המשך לשרשור של תלמה

המשך לשרשור של תלמה

בימים אלו אני מבינה יותר את עצמי דרך בני ובעזרת התהליכים שאני עוברת בזכות כמה קורסים . אני מבינה את הרגישות שלי לריחות איך פלסטיק , דבק, דלק וחיסוסים עושים אותי מאד חולה וחלשה. לעומת זאת ריח של ים מרים אותי יש בשמים שאני ממש מרוכה להם ואחרים שאני אקיא מהם. הרגישות השמעיתית שלי אורות מהבהבים של דיקוטק או ניידת גורמים לי לסחרוחרת. פתאום גילתי שבעצם אני גם סובלת מבעיות שליפה, בנוסף לדיסלקציה שלי לכן אני יכולה ללמוד הרבה נושאים שמענינים אותי אך לא בטוח שאם ישאלו אותי כך פורנטלית שאוכל לתת תשובה כי למרות שאני יודעת את התשובה עכשיו היא לא נגישה לי. כאשר אני רגוע עם עצמי אוכל לענות, או כאשר אני מסבירה נושא אז כל הידע צף וזורם ממני. חלק מלהיות הורה לילד עם צרכים מיוחדים הוא התהליך שאנו עוברים עם ילדינו והמקומות שאנו מגיעים אליהם אם נאפשר לעצמנו. זה מדהים. אני אמא לשלושה בנים עם דספרקציה, בעיות שליפה, וכמובן בני הבחור גם PDD, כבר שמונה שנים שאני עובדת איתם, לוקחת אותם לטיפולים מכל מיני סוגים. ובימים האחרונים אני מגלה כמה הם התקדמו כמה אנשים טובים בדרך היו שם עבורונו לעזור לקדם לתת כתף. זה בעקבות תהליך שהתחלתי. לומר תודה על כל דבר, יוצא שביומיים האחרונים אני ממש עובדת בחולומות שלי על הודיה לכל אותם אנשים יקרים שנכנסו לחיינו במהלך השנים. אני זוכרת חלום אחד שהיה לי מאד קשה לומר תודה לצוות מגן מסויים ולבסוף מצאתי את עצמי אומרת תודה לילדים באותו גן כל כך שמחתי שמצאתי על מה לומר תודה. בגן אחר חייתי בהרגשה שאין לי על מה לומר תודה ואז אחרי מחשבה מעמיקה בעניין הבנתי שאני השוותי אותו לגן אחר ולכן הייתי לא הוגנת כלפי הצוות אך בחלום ההוא התעקשתי ומצאתי שבעצם יש לי המון על מה לומר להם תודה. החלומות הללו עוזרים לי כל כך, כי הם מרפאים ונותנים לי את האופציה להמשיך הלאה בחיים הלאה בהתפתחות שלי נותנים את האופציה להוקיר תודה אמיתית מעומק ליבי לכל אותם אנשים, מטפלים שנכנסו לחיינו ועזרו לי ולילדים למצוא את עצמנו ולהתקדם. אז תודה לכם אנשים יקרים

מצרפת קישור לשרשור ומעתיקה אותו לפה

הנה ההודעה שלי מהפורום שלי: קראתי הבוקר שוב, את הפרק הראשון מתוך הספר היפיפה שירת הגורילות- הזכרתי אותו לפני כמה שבועות ואחרי המפגש אתמול הלכתי להציץ בו. המחברת דון פרינס-יוז, כתבה כל כך יפה על ילדותה, מתוך רגישות רבה והבנה מדהימה לקשייה. מעבר להמלצה שלי על הספר, המתאר בצורה כל כך חיה ומדהימה את נקודת המבט שלה כאוטיסטית ואת הזכרונות הכל כך מפורטים שיש לה- ושאותו אני ארכוש בטח בקרוב, נתקלתי שם בלא מעט מאפיינים שיש להם היבט ביו מדיקלי כמו: "כל זה היה חלק קטן בלבד מה"התמכרויות" החושיות שלי. השתוקקתי למלח ואכלתי אותו ישירות מתוך המלחייה. השתוקקתי לגפרורים שרופים ומצצתי אותם בכל פעם שמצאתי כאלה. השתוקקתי לטעם ולמגע של "אלקה-זלצר" [להקלת העיכול]. אהבתי את ריח המכונית של סבי ואת ריח הארנק של סבתי, שהדיף ריחות חריפים של עור, לכה, ג´ל לשיכוך כאבי שיניים, שפתון, שטרות ישנים, ממחטות נייר, עפרונות ובושם. נהגתי להצמיד לפני את המוקסינים הישנים שלי ולשאוף עמוקות במשך כמה דקות לפני שהחזרתי אותם לקופסת הצעצועים שבה תמיד היו מונחים אצלי. " התיאור האופייני של חיפוש מלח (מחסור במינראלים ובעיקר אשלגן), חיפוש של משהו שיקל על צרבת בבטנה (רגישות ידועה של מערכת העיכול אצל ילדינו), חיפוש חושי של ריחות ורחרוח (מחסור במינראלים ובעיקר עודף נחושת ומחסור באבץ), הזכיר לי את התקופה שהבן שלי רחרח את כל האמהות של ילדי הגן.. אגב הרחרוח הזה הפסיק כשהתחלנו לתגבר אבץ. גם הרגישות השמיעתית הרבה שלה , (הקשורה כמו אצל ילדינו במחסור באנטי אוקסידנטים ועודף חימצון בגוף) מתוארת יפה. אבל שימו לב לסוף הקטע: "צליל כמו נקישת כפית על כוס מלאה מילקשייק או צלצול של שעון היה ממלא אותי התלהבות. אהבתי גם את שיר הנושא של תוכנית החדשות המקומית; בכל פעם שהייתי בבית, אם שמעתי את תחילתה, הייתי רצה לטלוויזיה להקשיב לה. המנגינה היתה מושמעת והקריין היה מודה לנותן החסות על רקע תמונת הגלובוס המסתובב. משהו בהתלכדות הזאת היה ממלא אותי אושר עמוק. צלילים אחרים, גם אם חרישיים, יכלו להכאיב לי ולגרום לי לראות צבעים, שלאחריהם הייתי נאבקת בטעם המתכתי שבפי." איזה שהוא שילוב מאד ייחודי ופנסטסטי שמייחס שילוב של צבעים לתדרים שונים- וגם יוצר ריאקציה בפה- מעניין מאד. יש תיעוד על ריאקציה שעושים צלילים במוח אבל פה זה שילוב מאד ייחודי. מעניין מהו הטעם המתכתי בפה, שהיא חשה. מדהים גם שלמשיכה לטורקיז יש כמה אספקטים גם ויזואליים וגם אנרגטיים.. אבל כאן לרוב לא נהוג לכתוב על תדרים, אז רק אומר שיש לי היכרות רבה עם המשיכה הזו לצבעים ותדרים, גם באופן אישי. טורקיז זה צבע אהוב גם עלי, גם הצבע וגם הקריסטלים שלו, (פחות נחושת דווקא שגם היא טורקיזית בטבע, רק מזיקה לאוטיסטים, מסתבר ).. אבל יותר האחרים.. אישית היום אני מתחברת יותר לקריסקולה, למשל.. הרשים אותי מאד הדרך שבה היא מתארת את הרצון לשליטה על הקיים והקושי של השינוי. הסדור החזרתי, הדרכים הקבועות, דברים שראיתי הרבה אצל בני, במסלולי הנסיעה שלנו, למשל. אחד הטיפים שאני נותנת תמיד להורים טריים, הוא- אל תפחדו לשנות מסלולים ואל תאפשרו לו להתקבע. נכון שהקיבוע הזה מרגיע, אך מה לעשות שהחיים משתנים כל הזמן... ילד שלומד להתרגל לשינויים, הוא ילד שאינו עושה מהם דרמה וטרגדיה, אך זה בהחלט לא קל, בהתחלה. אני זוכרת את בני, שעבר איתנו לצפון, יושב על הכביש לצד המשאית שהביאה את חפצינו, אל מקום זר ומאיים- וממרר בבכי.. דווקא ספרים כאלה, המתארים את הדרך המופלאה, שעברה המחברת, אשר קישרה אותה לעולם סביבה, הם אלה שנותנים כוח ומאפשרים אופטימיות. אסיים בפסקה המסיימת את הפרק: "מאז היותי בת חמש כתבתי את כל הדברים הנפלאים והנוראים שלא העזתי לחלוק עם איש. כל זה היה חזק מכדי לחשוף אותו בשיחה, כשעיני נחרכות במבטו של אדם אחר. אף על פי שזה די ברור - כשקוראים את הדפים שהצהיבו מכבר של חיי הכתיבה שלי עם האוטיזם - שהייתי שונה למן ההתחלה, עבור הסובבים אותי נשארתי זרה ובלתי נראית גם יחד. " פשוט מקסים יש גם אבן מיוחדת, לרימר, שנחשבת נהדרת לתיקשור עם אוטיסטים וליכולת להתחבר אליהם...אני תליתי אותה על הצוואר של התראפיסטית החדשה, כדי שיחוש איתה יותר בנוח.. קטרין- בהמשך להודעתך, אני נתקלת היום בקשיי שליפה מאד ברורים, יחד עם ירידה בריכוז. אצלי ואצלך התופעה הזו מתחזקת כי שתינו החלפנו סתימות עם אמלגאם, המכיל 60% כספית או יותר, וחלק מהכספית חדרה לנו לדם ולמוח. זו אחת התופעות של הרעלת כספית- קשיי השליפה האלו. אני גם עייפה יותר מהרגיל ויש לי המון התעוררויות בלילה- גם זה מאפיין של עומס כספית.. ולגבי התובנות בעקבות הקורס המדהים של מרגלית.. כן, גם אני רואה זאת

חמודה אצל ה בגלל

הסתימות אצלי, זה לא ממש חדש , יש לי את הבעיה הזו די הרבה זמן רק שלא ידעתי שכך זה נקרא. אני כרגע עוברת ניקויים עם אדוונס ותמציות קריסטל כם שמצבי הרבה יותר טוב טיפלתי בעייפות שלי, למרות שעכשיו שאני עושה ניקויים יש מצב שאני יהיה עייפה . וגם אני מקבלת המון טיפולים אנרגטיים בלילה גם במהלך היום. אתמול הייתי אצל הנתרופטית שמטפלת בי, ובתחילת האיבחון החוזר היא ראתה דברים בלשון ליקראת סוף השיחה בנינו היא הציצה בלשוני שוב וראתה שינויים זה היה מדהים. אני ממש מרגישה שמטפלים בי כל הזמן. גם החלומות שלי בימים האחרונים הם טיפול שאני עוברת

shawinger

New member
קטרין הזכירי לי לשלוח לך פורמולה..

לדיסלקציה יחד עם שיטת אדוונס את בטח יודעת ויש תוצאות טובות. חג שמח גילה

למעלה