המשך סאגת התלר"פים- חלק ב'

Regina Phalange

New member
המשך סאגת התלר"פים- חלק ב'

2 שאלות למי שיודע: א. אפשר לדחות את הקורס לשנה ב'? (אם הנסיבות מתאימות) ב. אם יש לי עדשות מגע קבועות, זה ממש נורא בטירונות ובקורס? (אין לי משקפיים, אז זה או זה או להסתובב עם -2.5 בכל עין בלי כלום...) תודה מראש, וכו'

kontsy

New member
אפשר להיסתדר עם עדשות

סה"כ הטירונות והקורס הם בבה"ד 10, לא איזה חור במדבר. יש קצת אבק אבל לא רציני. אני שירתתי שם עם עדשות רכות בלי בעיה. לא יודעת לגבי קשות אבל.

MAN e

New member
לדעתי אפשר לדחות

יש כאלה שדוחים אצלנו את הקורס תלר"פים בגלל קורס סיווג בפיזיקה... יש כאלה שרצו לדחות (אני לא יודע מה נסגר איתם בסוף) את הקורס לשנה הבאה כי הוא חופף לרוב תקופת מועדי א' הדחויים שלנו בטכניון, אני מאמין שמי שביקש אישרו לו. אם יש לך סיבה הגיונית בשביל לא לעשות את זה השנה, אז יתחשבו בך. תדברי עם שלומי (מש"ק רפואנים אני חושב), הוא בסדר גמור...

אם זה עוזר לך, הצלחתי לדחות

טירונות רגילה בגלל מצב אקדמי לא ממש תקין. אם את צריכה עיצות בניסוח רק תגידי (ובנוגע לשלומי,הוא אמנם בסופו של דבר עושה את העבודה, אבל הוא מאוד מפוזר, ומעט איטי, אז תפעלי מאוד מהר בנושא...).

Regina Phalange

New member
../images/Emo20.gifאני באמת רוצה לשמוע דעות ../images/Emo20.gif

של כמה שיותר אנשים- תראו, בעיקרון אני מתכוונת להתגייס שנה הבאה. ממש אין לי ראש ללימודים בגיל 18 (טוב, כמעט 19, אבל רק כמעט), אני לא במצב ממש טוב מבחינה בריאותית והלימודים עצמם ממש משעממים (אבל זה רק שנה א', ולא באמת רפואה עדיין, אז ההערה הזאת לא חשובה). בכל אופן, אני ממש לא אוכל להמשיך לשנה ב' בהדסה כל עוד זה המצב/הגישה... כיוון שאני לא רוצה ללמוד כרגע (ולא בטוחה שאני רוצה להיות רופאה- אני אהיה חרא של רופאה..), זה השפיע מאוד על הציונים שלי (לא באתי כל הסמסטר ללימודים, בקושי למדתי למבחנים=> הציונים בהתאמה מלאה). זה לדעתי נקרא "מצב אקדמי לא תקין", קורקט מי איף איים ורונג.. אני רוצה בכל זאת לעבור את כל המבחנים, למרות שאני לא ממשיכה, כדי א. לסיים את השנה, שלא יווצר רושם שנטשתי בגלל זה (כלומר- ש"הופרשתי"- כן, אני ילדותית, כן- איכפת לי מה חושבים עליי). ב. אפשרות של פטורים בעתיד למקרה שאני ארצה להתקבל שוב או ללמוד משהו אחר עם קורסים חופפים. (זה נכון שרק עם ציון מעל 85 יש פטורים?) [כן, אולי אני אתעורר עוד כמה שנים ואבין שאני מרוששת ושעשיתי טעות ענקית, אבל היי- תמיד אפשר להתאבד!]. בכל אופן, וברצינות עכשיו- אני לא יודעת אם לגשת למבחנים של מועדי ג', ולעשות את הקורס והטירונות, או לדחות את הטירונות ולשבת על מועדי ב'. יתרונות של מועדי ב': לסיים עם זה מוקדם...? חסרונות: מבחנים קשים... לא בטוח, אבל סביר יתרונות של מועדי ג': א. אולי (אולי) יהיו הקלות במבחנים בגלל שמילואימניקים של המלחמה עושים אותם ב. קורס החובשים יגדיל את הסיכוי שלי לשרת בחיל הרפואה (לא?) ג.
- קורס חובשים זה מילואים... ד. ניקוי ראש חסרונות של מועדי ג': אני לא אדע עד תחילת השנה הבאה אם עברתי, מה עברתי וכו'= בעיקר זמן ב. אני אשכח את רוב החומר עד אז... ג. הם יהיו צפופים, כי יש הרבה מהם. גם מועדי ב' יהיו צפופים, אבל יש לי חודש להתכונן. גם למועדי ג' יהיה לי זמן להתכונן, אבל פחות
מה עדיף?
מה הסיכוי שידחו לי את הקורס חובשים בהנחה שאחליט על מועדי ב' על בסיס "ריבוי ציונים זוועתיים"? והאם זה עדיין אפשרי ולא מאוחר מדי? (הטירונות ביום ראשון הקרוב, קורס החובשים מתחיל כנראה בראשון הבא)
ומה הסיכוי שאכן ישבצו אותי לחיל הרפואה? נגיד בתור חובשת?
מה הטלפון של שלומי, ועד כמה אני אצטרך להתחנן?
נניח שאחרי שנתיים ומעלה בצבא- אני מחליטה שוואלה, אני דווקא כן רוצה להיות רופאה (באסה, מה?), אז מעבר לבאסה הראשונית- עד כמה אני בטוחה עם סכם של 747 באת"א, 96.72 בטכניון? (מבחינת ציונים בלבד, בלי מו"ר)? נניח שאני אקבל ציון ממוצע במו"ר, עד כמה הסכם המניאק הזה כבר יקפוץ???
אנכרוניסט- אני אשמח לעצות בניסוח
תודה
טוב, זהו לעת עתה. שתהיה שבת נהדרת ושהמלחמה תיגמר כבר

ארגינין

New member
אל תבני על זה \:

לכל החבר'ה מב"ש יש מבחן ביום ראשון מתחילת סמסטר נדנדנו להם שאי אפשר להגיע ביום ראשון, כי המבחן נגמר ב- 5 אחה"צ ומב"ש לצריפין זה ייקח בסביבות ה-3 שעות כולל כל ההחלפות. עניין אותם לדעתך? אמרו לנו בסדר, תגיעו ביום שני, ואז לפני יומיים התקשרו אלינו ואמרו שבכלל צריך להגיע ביום ראשון עד שבע. אחרי צעקות וריבים כלום לא השתנה.. שלומי הזה לא עונה אף פעם לטל' המספר היחיד שיש, זה 2 בחורות שהן לא הכי סימפטיות. בכל מקרה, הטירונות ביום ראשון, והדברים האלה הם מסוג הדברים של בירוקרטיה ענקית.. אז אני מצטער להיות פאסימי, אבל זה יהיה קצת בלתי אפשרי \: ז"א, איך תודיעי להם לפני שהטירונות מתחילה?

טוב, אחרי שיצאתי קצת מההלם

אני רוצה להגיד לך כל הכבוד על האומץ להודות בזה שכרגע זה לא מתאים לך. אני אישית לא חושבת שתהיי חרא של רופאה, ואני גם לא חושבת שמה שלומדים בשנה הראשונה הוא משעמם (פיסיקה זה כיף
), אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב. על רוב השאלות שלך אין לי ממש תשובות. בקשר למצב שלך מבחינת סכמים, את במצב די טוב עכשיו. אם יהיה לך ציון ממוצע במו"ר, עדיין הסכם שלך יהיה מעל ספי הקבלה גם בתל אביב וגם בטכניון. זה כמובן נכון לכרגע, עוד שנתיים אי אפשר לדעת מה יקרה. יהיה טוב

MAN e

New member
טלפונים

הטלפון של שלומי 03-7377937 , הטלפון הראשי במדור עתודה - 03-7377931 . הוא עונה בדרך כלל בסביבות 12...עכשיו זה כבר לא משנה הרבה. אם הבעיה היא רק הקורס חובשים, אז את גם ככה באה לטירונות מחר ותוכלי לעשות שם את הסידורים האלה. הרבה יותר טוב מאשר בטלפון...

kontsy

New member
רק כדי לעודד קצת

לא יודעת מה עדיף ב' או ג' אבל אני חושבת שאת עושה את הבחירה הנכונה בקטע של לעזוב כי את כבר לא יודעת אם את רוצה את זה. אני מכירה מישהו שלמד שנה א' בב"ש לפני כמה שנים בעתודה, אחרי שנה הבין שזה לא מה שהוא רוצה כרגע, התגייס, נהנה בצבא (שירתנו יחד) ואז אחרי השירות חשב שוב והתבל שוב לב"ש. הוא אפילו לא היה צריך לשפר בגרויות או כלום, קיבלו אותו לשנה א' בועדת חריגים כי הוא כבר למד שם. אז בהצלחה! מקווה שתהני ותהי מרוצה מהדרך שבחרת בה.

יוסי n

New member
בהחלט הודעה לא שגרתית...

ואני חייב להודות שהופתעתי כשהבנתי שאתה שוקלת ברצינות לעזוב את לימודי הרפואה, לעת עתה. יש משהו מאד בוגר ומאד רציני במה שאת אומרת, ובאיך שאת רואה את הדברים. בהחלט מעורר התפעלות (ומחזיר אותי לדיון שהיה פה בזמן האחרון, בהשתתפותי, על עתודאים שמתחילים לימודי רפואה בגיל 18). מה שלא תחליטי - שתהיה לך המון הצלחה. אני מאמין, שאם תחליטי בעתיד שרפואה זהו אכן הכיוון ואת הולכת על זה, לא תהיה לך שום בעיה להתקבל (בשנית).

למעלה