עדיין אין חצי גמר ראשון למשלחת הישראלית באליפות העולם הזאת, זו בהחלט לא תחרות מרשימה במיוחד של נבחרת השחייה שלנו- אבל אולי קשה להגיע לשיא נוסף בשנה שאחרי האולימפיאדה, שנה אחרי הפיק.
יעקב תומרקין עם תוצאה לא טובה של 1:59.39 שמציבה אותו במקום ה-18 מתוך 35, פספס את חצי הגמר ב-2 עשיריות.
גל נבו ישחה בעוד כ-40 דקות במקצה 2 מתוך 5 במסלול 6.
שיאו הישראלי של תום בארי הוא 2:11.44 והושג באולימפיאדת בייג'ין 2008 עם החליפות.
ת'כלס לנבו אין סיכוי גדול לחצי גמר פה, יצטרך לעשות משהו כמו 2:12.00 או פחות.. אני בספק אם הוא יכול להגיע לכזאת תוצאה היום, אבל זה ספורט.. אז נחזיק אצבעות
ב50מ' גב יתחרו גיא ברנע ויונתן קופלב, אם מפה לא יגיע חצי הגמר הראשון של האליפות לישראל זו תהיה אכזבה עצומה.
קופלב הוא אלוף אירופה במקצוע הזה וגם גיא ברנע בעל שיא אישי מצויין ולא רחוק מקופלב. שניהם חייבים לעלות לחצי הגמר ולהיאבק גם על גמר. נקווה שכך באמת יהיה.
ב50מ' חזה תשחה עמית עברי. היא מדורגת במקום ה-32 לפי רשימות הכניסה ותצטרך לשפר את שיאה (31.95) בלפחות חצי שנייה כדי לעלות לחצי הגמר.
אבל אם לשפוט לפי התקדמותה של עברי באליפות הזאת- זה אפשרי.
גניאל ושפירא בכושר לא טוב, אין פרפריסט טבעי (אני משער שברנע ישחה פרפר), וגם אם קופלב\טומרקין ישחו טוב את הגב שלהם (ובינתיים האינדיקציות של שניהם הן שהם לא ביכולת שיא) זה לא יעזור.
את גניאל שלחו למרות שלא עשה קריטריון כדי לתגבר את השליחים בחזה. לא ברור לי למה לא עשו אותו דבר עם קרמר בפרפר.
מסיימת במקום ה23 ומסיימת אליפות מצויינת, רק חבל שזה לא הספיק לה לאף חצי גמר.
לדעתי היא חייבת להתמקד במעורב, היא בטופ 20-25 של כל המקצועות ויכולה להפציץ במעורב.
בכל מקרה, אליפות נהדרת שלה.