המשך תהליך גרין קארד מארה"ב

rainbow188

New member
המשך תהליך גרין קארד מארה"ב

שלום, הגשנו את הGC בתחילת ינואר בארץ. אני האמריקאית, הGC רק עבור בעלי (נשואים 10+ שנים, הילדים כבר אזרחים).
עברנו לארה"ב בסוף אוגוסט, בעלי נכנס על ויזת תייר. אני הספונסר שלו, אין בעיות בתחום הזה. העברתי את הכתובת לפה לפני כחודש וחצי. אנחנו תקועים כמו רבים פה בNVC.
שאלותיי:
1. יש מישהו פה שהגיש בנובמבר/דצמבר וכבר התקדם בתהליך? מהארץ/מארה"ב? זה קורה??
2 ראיתי משהו לגבי 30/60/90 יום הגבלה - זה רלוונטי לנו?
3. האם מומלץ לערב סנטור (אנחנו בקונטיקאט) בשלב הזה או כבר להמתין בסבלנות?
4. האם עדיין צריך אישור מהמשטרה וצבא כשממשיכים את התהליך מארה"ב? מעבר לאישורים של financials מה עוד צריך להמשך? בדיקות רפואיות?
5. עוד טיפים לתהליך?

John the Savage

New member
את לא יכולה להעביר את התהליך לארה"ב לאחר שהתחלת מהארץ

התהליך ישאר תהליך קונסולרי. מה שאומר שבעלך עדיין יצטרך לנסוע לארץ לצורך הראיון. זה גם אומר שכלל ה-60 או 90 יום לא רלוונטי עבורכם. וזה גם אומר שעדיין צריך אישורים ממשטרה וצבא - כי זה לא הליך שינוי סטטוס אלא עדיין נשאר תהליך מהארץ.

במצבכם, אל תחשבו בכלל להגיש טופס I485 ולהפוך את התהליך לשינוי סטטוס. בתהליך שינוי סטטוס אסור שתהיה לכם כוונה מראש להגר לארה"ב. ומכיוון שהגשתם כבר I130 לפני הכניסה לארה"ב, זו הוכחה לכוונה מראש.

rainbow188

New member
אין עניין של מתי שינינו כתובת?

הבנתי שיש שוני בין אם משנים כתובת לפני או אחרי הגשת מסמכים לNVC - ותשלום על הDS. אם עושים לפני, אז אפשר לעשות את הראיון פה, אבל אם אחרי, אז צריך לחזור לארץ לראיון. לא כך?

John the Savage

New member
לא

קודם כל, אני סקרן לדעת מאיפה הבנתם את זה, משום שאני מעולם לא שמעתי על דבר כזה. אם קראתם על זה איפשהו באינטרנט, יש לך קישור?

אבל מעבר לזה, תהליך גרין קארד יכול להיות או בהליך קונסולרי או בהליך של שינוי סטטוס. הליך של שינוי סטטוס זה הליך שונה, זה לא עובר בכלל דרך ה-NVC, דורש הגשה של טפסים נוספים (I485), ודורש שלא תהיה כוונה מראש להגר אם נכנסים לארה"ב עם ויזה שלא מאפשרת הגירה.

בהליך קונסולרי, הראיון לא יכול להתקיים בארה"ב, אלא אך ורק בקונסוליה מחוץ לארה"ב. כך ששינוי הכתובת לא אמור לשנות את זה, ולא משנה באיזה שלב אתם בתהליך.

rainbow188

New member
זה כנראה היה רלוונטי במידה והוא נכנס על ויזת L1

אז היה ניתן לשנות סטטוס ולהמשיך את התהליך מארה"ב בGC אבל רק אם היינו משנים לפני תהליך הNVC.

John the Savage

New member
זה נכון

אם הוא נכנס על ויזה עם כוונה כפולה כגון L1 או H1B, זה אכן אפשרי.

למעלה