המשך לשרשור המלחינים ודעותיהם

המשך לשרשור המלחינים ודעותיהם

השרשור לא קופץ ואני חושבת שזה עניין שחשוב להביע דעה עליו .

לא יודע אם יש לאן להמשיך

אם מישהו שומע וואגנר, נוסע במכוניות גרמניות, אוכל מאכלים מיובאים מגרמניה, מדבר עם גרמנים או משתמש במחשב עם חלקים מIBM הוא אנטישמי. זאת המסקנה שהביא אותנו אור (צר לי אם אני לא זוכר את השם נכון) וזאת מסקנה נורא עצובה.

nitzano

New member
מחיקת הודעות

משום מה הטחת בי כי כיניתי אותך אנטישמי . אין לי מושג מדוע טענת כך ,כי לבטח לא טענתי כך ,כי זה לא לענין ולא לרמתי . נראה לי שלא הבנת את דברי או החלטת להבין אותם בהנחה כזו . אם שמרת ההודעה אבקשך להציג היכן בדיוק השתמע כי כך טענתי . האם שמעת פעם על מבחן רורשך ??? אני בטוח כי לא הבנת דברי . אומר שוב מסקנתך כי אם מישהו שומע וואגנר, נוסע במכוניות גרמניות, אוכל מאכלים מיובאים מגרמניה, מדבר עם גרמנים או משתמש במחשב עם חלקים מIBM הוא אנטישמי על סמך דברים שאמרתי מציגה בעיה בהסקת מסקנות . עכשיו הסבר לי בבקשה היכן בדיוק הבעתי כי אה אנטישמי באמרי "אם חינו היו תלויים בהסקת מסקנות כזו אבדנו " כלומר הסקת מסקנות שגויות כמוה כהלבנת פני ברבים ,"המלבין פני חברו ברבים כאילו הרגו " . אודה לך אם מנע מהלבנת פני אנשים ברבים .

nitzano

New member
הובהר לי

שיש כאן אנשים הסבורים כי טענתי שהם אנטישמים . לא כך הוא הלך מחשבתי ,ולא באתי בהאשמות או טענות ,הצגתי דעותי .לכל אחד זכות להשמיע דעותיו ולשמוע מה שמתחשק לו . אם הסקתם דברים מסוימים מדברי אין זה אומר כי זו אכן דעתי ,ביחוד כשלא טענתי כך במפורש . אודה לכם אם לא תשפטו אותי כמו שאיני שופט אתכם

ניצן,

ניתן היה להבין בפירוש כי אינך טוען שמי מיושבי הפורום הזה הוא אנטישמי. ראה עצמך פטור מהסברים.

nitzano

New member
../images/Emo32.gifשירה

האם הציור בכרטיסך צוייר על ידך ?

../images/Emo32.gifטוב, אז זה הסיפור:

אני מתנדבת בהוסטל של אנשים עם מוגבלויות קשות, והציור הזה, הוא פרי דיאלוג בין אישה משם, לביני: הצעתי לחוה, אחת הדיירות, לצייר איתי והצבתי לנו כללים מעטים, אך נוקשים: כל אחת בתורה, לוקחת צבע אחד בלבד, מציירת בהתייחס למה שהשניה עשתה, וכמעט במשיכת צבע אחת. זה מה שיצא. אני מאד אוהבת את הציור הזה, כי אני רואה בו את ההפרייה היצירתית אולי הכי גדולה שחוויתי- האיזון בו נוצר מהניגוד בינינו: בין הנועזות ועוצמת הרגשות שלה, לבין הצורך שלי בפרספקטיבה ומשמעות.

crane

New member
אני רואה חמור לבן!

סוף סוף דיון אמיתי בפורום... עלו פה דעות מענינות ונוצרה החלוקה הצפויה- מחרימים ולא מחרימים. כמובן שלפורום חיים משלו והדיון התמקד בעיקר בנושא של אנטישמיות ומוזיקה, שהוא דוגמא לנושא שניסיתי להעלות, אך הוא לא הנושא עצמו. שאלה לחברי המחנה שלי (המחרימים)- תחרימו גם את היצירות של ג´זואלדו, שרצח את אישתו ואת מאהבה (לא היה אנטישמי, ככל הידוע לי, אבל גם רוצח זה לא הדבר הכי סימפטי בעולם)? ושוב אני רוצה לשאול את היוצרים שבפורום- האם אתם חושבים שיצירתכם לא הייתה משתנה אילו שינו פנים מרכזיים באישיותכם (למשל.... כמו פן האנטישמיות אצל וגנר. אה, ושירה, את לא צריכה להחרים את עצמך, אם כי זה צריך להיות מצחיק)?

The Exorcist

New member
תשתנה...תלוי איזה פן משתנה.

ומאותה סיבה שלא מחרימים את שייקספיר אין סיבה להחרים את וואגנר. אלא אם מישהו יביא הוכחה שהוא פגע בבני מיעוטים מסיבות אנטישמיות או הומופוביה.

למעלה