המשך לשרשור קודם: כך למדתי לשלוט על המשקל שלי

quant1

New member
המשך לשרשור קודם: כך למדתי לשלוט על המשקל שלי

לפני חודש כתבתי שאני מאבד יותר מידי משקל, ומחפש מידע בנושא.
אז
לכל מי שענה. אני מעריך את הידע והרצון שלכם לעזור.
אני לא מומחה כמו כותבים אחרים כאן בפורום, אבל אני מקווה שכשאני שואל שאלות זה עוזר לחובבים אחרים שקוראים את השאלות והתשובות.

אחרי ירידה של מעל ל 4 ק"ג בחודשיים, הצלחתי לעצור את הירידה במשקל, ויותר מזה, למדתי איך לשלוט ולהגיע בדיוק למשקל שאני רוצה.

זו לא המלצה לעשות את מה שאני עשיתי, אבל ככה עשיתי את זה:
בלי להכנס לפרטים, העקרון שהנחה אותי היה פשוט:
א. כדי לשמור על משקל צריך להכניס כמות קלוריות שתפצה על הכמות שהגוף הוציא.
ב. הקפדתי על אכילת הכמות המינימלית הדרושה של חלבון.

החלק הקשה היה לדעת כמה קלוריות שרפתי בפעילות. למרות שמשבוע לשבוע אכלתי יותר קלוריות, גם הפעילות הפכה לעצימה יותר, ומזג האוויר נהיה קר. כשקר מאוד, שורפים יותר קלוריות בזמן הרכיבה.
אז בניתי מודל מקורב להערכת כמות הקלוריות שאני צריך לאכול עפ"י משך אופי הפעילות שביצעתי באותו היום וביום הקודם, והכנסתי למודל הזה תיקונים למשל עבור עצימות ומזג אוויר. למדתי גם איך לחשב בזריזות במהלך היום כמה קלוריותחלבונים אני אוכל והקפדתי על הכמות, עד שהמשקל התייצב - מה שאומר שהגעתי למודל שמעריך נכון את כמות הקלוריות הדרושה לי.
אם אני רוצה להעלות\להוריד משקל, כל מה שאני צריך זה לאכול יותר\פחות קלוריות ממה שקובע המודל. ניסיתי וזה עובד מצוין.

השלב הבא שאני רוצה לנסות (סתם כי בא לי, את הכל אני עושה כחובב), זה ללמוד לשלוט טוב יותר על גודל מסת השריר ואחוז השומן.

דבר אחרון - המלצתם לי לפנות אל תזונאי (עם התמחות בספורט). אני בחרתי לפנות קודם לרופא שהפנה לבדיקת דם, ובאותה הזדמנות אקג\אקו לב. אני עדיין שומר את האופציה לפנות לתזונאי בהמשך, למרות שכרגע אני רגוע וחושב שאני אוכל בסה"כ בסדר.

 

quant1

New member
דבר נוסף - יותר שומן בתפריט

עוד משהו שיכול להיות שהוא ברור מאליו לרוכבים מנוסים, אבל לי הוא היה חדש: למדתי להכניס יותר שומן לתוך התפריט, בעיקר אחרי רכיבות סופ"ש.
אחרי רכיבות ארוכות ואינטנסיביות בסוף השבוע, היה לי קשה לדחוף את כמויות האוכל הדרושות כדי להחזיר את כמות הקלוריות ששרפתי. אז התחלתי להוסיף להרבה מהדברים שאכלתי - חמאה, שמנת, בוטנים, שומשום\טחינה, יותר שמן. גם טעים, וגם יותר קל להשלים ככה את כמות הקלוריות שדרושה לגוף.
גם גיליתי שקוואקר (שיבולת שועל) זה די שימושי ונוח לי להוסיף אותו לכל מיני דברים כדי לדחוף לתוכם עוד קלוריות.
 
למעלה