איך זה הולך
לפי הוויקה המסורתית, החניכה לא מושגת בקורס אחד או שניים אלא אחרי תקופת התלמדות ממושכת; וזאת לא תחת סתם מישהו, אלא חייב להיות תחת כהן ויקני (שהוא בעצמו עבר חניכה כזו, וכך הלאה עד הוויקני הראשון אי פעם). אני רק מצטט, ואני די מכבד (מכיוון שזו מסורת), אבל אני לא אומר אמן. אפשר להגיד, במידת מה, שזה עניין פוליטי: אם אהיה בחופשה בבריטניה ואגיד לאנשים שם שאני ויקני, השאלה הראשונה שהם ישאלו אותי היא מי חנך אותי (איזה כהן, באיזו קבוצה); ואם לא אנקוב בשם של אדם ממשי ומוכר, הם יבטלו אותי כעוד אחד מאותם אנשים הקוראים לעצמם ויקנים אחרי ספר או שניים או קורס או שניים. הוויקנים המסורתיים רוצים לראות את הדיפלומה, כביכול. לעניין זה אני מוצא עידוד רב בספר The Heart of Wicca של הסופרת המנוחה אֶלֶן קֶנוֹן רִיד. בו אין הדגש על השלשלת והתואר, אלא על הדבר המהותי, שהוא חניכה אל תוך המיסתורין של האלים. לזה אמנם יכולה התלמדות ממושכת תחת כהן לסייע מאוד, אבל לא הכהן הוא החונך במקרה זה, אלא האלים עצמם. צריך למצוא את האיזון בין שמירה על המסורת לבין התרחקות מכל הבוץ הפוליטי. אז אני אומר לך (דעתי האישית) שאמנם לא יכול קורס להפוך אף אחד מאיתנו לוויקני, אבל מצד שני אנחנו לא צריכים להשתקע בחו"ל מספר שנים כדי להיחנך אל המיסתורין של האלים (שזה, אחרי ככלות הכל, מה שהופך אדם לוויקני, לדעתי ולדעת רבים אחרים). היי ברוכה! Heathen Dawn