המשך לשרשור "האח הגדול מאחוריך"...

שלית

New member
המשך לשרשור "האח הגדול מאחוריך"...

לאחר שקראתי את השרשור הארוך והמדכא במיוחד, התחלתי לחקור קצת בנושא ובמסגרת חיפושי מצאתי את כללי מס הכנסה (בעלי הכנסה מעבודה בחוץ לארץ) שם מפורטות ההוצאות המותרות בניכוי למי שינסו לחייב אותו במס בארץ...מה שכן מקריאה ראשונית לפחות, נראה שהגדרת "מעביד" בכללים הינה בעייתית, כך שאני לא בטוחה שהם חלים על כולם...בכל מקרה - חשבתי שתמצאו את הקישור הבא מעניין, בתקווה שאף אחד מאיתנו לא באמת יצטרך להשתמש בו...

ננסנס

New member
מענין ...

אך לא נוגע לנושא שדובר אלא לתקנות החלות על המועסקים על ידי הרשויות הממשלתיות השונות (סוכנות, משלחת בטחונית ושאר ירקות...). מעניין אם זה המקור למה שנכתב בדבר האפשרות לקזז שכ"ד וכדו' מהשכר המוכר במס, כי אם כן אז זה פשוט לא רלוונטי...

mal1

New member
Roy269 אם יש לך את המקורות לפרטים ה

נ"ל אנא שתף...

roy269

New member
הרפורמה במס

צודקת שלי בהביאה את חוקי המס לגבי הקלות לעובדי מדינה הנמצאים בחו"ל. במסגרת הרפורמה במס, הפרק הנוגע לישראלים בחו"ל הוא פרק ג' של הרפורמה. קטע מתוך פרק זה מצורף להלן, ובו נאמר כי ההקלות שניתנו לעובדי מדינה הנמצאים בחו"ל - עם החלת הרפורמה, כל ישראלי, שכיר או עצמאי, לא משנה היכן הוא עובד, ייהנה מאותן הקלות: הכרה בשכ"ד, שכ"ל לילדים ועוד. הכנסה ממשלח-יד ומעבודה בחו"ל - "חברת משלח-יד זרה" תושב ישראל שיש לו הכנסה ממשלח-יד או מעבודה בחו"ל יהא חייב לגביה במס בישראל. החיוב במס יחול גם אם לא מדובר באותו משלח-יד בו עוסק הנישום בדרך כלל בישראל. החיוב במס יחול גם על הכנסה ממשלח-יד או מעבודה שמבצע הנישום בעצמו, והמופקת באמצעות חברת משלח-יד זרה. לעניין זה, "חברת משלח-יד זרה" - חבר-בני-אדם תושב חוץ שהוא חברת מעטים אשר למעלה מ- 75% מאמצעי השליטה בו מוחזקים במישרין או בעקיפין בידי אותו יחיד, לבדו או ביחד עם תושבי ישראל אחרים, שמשלח ידם הינו באותו תחום עיסוק, ושרוב הכנסתו או רווחיו נובעים ממשלח-יד או מעבודה של מי מהנ"ל באותו תחום עיסוק. שר האוצר יקבע בתקנות רשימה סגורה של מקצועות שייחשבו לעניין זה כמשלח-יד ובהם: בעל מקצוע חופשי כמשמעותו בתוספת ה' להוראות ניהול ספרים, רופאים, מתווכים, מרצים, מורים, עורכי דין, עיתונאים, צלמים. לעניין הכנסה ממשלח-יד או מעבודה, יראו "חברת משלח-יד זרה" כאילו השליטה על עסקיה וניהולם מופעלים בישראל. ההקלות הניתנות לפי כללי עובדים בחו"ל יורחבו לכל תושב ישראל, בין שכיר ובין עצמאי, ויבוצעו בכללים, בהתאמות ובשינויים המחויבים. לעניין זה תחושב ההכנסה החייבת בהתאם לדיני המס של המדינה בה הופקה ההכנסה. מקום שטובת הנאה לא נזקפה כהכנסה מחו"ל, אותה הוצאה לא תותר כהוצאה בישראל. הסבר כיום, תושב ישראל חייב במס על הכנסתו ממשלח-יד בחו"ל רק אם מדובר באותו משלח-יד שבו הוא עוסק, בדרך כלל, בישראל. בשל הסייג האמור, ואי הבהירות בדבר מהותו המדויקת, קיימים מקרים בהם תושבי ישראל מפיקים הכנסות ממשלח-יד בחו"ל בלי לשלם מס בישראל, ואינם משתתפים במימון השירותים הניתנים לתושבי המדינה למרות שהם ומשפחתם חיים בישראל. עיוות זה יבוא על תיקונו עם המעבר למיסוי על בסיס פרסונלי. כדי למנוע אפשרות להתחמק מהמס באמצעות פעילות דרך חברה זרה, מוצע לקבוע, שהחיוב במס יחול גם על הכנסה ממשלח-יד או מעבודה המופקת באמצעות חברה תושבת חוץ בשליטת אותו תושב ישראל. כיום ניתנות הקלות מס מיוחדות לתושב ישראל שנשלח לחו"ל מטעם מעבידו הישראלי והוא מועסק שם כשכיר. הקלות אלה כוללות מדרגות מס מיוחדות המשקפות את רמת המחיה הספציפית בכל מדינה, וכן התרת הוצאות דיור, חינוך ובריאות. עם המעבר למיסוי על בסיס פרסונלי של כל ההכנסות מיגיעה אישית, יש מקום להרחיב את אותן הקלות לכל תושב ישראל השוהה תקופה ממושכת בחו"ל ומפיק שם הכנסה מיגיעה אישית, בין אם הוא עצמאי ובין אם הוא שכיר.

mal1

New member
כבר ממש לא נעים לשאול בפורום

אז עוברת למסרים. הנושא די עקרוני לי כרגע (ובעצם לכולנו לא?) כי אני עומדת לצאת לעבוד פה בקרוב (עד עכשיו רק בעלי עבד ואני לומדת). אם אני מבינה נכון את התקנות החדשות, במידה ותיכנסנה לתוקף, ממש לא כדאי לי לצאת לעבוד (המשכורת בכל מקרה תהיה לא מדהימה כי מדובר במספר שעות מועט - ממשיכה גם ללמוד - חשבנו להשתמש בתוספת הנ"ל לחיסכון). המצב שלנו הוא כדלהלן: בעלי עובד בשלוחה האמריקאית של החברה הישראלית בה עבד בארץ. מהחברה בארץ הוא נמצא בחל"ת כבר שלוש שנים ועכשיו זה הוארך לעוד שנתיים. אנחנו משלמים פה 30% (נדמה לי) ואין לנו State tax. אנחנו לא גרים בשכירות כי קנינו בית אחרי שבמשך שנתיים שלמנו כמעט 60K בשכ"ד. בקיצור - נכון למצב היום (כשרק הוא עובד) נשלם עוד בערך 25-30% מס לישראל כשהניכוי היחיד הרלוונטי לתוספת המס הזו הוא 450$ לילד ? תודה מראש על המורה נבוכים. דלית

סלסרו

New member
למה לא לשאול בפרום? זה חשוב לכולם

והשרשור מאד מענין - מתגלים כאן כשרונות..

mal1

New member
כי כבר נדון ונטחן ודי מבאס להודות ש

את נושא המיסים אני לא מבינה אפילו כשמסברים לי לאט..ל-א-ט. כנראה איזה פגם גנטי או פשוט הדחקה...

mal1

New member
נעים גם לי ../images/Emo8.gif אבל כבר הזדהתי בשם

פעם מזמן בשרשור על שמות שהאמריקאים רוצחים בדם קר..

שלית

New member
שאלה וכמה הבהרות

תודה לרוי על צירוף דברי ההסבר, אך נותרה לי עדיין שאלה – קראתי גם אני את כל דברי ההסבר ואף את תיקוני החקיקה בעקבות הרפורמה, אך לא מצאתי את התיקון לכללי מס הכנסה האמורים – האם ישנו תיקון כזה או האם רק מדובר על תיקון כזה בדברי ההסבר אך התיקון עצמו טרם נחקק בפועל? ועכשיו אני רוצה להתייחס לרגע לנושא בכללותו- אמנם הנושא מדאיג ומלחיץ משהו, אך לדעתי יש לזכור מספר דברים מאוד חשובים- הרפורמה אמנם שינתה את הגדרת "תושב ישראל" כך שיחול חיוב במס על תושב ישראל המפיק הכנסות בחו"ל. ההגדרה אף הורחבה וכעת היא מפרטת את הגורמים שיש לקחת בחשבון בקביעת מקום מושבו של אדם וכן קובעת היא מספר חזקות לפיהן יחשב אדם לתושב ישראל. א-ב-ל- חשוב לזכור כי בעצם כל הגורמים שיש לקחת בחשבון אותן מפרטת ההגדרה, הינם בעצם צירוף של מבחנים שונים לקביעת מקום מושב אשר נקבעו בפסיקת בתי המשפט עם השנים, אשר עם הזמן הצטרפו למבחן אשר נקרא "מרכז החיים". ההגדרה לא הוסיפה, למיטב הבנתי, אף לא גורם אחד אשר לא נקבע בעבר בפסיקה. בנוסף, חשוב מאוד לזכור שבלשון ההגדרה עדיין רשום "תושב ישראל" ולא "אזרח ישראל" – וזהו הבדל מאוד מאוד מהותי. בבוא בית המשפט לפרש חוק, הדבר הראשון אשר נלקח בחשבון הינו "כוונת המחוקק"- לו היה רוצה המחוקק לחייב כל אזרח ישראלי במס הכנסה – היה כותב זאת במפורש. ולכן, כל עוד כתוב "תושב ישראל" עדיין יש לבחון היכן מרכז חייו של האדם בהתאם לכל המבחנים אשר נקבעו בפסיקה עד היום (שכן כאמור, ההגדרה החדשה לא מחדשת בעצם שום דבר לעניין מבחן "מרכז החיים" למעט החזקות אשר לדעתי אין למרבית הישראלים בחו"ל סיבה לדאוג בגללן). בנוסף (וכל אלה אשר זוכרים קצת יותר טוב ממני את כללי ההמצאה מחוץ לתחום השיפוט – תקנו אותי אם אני טועה בבקשה), יש לזכור כי יהיה לרשויות המס די קשה לדרוש כספים מכל אלה אשר חיסלו את נכסיהם בישראל ואינם גרים בה יותר, שכן לא ממש קל לקבל אישור מבית משפט להמצאה מחוץ לתחום השיפוט (דהיינו – המצאת מסמכים לביתכם או מקום עבודתכם בחו"ל). לסיכום, עד כמה שחשוב לדעת ולחקור בנושא וכן לעקוב אחר התפתחויות, יש לדעתי עדיין לשמור על גישה אופטימית ולזכור שבסופו של דבר יש עוד כמה דברים שעשויים לעמוד לטובתינו.... Discliamer: כל הכתוב לעיל אינו מהווה חוות דעת משפטית אלא חוות דעת אישית בלבד של הכותבת וכל המסתמך על הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.

שלית

New member
נכון אבל...

הגישה חסומה למסמכים רגילים ולא למסמכי "שלח להדפסה" (לפחות מהמחשב שלי) אז הכתבה אמורה לעבוד.. (בעתיד אם אתם רוצים לראות כתבה תעשו חיפוש בגוגל עם מילות מפתח של הכתבה ואז תבחרו גם ב repeat the search with the omitted results included...ותבחרו בכתבה שמופיעה בגרסת "שלח להדפסה" - לרוב זה עובד...

סלסרו

New member
My hat's off to you..

סמוך על הישראלים שתמיד ימצאו את החור המתאים שדרכו ניתן להשתחל....

למעלה