המשך תשלומים בגין ביטוח משכנתא גם לאחר סילוק המשכנתא

המשך תשלומים בגין ביטוח משכנתא גם לאחר סילוק המשכנתא

שלום,
ביצעתי פירעון מלא של המשכנתא בתיק שלי כבר באוגוסט 2017. חברת הביטוח המשיכה לגבות עבור ביטוח חיים + ביטוח מבנה גם לאחר הפירעון המלא של המשכנתא, זאת למרות שקיבלו מהבנק הודעה של סילוק המשכנתא והסרת שיעבוד כבר בעת הסילוק עצמו.
מהבנק נאמר לי בלשון פשוטה כי מחובת חברת הביטוח לבטל את הביטוחים עם הודעת הבנק על הסרת השיעבוד. אני, מצידי התקשרתי רק בנובמבר לתהות על העניין כיוון שראיתי המשך חיובים בויזה. בנובמבר "יידעתי" את חברת הביטוח על הביטול והפסיקו לגבות ממני בשוטף. המחלוקת כעת היא על ההחזר הרטרואקטיבי: מהבנק נאמר לי שמחובת חברת הביטוח (או היא או הסוכן שטרח אקטיבי למכור לי את הביטוח) להפסיק את הביטוח כבר בעת ההודעה מהבנק (אוגוסט 2017) על הסרת השיעבוד והמשכנתא. בחברת הביטוח מנסים לטרטר אותי ולהפיל אותי על הסוכן וחוזר חלילה (שהרי מה זה משנה מאיזה כיס אני מקבל את ההחזר, ברור שהמטרה היא התשה שלי). בחברת הביטוח אפילו נאמר לי ברוב חוצפתם שביטוח החיים בגין המשכנתא ממשיך להתקיים במתכונת של ביטוח חיים לכל דבר, גם לאחר פירעון המשכנתא, באיזו סמכות או הסכמה שלי?!! חוצפה.
מה החוק אומר במצב כזה, ולא הנהלים (האותיות הקטנות שלא רשומות בשום מקום וכלל לא ברור מה החוקיות של האותיות הקטנות האלו) "היפים" כפי שמדקלמים לי בחברות הביטוח. כיוון שממה שידיעתי משגת חברת חובת חברת הביטוח לבטל את המשכנתא בעת שמקבלים מהבנק את ההודעה על הסרת השיעבוד ואי קיום המשכתנא. כשם שידעו לטרוח ולהחתים אותי על ביטוח משכנתא (ששם הייתי פאסיבי לחלוטין - הדברים נעשו כמעט "מאליהם") כך אחריותם לבטל את הביטוח בגין המשכנתא. כמו כן למי אני פונה על מנת לקצר את התהליך לקבל את הכספים רטרו, האם למפקח על הביטוח ואם כן האם התהליך הוא קצר? כי אני כבר חוזה שחברות הביטוח לא יעשו לי חיים קלים בנושא.
הפוסט הזה קצת טרחני וארוך, אבל מקווה לתשובות. והאם אני נלחם את המלחמה (על "הצדק") שאף אחד כבר לא נלחם אותה..
תודה מראש.

לא לוותר

אם יש לך אישור שהם קיבלו את המסמך על חיסול המשכנתא הם צריכים לבטל את הביטוח. אם ברצונם חדש הם צריכים את אישורך. אם אין התייחסות אז ניתן לפנות לממונה על הביטוח במשרד האוצר

גם אני באותה סירה

הבית נמכר ולא עצרו את התשלומים...במלחמה עם "מנורה" כבר שבועיים.
לא מוותרת!

למעלה