המשך עבודה עבור החברה בארץ לאחר מעבר - איך מתבצע?

Commander Bauer

New member
המשך עבודה עבור החברה בארץ לאחר מעבר - איך מתבצע?

היי,
אני עוזב במרץ (ובאפריל מגיע לקנדה), ובינתיים קיבלתי תשובה ראשונית (מאוד) בעבודה, שעקרונית אפשרי יהיה להמשיך עוד כמה חודשים לעבוד מרחוק עד לסיום הפרויקט, אבל מחכים לתשובות בירוקרטיות כמו מה המגבלות זמנים, מה השלכות המיסוי, ביטוחים (למשל מה קורה אם הייתה לי תאונה ואני צריך לצאת לחופש מחלה וכו').

האם מישהו עשה דבר דומה? שהמשיך לעבוד עבור המעסיק הישראלי לאחר הגירה לקנדה במשך כמה חודשים לפחות? מה המגבלות? איך הדברים עובדים מבחינת מיסוי? אשמח לכל פיסת מידע בנושא.. זה יעזור מאוד.

תודה!

אין שום בעיה, אתה מוציא חשבונית קנדית כעוסק

ומשלם מס רק בקנדה. החשבונית היא הוצאה מוכרת במלואה למקבל השירות בארץ, ומבחינתך, החשבונית במלואה היא הכנסה חייבת במס קנדי.

אין זה משנה אם אתה נחשב בקנדה כעוסק זעיר פטור מ HST, או כעוסק רגיל.

Commander Bauer

New member
ומה לגבי המשך עבודה כשכיר לכמה חודשים?

הרי מבחינת חוקי המס עד כמה שידוע לי, עד 180 אפשר עדיין לא להיחשב כתושב קנדה לצרכי מס לא?
&nbsp
כי ממש לא בטוח שחברה גדולה כמו אמדוקס תתעסק בחשבונית מול אדם אחד...

TrigATUSA

New member
אני מכיר אנשים שהמשיכו לעבוד כשכיר

החברה תשלם לך בארץ לחשבון הבנק הישראלי עם כל הניכוויים
כשתשלם מס בקנדה תוכל לקבל זיכוי על המס ששילמת בישראל (אז כנראה שלא תשלם מס נוסף)
אתה תושב בקנדה מרגע שהגעת לצרכי מס. הגשת מס תצטרך לעשות גם עבור השנה החלקית בה הגעת

Commander Bauer

New member
מה זאת אומרת זיכוי על המס?

האם אני בשלב כלשהו משלם מס בקנדה ואז מקבל זיכוי?
&nbsp
אתה יודע מה עדיף? נניח שאפשרי שתי האופציות - לקבל אותו שכר בישראל, או לקבל אותו שכר מקביל (פחות או יותר.. אני מניח שאין קרן השתלמות) דרך החברה הקנדית - מה עדיף לי?

TrigATUSA

New member
אתה מקבל זיכוי בזמן הגשת המס

ממלאים טופס בו מחשבים את המס בו אתה חייב, ואז מורידים מהסכום, על אותו טופס את סכום הזיכוי, ואתה משלם את ההפרש, אם יש (כנראה שלא יהיה כי המס בישראל קצת יותר גבוה)
&nbsp
כנראה שלקבל את השכר בקנדה יהיה זול יותר כי כי המס נמוך יותר, כי לא ינכו לך ביטוח לאומי ופנסיה שאין לך כוונה להשתמש בהם אבל גם אם לא - זה יהיה כל כך הרבה פחות בלגן וניירת שגם אם זה פחות משתלם זה עדיף

Commander Bauer

New member
תודה!

למעלה