליכוד, שרון אמר שמה שהם יחליטו הוא יעשה. הם החליטו שלא מפנים, הוא החליט שכן... - את הדין על אי קבלת תוצאות מתפקדי משאל הליכוד, צריך שרון לתת בפני חברי הליכוד, ולא בפני עם ישראל. מתפקדי הליכוד לא נבחרו על מנת להכריע מה יעלה בגורל עם ישראל. לשם כך נבחר שרון. בוגי יעלון, רמטכ"ל לשעבר. התבטא נגד ההתנתקות, אמר שזו טעות, הופ! הוא כבר לא הרמטכ"ל! מוזר... - זה בכלל לא מוזר. תמה תקופת כהונתו של בוגי יעלון. הוא לא הודח. על פי החוק רמטכ"ל מכהן 3 שנים בתפקיד, ובידי הממשלה יש את האופציה לבחור אם להאריך בשנה נוספת את הכהונה. שר הבטחון וראש הממשלה החליטו שלא להאריך את כהונתו של בוגי. האופציה לשנה נוספת קיימת בדיוק בשביל מקרים כאלה שבהם ראש הממשלה ושר הבטחון יחליטו שהם לא מסתדרים עם הרמטכ"ל. לגיטימי לחלוטין. כל שרי הממשלה שהיו נגד, מצאו את עצמם בחוץ! - ודאי, מה ציפית? ששרון ישאיר בממשלה שלו שרים שמתנגדים למדיניות שהוא מנסה להוביל? שרון הוא זה שממנה את השרים והוא זה שמפטר אותם. כל מי שבחר שרון, בחר אותו כי לא רצו שיפנו התנחלויות, כמו שהוא אמר שהוא לא יעשה!! - טעות. אף אחד לא בחר את שרון. שליש מהבוחרים בחרו ליכוד. אין בחירה ישירה. מי שבחר בו גם לא אוהב את שמעון פרס, כמה חבל שהוא עכשיו החבר הכי טוב של אריק!! - כל ראש ממשלה נאלץ להקים קואליציה עם פוליטיקאים שונים ומשונים. האם ידועה לך מידת האהבה של חברי המפלגה השלטת אל כל אחד ואחד מחברי הקואליציה בכל ממשלה שהיא? כל הפגנות הימין-כולל הרבע מיליון בכיכר רבין-בטח סתם קומץ אנשים שלא באמת יודעים מה הם רוצים... - כל הכבוד על ארגון ההפגנה. שישכנעו אנשים להצביע בעבור מפלגה אחרת בבחירות הבאות. איך זה נוגע להחלטת ממשלה לגיטימית? קיצר, לא יודע מה איתך לי זה לא נראה כמו דמוקרטיה במיטבה!! - לי דווקא כן.

One Echoe

New member
מסכים. רק תיקון אחד.

בבחירות, דווקא כן בחרו בשרון, כראש ממשלה. שיטת הבחירות השתנתה, אם אתה לא זוכר. אני ראיתי את התשדירים של הבחירות ב2002..(אם אני לא טועה), והראו את שרון אומר " דין נצרים כדין ת"א ", וכו'.

יוֹאב

New member
שיטת הבחירות השתנתה

והיא לא ישירה. היא הייתה ישירה בפעם הראשונה ב-1996, ובפעם האחרונה ב-2001.

One Echoe

New member
ובכל זאת,

כשאנשים בוחרים את הליכוד, הם בוחרים בשרון. כמו שאמרתי, ראיתי תשדירים ב2002 ששרון מככב בהם.

למעלה