המשך ניסוי הקופקסון האוראלי

anat11

New member
המשך ניסוי הקופקסון האוראלי ../images/Emo22.gif

לפי גלובס מאתמול בערב, טבע עומדת להמשיך בניסוי. (כן, תהרגו אותי, אני קוראת גם עיתונים כאלה, כמובן שגם כאן אני מתרכזת בביקורות המסעדות וברכילות, מה חשבתם?
... באמת!), הנה ציטוט: "...טבע ממשיכה להשקיע משאבים גם בפיתוח הקופקסון האורלי. אמנם תוצאות הניסויים שהתפרסמו בחודשים האחרונים לא היו מעודדות, אבל בטבע יחד עם לונדבק החליטו להמשיך ולנסות. ´למרות העיכוב הצפוי בהשקת הקופקסון בגלל התוצאות הלא מובהקות בניסויים הקודמים, החלטנו להרחיב את הניסויים, כי אם בסופו של דבר נצליח בפיתוח תרופה כזו היא תהיה הראשונה בשוק´." מענין. ענת ================================================================== למי שמעונין, הנה עוד כמה קטעים מהכתבה שמתייחסים גם לנתוני מכירה של התרופות האחרות: [הכתבה כולה מופיעה גם באתר של גלובס באינטרנט - במדור וול סטריט] דן זיסקינד: הקופקסון יהפוך למוצר המוביל בשוק הטרשת הנפוצה המנהל הפיננסי של טבע, בעקבות הדו"חות הכספיים: "הגענו לנתח שוק של כ-28% עם הקופקסון, ובגלל שאבונקס של ביוג´ן תאבד נתח שוק לטובת הרביף נגיע למעמד של תרופה מובילה" אבישי עובדיה 30/04/02 19:43 התוצאות הכספיות של טבע לרבעון הראשון של השנה - רווח של 85.6 מיליון דולר (64 סנט למניה) על הכנסות של 545 מיליון דולר, הדהימו את רוב בתי ההשקעות שהזדרזו להעלות את התחזיות. .... "מדברים על כך שהרביף של סרונו, (תרופה נוספת לטרשת נפוצה המתבססת על אינטרפרונים - א.ע) נכנסה לאחרונה לשוק האמריקני ויש כאלה שחוששים שהיא תפגע גם בטבע, אבל בסרונו צריכים להיות מודאגים מהחדירה המוצלחת שלנו לאירופה". סרונו, ששולטת בשוק הטרשת הנפוצה באירופה, קיבלה לפני חודשיים אישור לשווק את תרופתה בשוק האמריקני. אמנם מוקדם מדי להסיק מסקנות משיעור חדירתה עד כה, אבל המגמה ברורה. הרביף, שהגיעה לנתח שוק של כ-3.7% מהמרשמים החדשים, נגסה בעיקר מתרופות מבוססות אינטרפרונים, ובמיוחד אבונקס של ביוג´ן (כ-3.5%), בעוד הקופקסון של טבע איבדה כ-0.2% בלבד. "זה מבוסס על חמישה שבועות מאז הרביף הושק", מסביר דן זיסקינד, המנהל הפיננסי של טבע. "ולכן, מוקדם מדי לקבוע כמה הנתונים האלה משמעותיים, אבל אנחנו סבורים שהרביף תפגע בתרופות האינטרפרונים ולא בקופקסון". ההכנסות מהקופקסון, שנבדלת מהתרופות האחרות מאחר שהיא מבוססת על תהליכים כימיים, הסתכמו ברבעון הראשון בכ-109 מיליון דולר, בהשוואה לכ-102.4 מיליון דולר ברבעון הקודם וכ-74 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. רוב מכירות הקופקסון הן לשוק האמריקני וגם ברבעון זה, בדומה לרבעונים הקודמים, הגדילה טבע את המכירות בשוק זה. "הקופקסון יהפוך למוצר המוביל בשוק הטרשת הנפוצה", אומר זיסקינד, "הגענו לנתח שוק של כ-28%, ובגלל שאבונקס של ביוג´ן תאבד נתח שוק לטובת הרביף נגיע למעמד של תרופה מובילה". - הצהרתם בעבר, ביחס לקופקסון, שהמטרה שלכם לצמוח פי שניים משיעור הצמיחה בשוק. מה היה ברבעון החולף? "זה גם מה שהיה ברבעון הראשון, וייתכן אף שצמחנו יותר מכפול. זה יקרה גם ברבעונים הבאים ואנחנו מאמינים שנגיע לקרוב ל-30% בסוף השנה". - ומה התחזית ביחס לשוק האירופי? "אנחנו מצפים להגיע לאותו נתח שוק כמו שבארה"ב". זאת כמובן המטרה לטווח הארוך. ביחס לשנה הקרובה מעדיפים בטבע לא לספק תחזית. אבל נראה שהמכירות באירופה מתקרבות לרמה של כ-20 מיליון דולר ברבעון, ובקצב הצמיחה הנוכחי היא עשויה להגיע למכירות העולות על 100 מיליון דולר. "בשוק האירופי מספר החולים שמשתמשים בתרופות נמוך מ-50%, בעוד שבארה"ב כ-75% מהחולים משתמשים בתרופות", מעריך חיים בנג´ו מאן.סי. "טבע הצליחה יפה ברבעון הראשון בחדירה למדינות אירופה וזאת רק התחלה. גם בשוק האמריקני מכירות הקופקסון טובות וצריך לזכור שטבע השיקה את הקופקסון במזרק שמקל על השימוש ועשוי להגדיל את המכירות". ... צבר הזמנות זה מבטיח למעשה את הצמיחה בטבע, אבל טבע ממשיכה להשקיע משאבים גם בפיתוח הקופקסון האורלי. אמנם תוצאות הניסויים שהתפרסמו בחודשים האחרונים לא היו מעודדות, אבל בטבע יחד עם לונדבק החליטו להמשיך ולנסות. "למרות העיכוב הצפוי בהשקת הקופקסון בגלל התוצאות הלא מובהקות בניסויים הקודמים, החלטנו להרחיב את הניסויים, כי אם בסופו של דבר נצליח בפיתוח תרופה כזו היא תהיה הראשונה בשוק". ....

גילצי

New member
מחשבה של בוקר נרגן../images/Emo46.gif

זה פשוט נהדר - לא פחות ולא יותר , טבע מקווה ששוק האנשים שישתמשו בקופקסון יגדל פי 2 במהלך השנה , מענין אם הם גם מתפללים שפי 2 אנשים יקבלו את מתנת הטרשת הזו ... בהתחשב בזה שאני לוקחת קופקסון , גם אני עוזרת בהרצתה של חברה ישראלית בשוק נירות הערך הניו-יורקי ותורמת לכלכלת ישראל ... סתם קיטורי בוקר , אבל זה קצת מעצבן - אנשי חברות שמרוצים מזה שאחרים סובלים !!! ובלי קשר לקיטורי הבוקר , ענת -> תמשיכי לעדכן , זה מענין (יצא לי חרוז ...) , יום נעים , גילי .

anat11

New member
הערה,

אני מבינה לגמרי מה שאת אומרת. יחד עם זה כדאי לזכור זוית נוספת שנכונה לטבע כמו לחברות מסחריות אחרות שמפתחות ומייצרות תרופות: אם הן לא יהיו רווחיות, הן לא ישקיעו בפיתוח ובייצור תרופות. יש לציבור אינטרס גדול בהמשך הפיתוח והיצור ולכן חשוב שזה יהיה כדאי לחברות. הנושא הזה הוא גם שעומד במרכז הדיונים לגבי תקופת הבלעדיות של מי שממציא תרופה. בתקופת הבלעדיות, רק הממציא יכול לנצל את ההמצאה - אח"כ זה עובר לרשות הציבור. אם לא תהיה תקופת בלעדיות - בה הממציא בעצם יכול לגבות מחיר לפי רצונו (ותנאי שוק) ולהחזיר לעצמו את ההשקעה פלוס רווח, לא יהיה לו אינטרס להשקיע בפיתוח תרופות חדשות. גבול הבלעדיות הוא קו שמותחת המדינה בין האינטרסים השונים. עוד דבר שאפשר לחשוב עליו זה ש - לפחות בכל הנוגע לטרפצת - החברות לא יכולות (בינתיים) לגרום לכך שתתפתח אצל מישהו מחלה. אם כבר יש אותה למישהו, הם כמובן רוצים להרוויח על זה ושתהיה קליינט שלהן ולא של מישהו אחר. זה המקום בו צריך להתחיל להזהר ולוודא שלא נרשמת לך תרופה מסוימת בגלל לחץ של חברת התרופות כשלמעשה עדיף היה לך בתרופה אחרת. this said, אני - כאמור - לגמרי מבינה מה שאת אומרת ואני זוכרת שבפעמים הראשונות שקראתי דווחים כאלה על טבע (ועוד חסכתי לכם את הקטעים של מחירי המניה וככה), הרגשתי דומה. היה לי מוזר לפרוט את הנושא לפרוטות ודולרים ולהסתכל עליה דרך עיניה של החברה. שיהיה אחלה יום, ענת

לילית7

New member
ענתי ../images/Emo45.gif../images/Emo42.gif

קבלי ח"ח על ההשקעה!!!
המשך ערב נעים

לילית7

New member
פיתוח תרופות זה עסק יקר ../images/Emo5.gif

אם אני לא טועה, פיתוח תרופה עולה בין 400-600 מליון דולר, וכמה שיותר יקנו מהתרופה ככה הם יוכלו לכסות את העלות האסטרונומית הזו ואולי גם להשקיע בפיתוח בתרופה הבאה. כמו כן אם יהיו להם הרבה קונים (=פציינטים) לתרופה אז גם העלות שלה תקטן. למשל אקמול, שכולם קונים אז המחיר של זה הוא גרושים, לעומת תרופות שהשימוש בהם נדיר ואז המחיר יכול להיות גם כמה אלפי שקלים לחודש

RomiVais

New member
והזריקות הן באמת עסק יקר ביותר...

וכאן עוד נקודה. עם השוואות בין הארץ ומקומות אחרים אני לא יודעת לגבי כל העולם אבל בדרום אמריקה למשל עם המצב הגרוע שיש שם היום, מי בכלל יקבל זריקות דרך משהו בסגנון סל בריאות? אף אחד. אין כזה דבר... ואולי יש מקומות שבהם הדברים יותר קלים מאשר פה מבחינת פרוצדורות והכל... העיקר הבריאות!

RomiVais

New member
../images/Emo45.gif הערה טובה ../images/Emo45.gif

לא חשבתי קודם על כל מה שכתבת. אבל הכל ממש הגיוני.

RomiVais

New member
באמת מעניין, ותודה ענתי על העידכון!

לצערנו תמיד יש מי שירוויח מסבלו של אחר. ככה זה. מעין חוק לא כתוב. אני בטוחה שחברות התרופות לא מאושרות מכך שיש כל כך הרבה חולי טרפצת... אבל הם כן שמחים על כל רווח שלהם. אחרת זה מעין ניגוד אינטרסים. אם לא יהיו חולים, איך הם ירוויחו כסף? מוזרות הן דרכי החיים והעולם...

למעלה