המשך תשלום ביטוח לאומי שאתה בארהב יגרור ככל הנראה התנגדות של

המשך תשלום ביטוח לאומי שאתה בארהב יגרור ככל הנראה התנגדות של

המוסד לב לאומי לראותף כמי שניתק תושבותו
בתמונה עותק מהמכתב שקיבלנו...כעת מה שנותר זה פשוט להחליט אם רוצים להיגגרר לקרב משפטי
אשר

ilanvag

New member
אשר, איך לדעתך זה מסתדר עם פסיקת בתי המשפט?

ניקח מקרה לדוגמה של משפחה ישראלית שעברה לרילוקיישן, המשיכה לשלם דמי ביטוח לאומי מינימליים (להדגיש - לא את הסכום האמיתי/נכון, אלא רק תשלום מינימלי של סטודנט/מובטל), ונניח שבה ארצה לאחר 3 או 4 שנים. נניח גם שמדובר במשפחת "היי-טק", כך שהייתה הכנסה משמעותית במהלך שנות השהייה בארה"ב.
&nbsp
לפי כל שאר הזיקות והמבחנים, אפשר לראות שהם עזבו את הארץ והעבירו את מרכז חייהם לארה"ב (או למדינה אחרת בחו"ל, לא משנה).
&nbsp
באם מס הכנסה הישראלי "יתעורר" ויוציא להם שומה על ההכנסות בחו"ל, והעניין יגיע לביהמ"ש - כיצד יתייחסו לאי-ניתוק התושבות מול ביטוח לאומי? עד כמה זה יהיה מהותי, בבדיקת כל הזיקות והנסיבות?
&nbsp
או, במלים אחרות - האם אי-ניתוק תושבות מול ביטוח לאומי יכול "לדפוק" את כל הקייס, כך שהרשויות יוכלו לטעון (וטענתן תתקבל) שהאדם/משפחה מעולם לא התכוונו לנתק תושבות, תמיד ראו עצמם כמי שיחזרו ארצה, ולכן צריכים לשלם מס על הכנסתם בארה"ב - גם אם כל שאר הנסיבות מראות על ניתוק? (נניח בית שהושכר לטווח זמן ארוך, או אפילו נמכר; צמצום/סגירת חשבונות בארץ; וכן הלאה).
&nbsp
תודה!

יש דוגמאות לפסקי דין שבהן בית המשפט לא קיבל את עמדת פקיד השו

השומה.
כך למשל בעניין ע"מ 19466-01-12 יעל צור נ' פקיד שומה חיפה
(בית המשפט המחוזי בחיפה קבע כי אין צורך שכל הזיקות יצביעו על מקום שהייה בחו"ל, אלא מרביתן. מרבית הזיקות וכוונת המערערת הצביעו על כך שהייתה תושבת הונג קונג, חרף העובדה שעברה לתקופה הפחותה מ-3 שנים.)
לצערי אבל יש פסיקה גם הפוכה בית הדין האזורי לעבודה )ב"ל 9-.1355 בעניין אזברגה רמזי -שם אתה לא מאמין בחור הלך ללמוד רפואה 7 שנים היה מחוץ לישראל וקבעו שהוא תושב ישראל כי הייתה מטרה מוגדרת
אני אבל אגיד לך מה אני הייתי עושה שורה תחתונה -אם אני ברילוקיישן ליותר משנתיים, ומדובר בסכומי כסף גדולים (ויש לי ימי שהייה בישראל מזעריים נניח לא יותר מ-30 יום בשנה) -הייתי נלחם על ניתוק תושבות מ day one כולל הליכים במחוזי כי מה האלטרנטיבה? שביטוח לאומי יוציא שומה על 12 אחוזים ובארהב הרי אין אמנה
ולעניין השאלה האחרונה -בעניין אי ניתןק תושבות -אני לא חושב שזה ידפוק את כל הקייס
כלומר -אם נניח תבחר לא לשלוח את הטופס הספציפי הזה של שאלון לבחינת תושבות, אני לא חושב שזה ישמש נגדך כי הוא לא טופס חובה וגם יבדקו את הסממנים החיצוניים, ימי שהייה.

אני אולי נקודה אחרת -מה ביחס למשפחה שעברה לכאן לרילוקיישן ונניח הם עדיין על ויזה זמנית? הם אומנם לא חייבים להגיש טופס ניתוק תושבות אבל הם כן חייבים להגיש דוח מס ישראלי, אז לכאורה הם כן חייבים לעשות פעולה
אני למשל בשנה הראשונה כן הגשתי ושילמתי ב לאומי, ולאחר שהחלתי תהליכי גרין קארד, לא הגשתי דוח מס ואקטיבית הגשתי שאלון ניתוק רק בשביל להצהיר כוונות
לאחר תהליכי הגרין קארד, אם תעלה נגדי טענה שלא הגשתי דוח -אטען שהכנסותי מחול ושלפי הדין אני תושב חוץ ולכן לא חייב
מקווה שזה עוזר
תודה!!

Gidi Shemer

New member
אין לי תרומה מקצועית בנושא, אבל

רק רציתי לציין ש״יעל צור נ' פקיד שומה חיפה״ זה שם מושלם למערכון/סצינה ממחזה של חנוך לוין

ranshe

New member
רק לי פקיד שומה תמיד מזכיר סצינה

מתוך "סיפור בזיג-זג"?

ilanvag

New member
תודה אשר

זה פחות או יותר מה שחשבתי - יש פסיקות סותרות, ואין פסיקה מחייבת.
&nbsp
מעניין אם מס הכנסה נמנע בכוונה מלהגיע עד לעליון, על מנת שלא תהיה פסיקה כנגדם... במקרים קודמים הם לא היססו, אבל כבר לא מעט שנים שאני לא זוכר מקרה מיסוי בתחום הזה שהגיע לעליון.

למעלה