המשך לשאלה של אתמול

פיגונת

New member
המשך לשאלה של אתמול

תודה רבה-קראתי, התעניינתי..=) רציתי לדעת, הוויקנים שביניכם..אתם "הוכשרתם" רשמית כוויקנים? או שאתם רק מכנים את עצמכם כך? בקיצור- מי פה רשמית וויקן ואיפה הוא עשה את הקורס? תודה, המשך יום נעים ( לי היה יום נוראי, גם מפחיד...נקווה לשיפור בהמשך)

אני לא

מכנה עצמי וויקאנית, אלא אם כבר "עוקבת דת הוויקה" בהגדרה רשמית.. בתקווה, שיום אחד אחנך למסורת הגרדנרית. בשנתיים הקרובות לא נראה לי שיש סיכוי. אני לא דוגלת בחניכה עצמית, כך שאני לא רואה את עצמי מעבירה את עצמי חניכה. בינתיים, אין שום דבר שמונע ממני להאמין ולבטא את האמונה שלי.

hdawn

New member
גם אני ללא תואר או שלשלת

גם אני לא מאמין בחניכה עצמית, וגם אני הייתי רוצה להיחנך אל תוך שלשלת מסורתית (גרדנריאנית, אלכסנדרית וכו'), וגם לי אין סיכוי להגשים את זה בשנים הקרובות. זה מצב מאוד לא הוגן. אני קורא לעצמי "מתלמד טרום-ויקני" (pre-Wiccan aspirant בפרופיל שלי ב-Witchvox), ואני מכיר בכך שלא אוכל לקרוא לעצמי ויקני לפני שאקבל את החניכה. אבל לא מקובל עליי הרעיון שכולנו בישראל נהיה תקועים רק בגלל הנסיבות, בגלל חוסר היכולת להשתקע כמה שנים בבריטניה או במקום אחר. ראו גם כתובת אינטרנט נלווית (מאמר באתר שלי). בקיצור: אם מי מאיתנו יקח על עצמו להשתקע בחו"ל כדי לקבל חניכה רשמית ואז יחזור אלינו לארץ, זה יהיה נהדר; אבל אם לא, לא זה מה שיעצור אותנו. אילו האלה והאל לא רצו שיהיו ויקנים בישראל, הם לא היו משפיעים על אף אחד ממנו לתור אחרי הדרך הוויקנית, והקהילה הוויקנית בישראל לא הייתה נוצרת. מכיוון שאנחנו כאן, זה אומר שהם רוצים בזה, ומכיוון שהם רוצים בזה, הם יכולים לחנוך אותנו בעצמם. אני מאוד מצטער, אבל כל הנושא הזה מעורר בי תחושת מרירות עזה. היו ברוכים Heathen Dawn

פיגונת

New member
אז למעשה

אתם טוענים שאם הייתה ביכולתכם האפשרות להיהפך לוויקנים רשמית פה בישראל אז הייתם עושים את זה? מה מונע מכם בעצם להפוך לוויקנים רשמית? הרי יש קורסים..(מעטים, אבל ישנם..) הרי אתם וויקנים בפנים, גם אם הוכשרתם או לא.. אז למה חשוב לכם בכל זאת לעבור את ההכשרה הזו פעם? ערב מצויין לכולם

hdawn

New member
איך זה הולך

לפי הוויקה המסורתית, החניכה לא מושגת בקורס אחד או שניים אלא אחרי תקופת התלמדות ממושכת; וזאת לא תחת סתם מישהו, אלא חייב להיות תחת כהן ויקני (שהוא בעצמו עבר חניכה כזו, וכך הלאה עד הוויקני הראשון אי פעם). אני רק מצטט, ואני די מכבד (מכיוון שזו מסורת), אבל אני לא אומר אמן. אפשר להגיד, במידת מה, שזה עניין פוליטי: אם אהיה בחופשה בבריטניה ואגיד לאנשים שם שאני ויקני, השאלה הראשונה שהם ישאלו אותי היא מי חנך אותי (איזה כהן, באיזו קבוצה); ואם לא אנקוב בשם של אדם ממשי ומוכר, הם יבטלו אותי כעוד אחד מאותם אנשים הקוראים לעצמם ויקנים אחרי ספר או שניים או קורס או שניים. הוויקנים המסורתיים רוצים לראות את הדיפלומה, כביכול. לעניין זה אני מוצא עידוד רב בספר The Heart of Wicca של הסופרת המנוחה אֶלֶן קֶנוֹן רִיד. בו אין הדגש על השלשלת והתואר, אלא על הדבר המהותי, שהוא חניכה אל תוך המיסתורין של האלים. לזה אמנם יכולה התלמדות ממושכת תחת כהן לסייע מאוד, אבל לא הכהן הוא החונך במקרה זה, אלא האלים עצמם. צריך למצוא את האיזון בין שמירה על המסורת לבין התרחקות מכל הבוץ הפוליטי. אז אני אומר לך (דעתי האישית) שאמנם לא יכול קורס להפוך אף אחד מאיתנו לוויקני, אבל מצד שני אנחנו לא צריכים להשתקע בחו"ל מספר שנים כדי להיחנך אל המיסתורין של האלים (שזה, אחרי ככלות הכל, מה שהופך אדם לוויקני, לדעתי ולדעת רבים אחרים). היי ברוכה! Heathen Dawn

פיגונת

New member
אני עוד בתחילת תחילת

הדרך שלי.... אני קוראת ספרים "למתחילים" =) והכישוף היחיד שעשיתי עד כה הוא להפוך את החדר שלי למקום קדוש, ולהפוך את הקטורת, המלח, המים והנר שלי לארבעת היסודות הקדושים =) היום\מחר אנסה לעשות מעגל כשף, בתקווה להצליח ולהשתפר. אבל אני לא דואגת.. אני עוד בטוחה שאגדל ואצמח בנושא תודה לך על התשובה, יוםנעים =)

hdawn

New member
גם אני

המסע לא נגמר לעולם, יש לו תחנות אבל לא יעד סופי. המילה האנגלית לחניכה, initiation, פירושה במקורה הלטיני "התחלה". האלים רוצים שנהיה בתנועה כל הזמן, שלא נשקוט על השמרים לרגע אחד. היי ברוכה! Heathen Dawn

למעלה