המשך

המשך

אז היום אני הולכת שוב בדרך לגן עירייה ומה אני רואה? הפעם אופנוע חונה באמצע המדרכה אבל בצורה כזו שאף אחד עם עגלה או כיסא גלגלים לא יוכל לעבור
הפעם החלטתי לא להתעמת אלא פשוט להתקשר למוקד ולשלוח להם תמונות. הם פתחו קריאה ושלחתי את התמונות הם אמרו שישלחו ניידת. זה היה ב-8:07. חיכיתי 10 דקות אף אחד לא בא. בינתיים יצא האופנוען מהמעון, עלה על האופנוע ואפילו לא ראה אותי למרות שעמדתי ממש מאחרוי האופנוע. יצא אחת המטפלות וניגשתי לבקש ממנ שתסביר להורים שזה לא בסדר, שיש מקום להתחשב. שימו לב שמדובר על מעון דתי (מהזרם של ברסלב למי שמכיר) אתם יודעים מה היא אמרה: "תפסיקי גם כן את עושה דרמה מכל דבר. היית יכולה לעבור עם העגלה." אמרתי שניסיתי ולא הצלחתי. והיא פשוט התעלמה ממני והתחילה לדבר עם האדם שלידה.
בכל מקרה המשכתי עם הילדים שמתי את הבן בגן שלו ואז דיברתי בין לבין עם הסייעת. מה שהיא אמרה די זעזע אוי ותחשבו שמדובר באישה שאמורה להיות חלק מצוות חינוכי. היא אמרה: "מה לעשות? אני בבוקר ב-7:30 תופסת את כל המדרכה עם הרכב שלי. אף אחד לא יכול לעבור ולא אכפת לי מכלום." הייתי קצת בשוק ושאלתי אותה: "ומה אם עובר אדם על כיסא גלגלים? הרי אין לו את האופציה של איכשהו למצוא דרך להתפתל בין המכוניות. הוא די תקוע" אז היא אומרת: "אז הוא צריך לדעת שב-7:30 הוא לא יכול לעבור שם ושימצא פיתרון אחר." אתם מבינים? אדם על כיסא גלגלים לא יכול לעשות שימוש במדרכה שהיא הזכות שלו והמקום הבטוח היחיד שעליו הוא יכול להתנייד והוא מודר מהמרחב הציבורי וכל זה למה? כי הדברת החליטה שהמדרכה שייכת לאבא שלה והכביש של אמא שלה והיא תעשה מה בא לה ושימותו כולם.
אם נחזור לסיפור שלי הורתי גם את הילדה במעון שלה וגם שם היה רכב שפשוט חסם את הדרך. בכל מקרה ב-9:25 קיבלתי הודעה שהפנייה נסגרה. כשהתקשרתי לשאול למה, הבחור בטלפון ענה לי שהגיע פקח (אחרי כמעט שעה!) ולא ראה שם את האופנוע. אז אמרתי לבחור שהוא כבר נסע. לקח להם מלא זמן להגיב וחוץ מזה כל הקטע הוא שיש לי תמונות שמנציחות את העברה למה אי אפשר לקנוס אותו על סמך התמונות? אז הבחור ענה בצורה מזלזלת: "הממ הממ הממ" ואז שתק דקה שלמה ואז פשוט ניתק לי את הטלפון.
אתם בטח שואלים את עצמכם למה אני כל כך מתעצבנ ממשהו שתמיד היה קיים. אז זהו, שרק עכשיו כשחזרתי ממקום אחר שבו לא נתקלתי בדברים כאלה, אני פתאום קולטת באיזה ג'ונגל אני חיה. קחו בחשבון שעד לאותו היום ובכל שנותיי בישראל מעולם לא התקשרתי למוקד 106 או למוקד 100 ורק עכשיו אני קולטת עד כמה הם חסרי תועלת כשזה נוגע לאכיפה

וסתם שאלה מסקרנות: נניח שדבר כזה היה קורה בעיר שבה אתם גרים בקנדה. תוך כמה זמן היו מגיעים פקחים? ואם הם לא היו מגיעים בזמן, האם הם היו קונסים אותו על סמך תמונות?
מצאתי כתבה בקשר לנושא דומה: http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/parking-ticket-fine-hike-1.3513906
http://www.cbc.ca/news/canada/toron...licy-introduced-to-downtown-drivers-1.2888820

אבל כאן מדובר על מכוניות שחנו לזמן ממושך והפקח תפס את הנהגים על חם

בקנדה יש יותר מקומות חנייה ושטח בכללי

תשווי למדינות בעלות צפיפות דומה ורמת מינוע דומה.
ומסכים שחסימת מדרכה זה לא בסדר.

אני מסכימה איתך

וודאי שכאשר משאבים הופכים להיות מעטים, אנשים רבים מחרים על אותו משאב והופכים להיות תוקפניים ולא נעימים. אני בטוחה שאם בקנדה הייתה צפיפות כמו בישראל, הם גם היו הופכים אלימים יותר. יחד עם זאת, יש גם עניין של תרבות ומזג אוויר לאנשים יש נטייה להפוך אלימים במזג אוויר חם וכן בישראל החתירה לאיפוק פחות קיימת ויש יותר לגיטימציה להביע את עצמך גם אם זה בדרכים לא מקובלות
ואחרי כל אלו מה זה בעצם משנה? המרחב הציבורי בישראל הפך אלים ולא נעים וזה לא משנה כבר מה הסיבה

הציבור לא אלים בישראל, תראי למשל אלימות בכדורגל

במדינות אחרות, שיעורי רצח וכו... יותר אנשים צועקים.
מנסיון נסיעה ברכבת הקלה בירושלים בשיא הצפיפות כאשר יש חרדים, ערבים, חילונים תיירים ועוד ביחד, לעיתים נדירות צועקים, ואלימות כמעט שלא קורית.

זה נכון....אבל...

אין צורך בהשוואה אחרת
חניה על המדרכה זה רק סימטום, לא המחלה
&nbsp
גם בישראל וגם בקנדה יש הסכמה עם הדברים האלה:
&nbsp
יש חוקים. נקודה
החוקים חלים על כולם.נקודה
חוקים צריך לקיים.נקודה.
&nbsp
אז תן לי לשאול אותך משהו:
&nbsp
אתה שומר על החוק.
אחר לא שומר על החוק
כאדם שומר חוק איפה יהיה לך קל יותר?
&nbsp
איפה תמשיך ותשמור על החוק ולא תאלץ להפוך עבריין בעצמך?
&nbsp

החסרון שבישראל חלק יותר גדול מהחוקים לא נאכפים

אני בטוח שגם בשאר המדינות יש חוקים שנשארים על הנייר.
היתרון זה גמישות מחשבתית וראש גדול. מה יותר טוב לא יודע.

להתעצבן זאת בחירה

כשהגעתי לקנדה לפני שמונה שנים היו דברים שהרגיזו אותי (חוסר יעילות וטמטום של נותני שירות) עכשיו כשאני בביקור בישראל יש דברים שמעצבנים אותי (פקקים צפיפות חום) אבל בסך הכל אני לא אבא זועם.
אהבתי את החיים שלי בישראל אני אוהב גם את החיים שלי בקנדה
אני זוכר רופאה שבאה לפלושיפ ודיברה בדיוק כמוך על בדיוק אותם נושאים.
במשך שבועיים בערך מהרגע שהיא נחתה היא לא הפסיקה לשבח את השקט והשלווה בקנדה ואיך בישראל הכל כל כך מטורף.
ואז יום אחד זה עבר לה והיא התחילה לדבר על חולים שמרגיזים אותה
ולקראת סוף הפלושיפ היה התחילה עם בדיוק אותם ניג׳וסים על איך רוג׳רס מתעללים בה ואיך היא לא מסוגלת לעשות שיחה ישירה עם בעל הבית ואיך המזכירה שונאת אותה וכל הזמן מחייכת אליה וכו׳ וכו׳ וכו׳

אני מקווה שאת בניגוד לאותה בחורה תמצאי את השלווה שלך בקנדה אבל מי יודע…

CANADA101010

New member
כל מהגר עושה אידאליזציה של מקומו החדש

כל מהגר עושה אידאליזציה של מקומו החדש. זה טבעי ועוזר לו להתמודד עם הקשיים הרבים בדרכו החדשה. גם הרופאה החדשה שלך לעתיד אהבה בהתחלה.
באם חזרה לישראל על אחת כמה וכמה. בדרך כלל אדם צריך לסבול (כמוני) על מנת לעשות צעד דרסטי בחייו כהגירה ולצטט אותך ("אהבתי את החיים שלי בישראל") אשמח באם תסביר מדוע העברת לקנדה. לסיכום בהמשך לשיחות עם מהגרים גם מארצות אחרות מהגרים עוקבים אחר המצב בארץ אותה עזבו ושמחים לחזק את עזיבתם.

אתה באמת משווה?

מה שתואר כאן הוא עברה בוטה על חוקי התנועה תוך סיכון חיי אדם. זה רק בא בתור דוגמה לתאר את הזלזול בשלטון החוק - בייחוד כאשר ברור לכם שהאכיפה כאן פחות טובה מבצפון אמריקה ויש לכך כל מיני סיבות ולא רק סיבה אחת
בנוגע לרופאה שהזכרת -
נכון חברות סלולאר מעצבנות באופן כללי אבל כל עוד הן לא עברו על החוק אין לך יותר מדי מה לעשות, אלא לדעת להיות זהיר
בעל הבית לא מתקשר ישירות - יש לזה כנראה סיבות תרבויות (פחד מעימותים וכו') - שוב מנטליות שונה מבישראל אבל לגמרי חוקי גם אם זה נראה לך מוזר. לקנדי או לשוודי יראה מוזר שבישראל אנשים נכנסים הבית עם נעליים ולא חולצים אותן
המזכירה מחייכת למרות שהיא שונאת אצ הרופאה - נכון לא כיף לדעת ששונאים אותך אבל מה האלטרנטיבה? שהיא תגיד לה כל בוקר כמה היא שונאת אותה ושתלך לעזאזל? זה יותר טוב? למען הסר ספק גם בישראל יש הרבה אנשים ששונאים את הקולגות שלהם ואת המממונים אבל אין להם ברירה אלא לבלוע את הצפרדע כי אחרת עלולים להישאר בלי עבודה אז הם סופגים את זה אומרים "בוקר טוב" מנומס ומקללים בלב
ןלעניים החוק: מספר פעמים בחיי יצא לי לראות עימות אלים בין פקחי חנייה לבעלי רכב שחנו שלא כדין. אלו שקיבלו דו"ח חלקם השתמשו במילות גנאי רגילות "בן ונה" וכו', חלקם קיללו את הנהג שימות, שיחלה במחלה נוראה, חלקם ירקו עליו והיו כמה שניסו הרביץ לו
לא יודעת איך זה בקנדה אבל בוא נגיד שבארה"ב הם כנראה היו יושבים תקופה בכלא על זה וזאת מכיוון ששם אנשים כבר ישבו במעצר על דברים הרבה יותר מטופשים
https://www.huffingtonpost.com/2014/08/15/mom-arrested-for-swearing_n_5681837.html

המדד שלך הוא סיכון חיי אדם?

כי נדמה לי שבקנדה מתייחסים בשוויון נפש מוחלט למפגעים שהורגים מאות אנשים בשנה, רוצה דוגמאות? עברו בערך חמש שנים מאז שאנשים התחילו למות כמו זבובים ממגיפת האוקסיכונטין ועד שמשרדי הבריאות השונים התחילו להגביל רופאים שמחלקים את הכדורים האלה כמו סוכריות.
בכל שנה מתים חמישים צעירים בריאים בהתאבדויות שנובעות ישירות מדיכאון שנגרם על ידי
CET שהוא תוצאה של זעזועי מח מספורט, בעיקר הוקי. יש סיכוי שההוקי ישתנה ? לא.
אלפי קשישים קנדים מתים כל שנה בשריפות ותאונות בית (בביתם או בבתי אבות) בגלל שאין אף בן משפחה קרוב שדואג לשלומם
אבל, את צודקת. חניה על המדרכה היא מנהג ישראלי מכוער , הוא מעצבן גם אותי והוא באמת סכנת חיים
&nbsp
&nbsp

דוגמאות לא מתאימות

אני אתחיל מהסוף:

1. קשישים שמתים בתאונות בית ובשריפות, כמו שכתבת תאונה. זה שאף אחד לא בא להתעניין בהם ושאין להם משפחה או שאף אחד מהחברים או מהשכנים לאמתעניין בהם זה מאד מצער אבל אין כאן גרימת מוות במזיד.

2. זעזועי מח בספורט כמו הוקי - שוב, עצוב אבל כל בחור או בחורה שהולכים לשחק במשחק הזה יודעים שזה משחק שמחייב מגע פיזי שלעיתים עלול להוביל למקומות לא טובים. לשחקן הוקי יש אמצעי מיגון : קסדה, אפוד וכו'. מה תגיד למשל על שחקני פוטבול אמריקאי? על שחקני כדורגל ישראלי (שגם שם יכולים להתנגח בך) או מה עם אגרוף? ספורט אלים ומטופש שהרבה גברים אוהבים משום מה. ובכל מקרה אף אחד לא מכריח אותך לעסוק בהם. ובכל מקרה לא ידוע לי על ענף ספורט שעוסקים בו באופן מקצועי שלא יתכנו בו פציעות (התעמלות - מלא מתעמלות גם מקצועיות ששוברות לעצמן עצמות, חלק קטן הופך למשותקות)

3.במקרה זה מדובר ברשלנות רפואית - ה-FDA וכל מי שאישר את התרופה אשם אם זה המצב אבל לפי מה שאתה כותב התרופה עדיין בשוק פשוט נרשמת בתנאים מגבילים

לעומת זאת ובחזרה לישראל: מה תגיד על קשיש שלצערו ובגלל שאין לו משפחה מצא את עצמו בבית אבות ממשלתי שם מתעללים בו עובדים מרירים וקשי יום - דבר שמובי למותו בטרם עת?
מה תגיד על תינוקות ופעוטות שהוריהן משלמים אלפי שקלים בחודש ובסוף נופלים לידי מטפלות מתעללות ושהמטפלות האלו כלל לא עוברות בדיקת רקע ואין שום דרישה להשכלה פורמלית בתחום? מה תגיד על מערך ההסעות לילדי החינוך המיוחד שכולל נהגים שלא אכפת להם ושוכחים ילדים בהסעה או מלוות שמתנהגות לילדים בצורה גסה?
מה תגיד על ילדים קטנים, זקנים ונכים על כיסא גלגלים או אתה יודע מה סתם הולכי רגל בריאים שהולכים לתומם על המדרכה כי אין להם מקום אחר ללכת בו ואז מולם ובלי שום התרעה מוקדמת מגיח מולם לפתע איזה ערס על אופניים חשמליות, פעמים רבות כאשר על האופניים יושב עוד מישהו ומתנגש בהם.
המשותף לכל אותם מקרים שהזכרתי (קשישים ותינוקות, הולכי רגל) היא שאין להם ברירה. מישהו החליט עבורם והם חסרי אונים

michaelbl

New member
אוקי עוד כמה דוגמאות

אין חגורות בטיחות באוטובוסים בכלל ובהסעות ילדים בפרט, ורק לאחרונה נהרגו איזה 15 ילדים בהתנגשות אוטובוס ומשאית, ואף אחד לא חושב להתקין חגורות בטיחות, כי יותר דחוף וחשוב לעשות ליגליזציה למריחואנה, כדי שיהיו יותר מסטולים על הכביש.
הפניה שמאלה בלי רמזור נפרד, לדעתי יותר ממחצית התאונות קורות בגלל זה, ובמקומות ממש בעייתיים שמים רמזור נפרד, אז למה לא לשנות את זה בכל מקום? עלות גבוהה?

קנדה לא מושלמת

יש הרבה דברים לשפר. מה שכן, לגבי התאונה לא נראה לי שרק החוסר בחגורות בטיחות גרם למותם של אותם נערים אלא גם העובדה שאלו שעוד היו בחיים הוטסו לבית חולים שנמצא במרחק 250 ק"מ ממקום התאונה
בקנדה שיעור המתים בתאונות דרכים עומד על 6 ואילו בישראל הוא 3.5. יש לכך כל מיני סיבות (כבישים פחות טובים, היעדר רמזור לפניות שמאלה כמו שאתה כותב, יותר שיכורים ומסוממים) לאחרונה מישהו הפנה את תשומת ליבי לכך שבגלל שישראל מדינה קטנה, אתה מגיע במהירות לבית חולים מה שאולי גם תורם לשיעור הנמוך יותר
נדמה שלגבי הפיכת עישון מריחואנה לחוקית הכוונה הייתה בעיקרה לצרכים רפואיים אבל אתה צודק שזה פותח פתח לשימוש לרעה.
ועדיין ולמרות הכל כשמדובר באכיפה (פחות בקטע של חוקים יבשים כי גם בישראל יש חוקים מתקדמים ובדברים מסוימים אפילו יותר מבקנדה) נראה לי שמצבה של קנדה באופן כללי טוב יותר מזה של ישראל.
אם בקנדה תעבור על החוק ויעצור פקח וידפוק לך רפורט, סביר להניח שלקלל אותו יביא לכך שתגמור במעצר (ככה זה לפחות בשכנה מדרום) בעוד שבישראל הסיכוי לכך לא גבוה. לכן ערסים צריכים לעבור סדנת חינוך בארה"ב -)
היה איזה סיפור לפני כמה זמן על נהג שנסע בכביש מהיר נגד כיוון התנועה. מישהו קלט אותו והתקשר למשטרה שלא עשתה עם זה כלום. כמובן שהוא בסוף התנגד במשפחה והרג כמה מחבריה (אין לי את הכתבה אבל אני זוכרת שהנהג שהתריע רואיין לתקשורת וסיפר)
בנוסף תקרא את זה: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3362019,00.html

michaelbl

New member
לא, לא רק לצרכים רפואיים

כל אחד מעל גיל 18 יוכל להשתמש ולקנות בחנות.
ואני בטוח שאם באותו אוטובוס היו חגורות, אז חלק מהילדים היו נשארים בחיים.
הנושא של האלימות בישראל והסובלנות לאלימות הוא אחד הגורמים שגרמו לנו לעבור, אבל מצד שני אפשר למצוא בכל מדינה חסרונות ובעיות ולכתוב פוסטים מלאי זעם על תקריות מטופשות שעיצבנו בישראל זה באמת לא משרת שום מטרה חוץ מעידוד עצמי.
באותו אופן יש בבתי ספר את ה kiss and ride שכשמו אמורים לעצור, להוריד את הילדים ולהמשיך. אז כל בוקר אצלנו בביהס יש כמה הורים שפשוט משאירים את האוטו שלהם חונה והולכים עם הילדים ואז אין אפשרות להורים אחרים לעצור ליד המדרכה ונאלצים להוריד את הילדים בחניה כפולה מה שמסכן את הילדים. אז מה? נכתוב עכשיו פוסט על החוצפה של ההורים האלה?

נשק וסע בישראל

מצחיק, תמיד חשבתי שזו יוזמה שהמציאו בישראל. לא ידעתי שזה קיים בעוד ארצות

אני מסכימה שאין טעם להתעצבן ולהתעמת. בסופו של דבר זה לא פותר כלום כי המנטליות של אלה שלא אכפת להם מאחרים לא תשתנה.
לגבי ההורים בבית-הספר שלך: אם הם עוברים על החוק, תזמין משטרה. ואם זה חוקי לעשות מה שהם עושים אבל הם סתם מניאקים ששמים פס על נורמה שהשתרשה (שהורים מורידים את הילד ואז ממשיכים בנסיעה), אז או שתנסה לבדוק מה המנהלת יכולה לעשות בנידון או שפשוט תקלל אותם בלב

CANADA101010

New member
היכן נמצא בית הספר שלך?

מיכאל
היה ראוי שתספר לנו היכן בית הספר שלך
אולי ב THORNHILL WOODS ?
על פי כתיבתך "איזה פקצה תורנהילית " זה שם
יש שם ישראלים לשעבר בבית הספר???

michaelbl

New member
התגובות שלך ממש פאבלוביות

כן, תורנהיל וודס = נו ברור, אלה ישראלים שעושים את זה.
אז ככה, השכונה היא מזמן לא ישראל הקטנה, הישראלים מהווים אולי 5% מהשכונה אם לא פחות. בערך 50% אסייאתים, ואז יש רוסים, איטלקים, יהודים קנדיים, איראנים והודים/סרילנקים.
צר לי לשבור לך את התאוריה. כמו שכתבתי בעבר, יש לך דחף אובססיבי ללכלך על ישראל וישראלים.

CANADA101010

New member
התגובות שלך לא מוסיפות לך ולפורום כבוד.

התגובות שלך לא מוסיפות לך ולפורום כבוד. אני נוסע המון ורוצה לציין שהסביבה שלך למרות חתך האוכלוסיה שהזכרת הוא שונה לגמרי בהתנהגות במרחב הציבורי. שבוע שעבר שהייתי בבית ספר באזור BARRIE עולם אחר.
אני שופט אנשים על פי התנהגותם בלבד ואתה מתנהג בבריונות ללא תגובות עניניות לנושא וזאת לא הפעם הראשונה.

למעלה