המשך לשרשור שלמטה...

היי

לא שגעת אותי בכלל, אני שמחה שאת מצליחה לכתוב כאן ולספר מה את מרגישה. את מדברת הרבה על הרצון שלך שיראו אותך ויבינו אותך בלי שתגידי מה את רוצה. נשמע שאת מאוד מבינה שזה בעייתי ושזה משהו שפוגע בך, אבל שהרצון הזה כרגע חזק מאוד ומשתלט, אפילו שעמוק בפנים את מבינה שבשביל שבאמת ידעו מה את רוצה, את צריכה להגיד את זה. אני מבינה ממה שכתבת שאת לא רוצה ללכת לפסיכולוג, אבל דווקא הקושי הזה בלהגיד מה את רוצה זה משהו שאפשר לעבוד עליו בטיפול, וללמוד איך להתגבר עליו. תארת את החשש שלך מזה שקשה לך להפתח בפני אנשים, ושאת חוששת שככה זה יהיה בטיפול. זה בסדר אם לא קל לך לדבר, והרעיון בטיפול הוא לתת לך את הזמן שאת צריכה, על מנת שתוכלי להפתח. אני חושבת שעם הזמן, כשמתחילים להרגיש נוח, ונבנה אמון, גם מתחיל להיות קל יותר לשתף את הפסיכולוג במה שמרגישים. מעבר לזה, הקושי הזה להפתח ולדבר זהגם משהו שאפשר להביא לטיפול, ולהתייחס אליו. אני רק חושבת שחבל שתפסלי טיפול על הסף, בלי לתת לעצמך קצת מקום לחשוב על זה, ולראות איך את מרגישה עם זה... ולגבי המורה, למה את חושבת שזה יעורר שאלות אם תלכי אליה אחרי השעור? זה נשמע לי הכיוני שתלמיד הולך למורה אחרי שיעור להגיד משהו, לא? ולגבי היחס שלה אליך, אני לא חושבת שיש סיבה שהיא תתייחס אליך כמו אל מסכנה. אני חושבת שזה דווקא משהו שדורש ממך הרבה אומץ, ללכת לדבר איתה. זה מראה על יוזמה ועל כוחות, ולא על מסכנות. וזה שעצוב לך בגלל מה שהיה בפולין, גם זה לא משהו שאמור לגרום לה להסתכל עליך כעל מסכנה. זה רק אומר שקשה לך כרגע, וזה לא משהו שצריך להתבייש בו או להרגיש איתו לא נוח. למה את חושבת שהיא תתייחס אליך כמו למסכנה?

היי

תודה
אני שמחה להיות כאן... אני לא חושבת שזה שמישהו רואה את החולשות שלנו הופך אותנו למסכנים בעיניו. לכולנו יש חולשות, ואני חושבת שזה דורש הרבה אומץ להצליח להחשף ולאפשר לאחרים להתקרב. אל תחששי כל-כך מהתגובה שלה, תפני אליה, ותראי מה קורה... אני ממש לא חושבת שזה שתספרי לה איך את מרגישה יהפוך אותך לנטל. אני מבינה שהחלטת לכתוב לה. שיהיה המון בהצלחה

המשך לשרשור שלמטה...

אני כמעט בטוחה שזה מה שהיא ניסתה לומר לי.... היא אמרה לי להתחבר יותר למשפחה שלי ולהפתח אליהם אבל אני רציתי שהיא תציע שנדבר או משהו כזה.... הבעיה שלי היא שאני לא יודעת לבקש עזרה, אני מרגישה מושפלת ונבוכה כשאני מבקשת עזרה. המורה הזאת סנובית ואני מפחדת מכמה תגובות שיכולות לצוץ ממנה: 1. היא יכולה לחשוב לעצמה ולהגיד גם בקול " עברו יותר משלושה חודשים מה היא רוצה ממני" 2. יכול להיות שאני בכלל לא מעניינת אותה אני יהרוג את עצמי ליפניי שאני ילך לדבר איתה ( למרות שאני ממש רוצה
). הייתי רוצה שהיא תציע שנדבר אבל בחיים זה לא יקרה כי היא לא יודעת מה אני מרגישה וכמה לא טוב לי בשיעורים שלה.... בגלל שאני מרגישה צורך לרצות אותה אני חורשת למבחנים אבל מפריעה בשיעורים, לא יודעת למה מפריע... אולי כדי שתראה שאני קיימת?! אני רק משערת אני לא באמת יודעת. המורה הזאת מתייחסת לחצופים ולמגעילים שבכיתה ולילדים הטובים היא מתעלמת.... מה אני יכולה לעשות?! היא כל הזמן בראש שלי ואני לא יודעת למה... רע לי... ממש רע לי....

כשמרגישים פגועים...

אני חושבת שמאוד נפגעת ממנה ושאת מאוד כועסת, וזה באמת נורא קשה לשבת ככה בשיעורים. את מרגישה ממה שהיא אמרה לך שהיד דחתה אותן וניסתה לשדר לך שהיא לא מעוניינת להמשיך לדבר איתך, אבל כשאת מתארת פה את מה שהיא אמרה, אני יכולה לחשוב גם על כוונה שונה מאוד שהיתה לה בדברים. את כותבת שהיא אמרה לך להתחבר יותר למשפחה שלך ולהפתח אליהם, ושאת חווית את זה כדחייה, כי רצית שהיא תציע שתדברו. אני חושבת שיכול להיות שהכוונה שלה בדברים בכלל לא היתה לדחות אותך או לומר לך שהיא לא מעוניינת לדבר איתך, אלא לעודד אותך לשתף את המשפחה שלך, מתוך אמונה שלה שזה משהו חשוב שיכול לעזור לך. נשמע לי מאוד הגיוני שהיא תרצה לעזור לך להצליח להפתח בפני המשפחה שלך ולהמליץ לך על זה, כי בסופו של דבר הם זמינים בשבילך 24 שעות ביממה, והם קרובים אליך, ולהצליח לשתף אותם בתחושות יכול מאוד לעזור לך. לא נשמע לי שהיא התכוונה לשדר לך את כל אותם הדברים השליליים שאת מרגישה... אני חושבת שהרבה פעמים כשאנחנו מצפים ממישהו לתגובה מסוייימת (את ציפית שהיא תציע לך לדבר) והוא מגיב אחרת, אנחנו נורא מתאכזבים, ונותנים לזה כל מיני פרשנויות, שהרבה פעמים הן מאוד שונות ממה שהאדם האחר בכלל התכוון. כתבת שקשב לך לבקש עזרה, ואולי בגלל זה היה לך גם קשה להגיד לה ולהבהיר לה שאת זקוקה לכך שהיא תציע לך שתדברו, וכשהיא לא הציעה את זה (אולי כי היא בכלל לא ידעה שזה מה שאת מצפה ממנה לעשות) נורא נפגעת. בכל מקרה, אני חושבת שאנחנו לא יכולות לדעת באמת למה היא התכוונה (איזו מכל הפרשנויות האפשריות היא נכונה) בלי לשאול אותה ולברר איתה. אני מבינה ממה שכתבת שמאוד היית רוצה לדבר איתה, אבל שזה מאוד קשה לך ונראה לך בלתי אפשרי. ממה את חוששת כל-כך? איך נראה לך שהיא תגיב אם תגשי אליה בסוף השיעור ותגידי לה שהיית רוצה לדבר איתה?

יש הרבה דברים נכונים במה שרשמת

דברים שלא עליתי עליהם ושהם תמיד מפריעים לי. כמו הקטע שאני לא מבקשת עזרה ובגלל זה קשה לי לדבר ולהגיד למישהו באופן ישיר שאני רוצה לדבר איתו כי אז אני ממש חושבת שאני לא מעניינת אותו או ש... לא יודעת אבל ההרגשה היא ממש של השפלה... אני חוששת בעיקר מהתגובה כי עבר כל כך הרבה זמן מאז והיא כבר שכחה אבל אני לא וכל הקטע שלספר להורים... ניסיתי אבל הם לא באמת יודעים מה הרגשתי הם רק עושים כאילו הם מבינים. כל מה שעברתי, רק אדם שהיה שם יכול לדעת כמה זה קשה לעמוד בשלג ולמות מפחד רק מהמחשבה שעוד שניה גרמנים יבואו ותחזור השואה, הכל היה אותו דבר במחנות וכל כך אמיתי ורק שעלינו לאוטובוס הרגשתי הקלה ענקית. אם אני יגש אליה בסוף השיעור היא תחשוב שאני רוצה לדבר איתה על נושא שיש בשיעור ואז סתם אני יתקע עם מה שאני רוצה להגיד וגם אם תיהיה שיחה אני לא יודעת אייך להתחיל אותה, איזה משפט ומה אחרי זה ו... כאילו יש לי תמייל שלה ואחרי המייל הקודם זה עוד יותר מלחיץ אותי ( למרות שבמייל יותר קל לדבר). יו היא כל הזמן בראש שלי, גם אם אני לא רוצה וזה משגע אותי ממש משגע.
לא סיפרתי לך למה אליה אני הכי מתחברת- זאת הייתה הטיסה הראשונה שלי וממש פחדתי מכל זה.... במהלך המסע היו לי רגעים ממש קשים כמו בבורות ירי או בלילה אחד שניתקענו במעלית ורק היא.... רק היא הצליחה להרגיע אותי כי ההורים שלי לא היו וגם אני לא חושבת שהייתי הולכת אליהם אם הם היו כי תמיד מעדיפים מישהו אחר ולא ההורים שלך ברגעי משבר ( ככה זה אצלי ולפי מה שהבנתי אצל חברות שלי). מבינה? הרגשתנו שהיא אמא שלנו ושהיא שם בשבילנו וככה זה באמת היה ופתאום הניתוק הזה שהיה בפתאומיות אחרי המסע נורא מקשה על ההתמודדות שאחרי כי זה בעצם הרגע הכי קשה...

../images/Emo107.gif

נשמע שהחוויה שעברת במסע לפולין עשתה לך מאוד קשה, ושאת זקוקה למקום לדבר על זה, למישהו שיוכל להבין. זה נכון שלפעמים אנשים שעברו חוויות דומות, יכולים מאוד להבין, אבל גם אנשים שלא חוו משהו דומה יכולים להבין ולהיות שם עבורך לא פחות. אני חושבת שבאמת מאוד חשוב לא להשאר לבד עם התחושות הקשות. מה עם לנסות לדבר עם יועצת ביה"ס על זה? ומה עם לנסות לדבר עם פסיכולוג או פסיכולוגית? לגבי המורה, נשמע שהיא נורא תמכה בך ועזרה לך כשהייתם בפולין, ושקשה לך עכשיו שפתאום היחסים ביניכן חזרו ליחסים רגילים של מורה ותלמידה. זה באמת נורא קשה לעשות את ההפרדה הזאת, שאתה עם מישהו בסוג מסוים של יחסים, ואז זה משתנה, ואז זה שוב משתנה. יכול להיות שבפולין, כשהייתם בתוך החוויה, היא מאוד יכלה לתמוך ולעזור, ושעכשיו כשחזרתם לארץ היא חזרה לתפקיד המורה ושמה את מה שהיה בפולין מאחור, כמו חוויה מנותקת, שהיתה ונגמרה. אבל לך זה מאוד קשה לשים את מה שהיה מאחור, כי קשה לך, ואת מרגישה צורך לדבר על זה. אני שוב מציעה יועצת או פסיכולוגית, אנשים שיוכלו לעזור לך להתמודד... אבל לגבי המורה, כרגע נשמע שלא פשוט לך בשיעורים, את מרגישה לא בנוח, ונורא קשה לשבת ככה שנה שלמה. בגלל זה אולי כן כדאי לנסות לדבר איתה, אפילו שזה לא קל. בעצמך כתבת שלא קל לך לדבר עם אנשים ולבקש משהו, שאת מרגישה שאת לא מעניינת אותם, ושזה משפיל עבורך, אז לא פלא שלא קל עבורך לדבר עם המורה, כשכל החששות האלה מלווים אותך. אבל, אני חושבת שגם לשבת ככה בשיעור לא קל לך, ואולי לדבר כן יוכל להקל קצת. אולי תגשי אליה בסוף השיעור, תגידי שהיית רוה לדבר איתה על משהו , ואם יש לה שעת קבלה שתוכלו לקבוע... ואז פשוט תגידי את מה שאת מרגישה, את כתבת את זה מאוד ברור ויפה כאן, ואני בטוחה שתצליחי להגיד את זה גם לה. את יכולה לספר לה כמה משמעותית היא היתה בשבילך בפולין, כמה התמיכה שלה עזרה לך, ולספר לה שעכשיו אחרי שחזרתם עדיין קשה לך, ושאת לא יודעת עם מי לדבר, שרצית להתיייעץ איתה... אם זה נורא קשה, ולכתוב יותר קל, את יכולה גם לכתוב לך מכתב (אולי לא במייל אם זה לא הלך טוב פעם קודמת(, אלא מכתב על דף, ולתת לה (סתם ככה או בפגישה שתקבעי איתה)... אולי זה יהיה לך קל יותר....

אני מעדיפה ../images/Emo108.gif אבל גם כלב חמוד

נורא עזר לי מה שכתבת ואני חושבת שזה מה שאני באמת יעשה, אני יכתוב לה מכתב או שאני ידבר איתה... רק שאלה אחת אחרונה.... את חושבת שבגלל שעבר הרבה זמן היא תדחה אותי? או שזה טיפשי אחרי הרבה זמן לדבר על משהו שעבר ונגמר...? כי זה הדבר שהכי עוצר אותי. היועצת של השכבה לא תומכת מספיק ושוב יש את המבוכה של לבקש עזרה. ת'אמת? ממש קשה לי כבר. רע לי ועצוב לי ולא טוב לי ואני לא יודעת להגיד למה... אני רק רוצה לישון כל היום ולבכות ואין לי כבר כוח ללמוד למבחנים... אני רוצה לחזור ולהיות כמו פעם ואין מצב שאני ילך לפסיכולוג כי אני ילדה רגילה וההורים שלי לא יקבלו את זה... ואני לא יקבל את זה והרבה דברים עוברים עליי... הרבה...

אז קודם כל: ../images/Emo108.gif../images/Emo54.gif

אני בכלל לא חושבת שזה טפשי לדבר על משהו הרבה זמן אחרי שהוא נגמר אם הוא עדיין מפריע ומכאיב לנו. אני חושבת שזה מאוד חשוב. לגבי המורה, אני לא יכולה לדעת בוודאות מה תהיה התגובה שלה, אבל קשה לי להאמין שהיא תדחה אותך בגלל שעבר הרבה זמן. בסך הכל את באה לשתף אותה במשהו שעובר עליך, ואני מניחה שזה יעבור בסדר. בכל מקרה, שווה לנסות. בכל מקרה כרגע את מרגישה לא נוח מולה, אז אין כל-כך מה להפסיד... את מתארת שמאוד קשה לך, שרע ועצוב לך, שאת חסרת כוחות, רק רוצה לישון ולבכות. אני לא חושבת שזה מצב שאת צרחיכה להשאר איתו לבד, בלי לטפל בו. נשמע שאת סובלת, וחבל, כי אפשר לטפל בתחושות הקשות ואפשר להרגיש יותר טוב. אני חושבת שפסיכולוג יכול כל-כך לעזור, קודם כל כדי להבין מה קורה לך, וכמובן כדי להתחיל להתגבר על התחושות הקשות ולהרגיש יותר טוב. כתבת שההורים לא יקבלו את זה שתלכי לפסיכולוג כי את ילדה רגילה. הרבה ילדים רגילים ואנשים רגילים הולכים לפבסיכולוג. בסופו של דבר, כולנו חווים קשיי, זה לא בושה וזה לא עושה אותנו לא רגילים. ואם קשה לנו, למה שלא נעזר במישהו שיכול לעזור לנו להרגיש יותר טוב? זה לא עושה אותנו לא בסדר או לא רגילים, וזה ממש לא בושה. למה את חושבת שאת לא תוכלי לקבל את זה שתלכי לפסיכולוג? מיני מאוס, טיפול שבו תוכלי לשתף בכל מה שעובר עליך, יכול כל-כך לעזור. נשמע שיש בך המון תחושות קשות, ושדווקא כן היית רוצה מישהו לדבר איתו ולשתף אותו.

למעלה