המשך שאלות על לחץ,כלים שלובים ונימיות...

N o o b

New member
המשך שאלות על לחץ,כלים שלובים ונימיות...

היי,השרשור הקודם לא מוקפץ,אז אני פותח אחד חדש. זה ההמשך לשרשור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=592&msgid=100490760. (אוף,אני רגיל למודל PHP
). על נימיות. נימיות נוצרת בגלל שכוחות האדהזיה גוברים על כוחות הקוהזיה,ומים בצינור זכוכית ימשכו יותר לדפנות מאשר לעצמם,אם זה כך,מדוע המים דווקא "מטפסים" על הקיר ולא פשוט נצמדים לדפנות חזק יותר ועל כן קשה יותר להזיזם? ולגבי השאר... NIV- אם אתה עדיין שם,כן אני מאוד אשמח אם תמצא את הכתבה המדוברת,חיפשתי בגוגל כל וריאציה שהצלחתי לחשוב עליה,אבל העליתי חרס.זו כתבה מעיתון מודפס? -"לרכז לחץ",הכוונה היא להעביר לחץ מאזור אחד(מקביל לאדמה) לאזור אחר.לדוגמא כמו בציור א'.חומרים מוצקים עובדים על העיקרון הזה. -כשהצעתי לשים קרטון התכוונתי ללשים בתוך המים,כמו בציור ב'.המים יעבירו אליו את כל לחצם,והוא ירכז את הלחץ הזה בצינור הדק.האם זה יעבוד? -לגבי תאוצת המערכת,הבנתי את העיקרון שהתכוונת אליו,אבל אני לא בטוח שהפנמתי מה אתה מציע לעשות בכלים שלובים... אגב אנשים,האם חומרים מוצקים(או דפנותיהם) גם שואפים ללחוץ לכל הצדדים,אבל בגלל המבנה והקשרים המולקולריים שלהם,לא מרגישים את זה? וALKHIMEY- אם אתה עדיין שם(
). כמו שרשמתי בהודעה הקודמת: אני כמעט בטוח שהבנתי אותך,אבל אשמח למקרא קצר בנוגע לאותיות שבנוסחאות. לגבי המסקנה(חיבור לחצים בטור),נו נכון,אז זה לא אמור לאשש את העובדה שהלחץ בצינור הדק צריך להיות גדול מבצינור העבה(גבהים שונים)? היכן טעיתי? תודה רבה לכל המגיבים!!!

niv1990

New member
עדיין כאן ../images/Emo13.gif

טעות שלי, כנראה שהכתבה לא נמצאת באינטרנט (חשבתי שהם מעלים, אבל כנראה שרק חלק). בכל מקרה היא מופיעה בגיליון 84 של גלילאו. תזכיר לי מה אתה מנסה לעשות עם הקרטון? אני לא חושב שזה יעבוד אם אתה רוצה להוריד את מפלס המים בעזרתו כנגד חוק כלים שלובים, ובכך שהכנסת את הקרטון עדיין אותם כוחות פועלים באותם כיוונים, הקרטון מעביר אותם והסכום צריך להיות לדעתי זהה. (אם לקרטון יש נפח וצפיפות שונה מהמים אז זה ישנה, אבל מסיבות אחרות). אני מציע לשים לדוגמא את הכלים השלובים על ציר, ולתת להם סיבוב סביב עצמם. התאוצה בכלים הרחוקים תיהיה גדולה מבכלים הקרובים, לכן עם g*=g-a (חיסור וקטורי) תיהיה יותר משיכה בצד הרחוק מציר הסיבוב והמים שם יעלו יותר גבוהה. " אגב אנשים,האם חומרים מוצקים(או דפנותיהם) גם שואפים ללחוץ לכל הצדדים,אבל בגלל המבנה והקשרים המולקולריים שלהם,לא מרגישים את זה?" אני חושב שהלחץ נובע מההתנגשויות של החלקיקים בדפנות והעברת התנע, במוצקים בד"כ החלקיקים קשורים חזק אחד לשני ולא חופשיים להתנגש בפנות הכלי שהם בו (אם כי יכולים להפעיל נורמל).

N o o b

New member
הםם...../images/Emo131.gif

טוב,בנוגע לגלילאו כרגע אין לי אפשרות להשיג עותק פיזי של העיתון,אבל תודה,DULY NOTED,אולי מתישהו בעתיד. לגבי הקרטון,בוא נתעלם רגע מהנפח,המסה וכל פרמטר אחר שלו.הנקודה שלי היא שבעזרת צורה זו ניתן לרכז לחץ,לא? אחרי הכל,לפי הבנתי הלחץ בנקודה הסגולה(בתוך הכלי(ציור א')) יהיה נמוך מהלחץ בנקודה הורודה(מחוץ לכלי)... גרויטציה-הציר שאתה מדבר עליו הוא בקו השחור,נכון?ואז צד B צריך לעלות מעל צד A...הבנתי אותך נכון? מבנה מולקולרי-אתה בטוח?נדמה לי שאתה מתבלבל,מה שתיארת זה התהליך בגזים. בנוזלים חשבתי שזה פשוט מולקולות שלא מחוברות אחת לשניה בסדר ובקשר מסוים כמו במוצק,כי אם מאין "אסופת כדורים" שנערמה אחת על השניה.דמיין לעצמך בריכת כדורים(זכור לי שראיתי פעם במקדונלדס
),כל הכדורים שם,כולם לוחצים על דפנות הבריכה באותו לחץ,כמו במים. זכור לי שראיתי פעם הדמיה ממיקרוסקופ אלקטרוני. אני אחפש תמונה...

niv1990

New member
אני לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון

ב"לרכז לחץ", אבל בכל מקרה, אני חושב שהלחץ היה זהה לא הכלי היה מלבני או צינור בעומק הזה. הלחץ הוא פונקציה של העומק - כלומר כמה כמים מוחזקים מעליו (ושל הלחץ מבחוץ). בלי תלות בצורה של הגוף, אני חושב שזה העניין בחוק כלים שלובים. נגיד ומולקולת מים אכן פוגעת בדפנה שציירת, המשך חץ התנועה של הוא לא כלפי מטה אלא באותה זווית לאנך לדפנה. למרות זאת מים יזרמו למטה בגלל הגרוויטציה. הנקודה הוורודה היא מחוץ לכלי, אז אכן הלחץ בה שונה. כן, אני חושב שהבנת נכון - רק שזה לא נקרא גרוויטציה (אם כי זה שקול). כן, תיארתי גזים (טעות שלי), וגם בנוזלים עם חום יש תנועה של המולקולות אחת ביחס לשנייה. במוצקים היא זניחה אני חושב. בנוזלים יש תנועה בראונית. אם תקח שתי נוזלים (אם הוא אותו שוג קשר) הם יתערבבו, מה שלא יקרה אם כדורים סטטים. תחשוב על בריכת כדורים עם מהירות גדולה שמתנגשים אלסטית בדפנות, והם גם דביקים אז הם נצמדים כמה ביחד - אבל עדיין זזים
מוצק לוחץ על הדפנות רק עם הן מספיק קרובות אליו אני חושב.

N o o b

New member
ב"לרכז לחץ" הכוונה היא

לקחת משקל או אנרגיה של גוף כלשהו ולהעתיק אותו לנקודה אחת(פעולה של נעץ). הבנתי שבנוזל פעולה זו היא בלתי אפשרית,מפני שהוא נוטה להתפזר לכל הכיוונים ולא ניתן להגדיר אותו כ"גוף אחד",והדבר היחיד שתקרב לזה הוא "עמוד מים". בעקבות כך,אני מציע לעשות דבר כזה: כדי להגדיל את הלחץ בתחתית של כלי הולך ומצר,ניתן פשוט,לשים מחיצות קונוסיות,שיגבירו את הלחץ,ובכך ליצור מעין מערכת של "מבחנות על מבחנות"(ציור ג'). את הדבר הזה ניתן גם ליישם בכלים שלובים ובכך להגביהה צד אחד על פני השני. אני צודק? מבנה מולקולרי- תנועה בראונית? רגע,אבל היא לא מתרחשת כאשר יש רק גדלי חלקיקים שונים? אהה(AHA),אז גם מוצק לוחץ עלינו באופן צדדי.האם אלו רק הדפנות שלו(המולקולות החיצוניות שלא קשורות לשום דבר) או שזו כל המערכת?(אני לא מדבר על מצב של חימום). ומה היא עוצמת הכוח הזה?משהו זניח אני מניח? והאם הכוח הזה נגרע מהלחץ שהוא מייצר?(אני מניח שלא,אבל אני שואל ליתר ביטחון). גרויטציה-תודה רבה!
אגב,חשבתי קצת על המערכת הזאת ועכשיו צצה לי עוד שאלה. אם ניקח כדור,נעלה אותו לגובה מסוים,האנרגיה שנשקיע להעלות אותו,תהיה האנרגיה הפוטנציאלית שלו.כשנשחרר את הכדור התנועה תהפוך לאנרגיה קינטית,וה"ספלאש" שלו יהפוך לאנרגיות מסוג אחר.הנקודה היא שסך האנרגיות הללו יהיה שווה לאנרגיה הראשונית שהושקעה(בעולם מושלם כמובן). עד כאן אני צודק? עכשיו ניקח מערכת סגורה,אותו כדור,או בקבוק שווה ערך,ונמלא את הכלי הנ"ל במים,כך שהמשקל וכמות האנרגיה שנצטרך להשקיע יהיו זהים.ונזרוק אותם מאותו גובה.התוצאה החיצונית צריכה להיות זהה,אותה התנועה,אותה הפגיעה. מה שלא ברור לי זה ,הרי כמו שאמרת,המים באמת אמורים "להמשך" למעלה,ואז בזמן כלשהו,הם אמורים גם ליפול.אז מה? יוצא שהאנרגיה שקיבלתי תהיה גדולה מזו שהשקעתי?כיצד זה ייתכן?
תודה!

Alkhimey

New member
מה זה ריכוז של לחץ? באיזה יחידות זה נמדד?

ואם מדברים על נעץ אז לא מדובר בריכוז הלחץ אלה בריכוז הכוח שמופעל. ריכוז הכוח זה בדיוק לחץ.

niv1990

New member
אני לא רואה למה שהמחיצות הקונוסיות יגבירו את

הלחץ. אני חושב שאתה צודק במה שיקרה אם תוכל להגביר את הלחץ בכלי אחד, רק לא ברור לי איך אתה עושה את זה. מבנה מולקולרי- לא כידוע לי, אולי יותר קל להבחין בה כשהחלקיקים בגדלים שונים, אבל אני חושב שהיא תתרחש לכל חלקיקים שחופשיים לנוע ויש להם מהירות. http://astroclub.tau.ac.il/astropedia/Brownian_Motion.html בקשר למוצק - התכוונתי לכוח נורמל, כשנוצר כששני מוצקים מאוד קרובים אחד לשני (שאתה שם את היד על השולחן אתה לא *באמת* נוגע בו, אתה נשאר במרחק מסוים עקב כוח הוא מפעיל עליך). אני חושב שהוא תלוי ב"שאיפת התנועה" שלו (לא חושב שזה נקרא ככה, אבל אני מתכוון לכמה כוח צריך כדי למנוע ממנו לעבור דרך החפץ השני). אם נשאר מספיק רחוקים מהמוצק (גם אם זה מה שיקרא צמוד ביום יום) אני לא חושב שיפעל כוח. כן אתה צודק, האנרגיה בהתחלה צריכה להיות שווה לאנרגיה בסוף במערכת סגורה. ""להמשך" למעלה,ואז בזמן כלשהו,הם אמורים גם ליפול.אז מה?" הם לא נמשכים, אלא נדחפים ממתחת להבנתי. אני לא חושב שהאנרגיה שקיבלת תיהיה גדולה מזו שהשקעת, כי המערכת (אם t=0 זה רגע הכניסה של הכדור למים) מגיעה לאותו גובה, אבל פעם הכדור למעלה ופעם המים למעלה. אם כדור כבד מהמים (וזה המקרה שלנו), אנרגיית הגובה תיהיה גדולה יותר כשהכדור למעלה והמים למטה מלהפך. אולי לא הבנתי נכון למה התכוונת בפסקה האחרונה.

Alkhimey

New member
בבקשה

p = F/A F = m*g m = k*V (K מסת מים ליח' נפח) V = A*h p = k*h*g​
לחץ זה כוח חלקי שטח החתך של הכלי. הכוח שפועל על הנוזל זה כוח המשיכה ששוה למסה כפול תאוצת הנפילה החופשית מסה בכלי שווה לנפח הנוזל בכלי כפול מסה של מים ליח' נפח(שכחתי אז לציין שזה בעצם צפיפות המים והאות המתאימה זה p, אבל זה לא עקרוני) נפח זה שטח החתך של הכלי כפול גובה הנוזל. נניח שרוצים לדעת מה הלחץ בקרקעית של כלי (בכלים שלובים הלחץ בקרקעית צריך להיות זהה בשני הכלים) אז מציבים את כל מה שרשמתי זה בזה ומגיעים לנוסחה שהלחץ שווה לצפיפות הנוזל כפול תאוצת הנפילה החופשית כפול גובה הנוזל. אם מבצעים את הניסויי תחת אותו g, עם אותו נוזל בשני הכלים אז גם גובה הנוזל צריך להיות זהה.

למעלה