המשפחה כערימה

hag70

New member
המשפחה כערימה../images/Emo152.gif

מכירים את פרדוקס הערימה? "כמה גרגרים צריכים להיות בערימה כדי שתיחשב ערימה" (מתוך ויקיפדיה). מסתבר ש"פרדוקס" כזה קיים בצורה כזאת או אחרת בהגדרת המשפחה:
כמה ילדים צריכים להיות במשפחה כדי שהיא תהיה "באמת" משפחה? התהיה הזאת עלתה אצלי כששמעתי שלהורים להם נולד ילד שני, אמרו להם: "או. עכשיו אתם באמת משפחה". מה שאומר שאנחנו עם הילדה היחידה שלנו לא ממש משפחה
. טוב. ברור לכם מה דעתי בנושא.
כמה ילדים יש במשפחה כדי להגדירה ברוכת ילדים? אנחנו גדלתי עם עוד 3 אחיות (סה"כ 4 ילדים) ואף פעם לא חשבתי שאנחנו משפחה מרובת ילדים. לחבר שלי היו 4 אחים והייתי בטוח שהם ממש משפחה מרובת ילדים
. פה בטח יש איזו הגדרה של ביטוח לאומי או משהו כזה (אבל בהחלט אולי אני טועה). אז איפה עובר הגבול הדק? ולמען הסר ספק, זאת סתם שאלה פילוסופית היפוטתית, אין פה שום כוונות נסתרות
. מה דעתכם?

לי יש אח ואחות ובעלי גדל עם עוד 2 אחים ואחות

לנו מספיק 2. ערימה - זה ארבעה ומעלה (ילדים הכוונה). יש לי הרבה חברות עם 3 ילדים וגם כמה עם ארבעה.

schlomitsmile

Member
מנהל
ערימה? כשהיינו ילדים, היה לנו משחק כזה ../images/Emo13.gif מישהו מתחיל לצעוק "ערימת ילדים!!!" ומיד כולם קופצים זה על זה, עושים ערימה...../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif למשפחה עם הרבה ילדים אין ערימת ילדים. אולי ערימות כביסה... זה כן, בהחלט... אבל הילדים לא אמורים להערם להם... הם אינם חפצים. מעניין- לפני ימים אחדים חשבתי על אותה שאלה, כי כתבה כאן משהי שלפי חתימתה יש לה 4 ילדים, ויש לה בחתימה גם קישור לפורום משפחות ברוכות ילדים. הילדים שלי הם ברכה ללא ספק, אבל לא חשבתי עלינו כמשפחה מרובת ילדים (יש לנו 4). אולי כי החלום שלי היה חמישה, ובסופו של דבר הסתפקנו בארבעה ../images/Emo9.gif אבל אני מניחה, שארבעה נחשב הרבה- בלא מעט שפות המילים האלה (ארבע, הרבה) דומות, כנראה לא במקרה. לגבי "עכשיו אתם באמת משפחה" עם הולדת הצאצא השני/ה- לא צריך להעלב ../images/Emo13.gif ודאי ששני הורים וילד/ה זו משפחה. גם הורה יחיד וילד/ה זו משפחה. אבל משהו בדינמיקה משתנה, כשיש "חטיבת הילדים" ולא ילד/ה אחד/ת. כמו שהשינוי מ 0 ל 1 הוא טוטאלי, למרות שנוסף רק 1, כך השינוי מ 1 ל2 הוא מהפכני, גם אם לא טוטאלי.

hag70

New member
השאלה שלי עלתה בדיוק מגלל אותה אותה גולשת

הניק הוא Jen74. כנראה ההגדרה למשפחה מרובת ילדים הוא באמת אישי.

AlonPe

New member
גמלי זה הזכיר ../images/Emo13.gif

אז יאללה: "ערימת ילדים!!!!"
(אגב, סתם לא קשור אבל, זה אחד מאותם משחקים שלא משתנים ולא נעלמים, כמו סידרה של משחקים ושירים וביטויים שאני מכיר מהילדות הקדומה שלי, ומופתע כל פעם מחדש כשהם מביאים אותם מביצפר או מהגן פתאום!
) זה אולי לא הכי פוליטיקליקורט ל'גיד אבל - יש בזה מש'ו! (אגב שמעתי ת'משפט הזה נאמר על שלושה ילדים: "זהו! עכשיו אתם משפחה אמיתית!"
) כמובן שלא צריך לקחת זה ללב, וכמובן ש-"משפחה אמיתית" היא עניין של תחושה... גם זוג נטול יכול להיות משפחה. וילד אחד ושניים ושלושה... וגם "משפחה" עם חמישה ילדים יכולה להיות "לא אמיתית". אחד ההבדלים (המנטליים) נראה לי, בין ילד אחד ליותר הוא בקטע של להיות ב-"סטטוס" של אח/ות. כשחושב על זה עוד - "משפחה אמיתית" זה ביטוי שבא במקום "משפחה נורמטיבית" (לא במובן הערכי, אלא במובן ה-"סטטיסטי", ה-נורמה=הממוצע (עוד סטייה מהנושא: כמובן שלא מעט אנשים מבלבלים בין המשמעות הערכית למשמעות העובדתית של המילה - "נורמה", כלומר "נורמלי" = "טוב" כשמה שזה בעצם אומר זה "ממוצע"....)) מה שרוצה להגיד: שכשיש שני ילדים ומעלה, זה מייצג איזשהו אידאל של תא משפחתי "אבא, אמא, אח (רצוי כמובן אחות) וכלב עם גינה ובית עם גג רעפים.... אנחנו נעצרנו (ככןך הנראה) ב-שלושה. לצערי בעיקר מסיבות כלכליות, אבל גם בגלל הגיל, ועייפות החומר..... אבל, אנסח את זה כך: אם יום אחד, "יקרה" לנו "פנצ'ר", ממש, אבל ממש לא אצטער על כך!

Master Stav

New member
יש לי ארבעה ....

ולפעמים זה מרגיש כמשפחה ברוכת ילדים מצד שני ...לא יודע ...מעולם לא חשבתי על זה ....אלא פשוט הייתי אבא מתוך מה שנכון לי לא מתך הגדרות מה שכן שנולדה הנסיכה הראשונה שלי הפרספקטיבה שלי על החים התשנתה לחלוטין מה שאומר ש .....שנולד לך ילד ...החיים משתנים .

ערימת ילדיםם ...

לי יש 2 בנים וגדלתי בבית עם אחות אחת נוספת אישתי אומרת ש 2 ילדים זה לא משפחה וצריך מינימום 4
אני מודה לזה למרות שמבחינתי אפשר לסגור את העסק ולהנות מ 2 הבנים
כך שקשה להגיד שאני בא ממשפחה ברוכת ילדים.

ronnm

New member
אנחנו הגדרנו את עצמנו כמשפחה מהרגע הראשון

לא חיכינו לילד בשביל זה. בעיניי משפחה זה התא הבסיסי ביותר, וכל המוסיף הרי זה משובח מצד שני, אצלנו זה ככה מתוך רצון לנתק את עצמנו מהזהויות המשפחתיות הקודמות שלנו, שלא עשו לנו כל כך טוב

hag70

New member
נמק, פרט, הבהר והבא מבואות מהמקרא../images/Emo11.gif

או במלים אחרות - מה זה?

boazt25

New member
פרדוקס הסבא

פרדוקס זה עוסק במסע בזמן. הפרדוקס הוא כדלקמן: נסעת בזמן לעבר ופגשת את סבך (לפני שהכיר את סבתך) והרגת אותו. אולם אם הרגת אותו לפני שהכיר את סבתך והכניס אותה להריון כיצד אתה באת לעולם, ואם לא באת לעולם כיצד נסעת אחורה בזמן והרגת אותו. הנה קישור נחמד לפרדוקס

Jen74

New member
ההורים... מתחתנים... אחר כך הילדים באים...

נוצרת משפחה, כן משפחה... השיר הזה היה פעם ב"רחוב סומסום" ונזכרתי בו בעקבות השרשור הזה
לכבוד הוא לי שהעליתי תהיות שיצרו את השרשור הזה
אני מעולם לא חשתי שאני חיה ב"ערימת ילדים". אני בת שנייה במשפחה שבה 4 ילדים (אח גדול, אחות ואח קטנים) כפי שנאמר, אני אמא ל- 4 בנות ואני לא מרגישה שאני מגדלת "ערימת ילדות".
כשאמא שלי ילדה את אחי הקטן, הרביעי במספר, היא פנתה לעמותת זהב"י שנוסדה על מנת לסייע מכל מיני בחינות למשפחות ברוכות ילדים. באותה תקופה (אמצע שנות השמונים) נאמר לה שמשפחה ברוכת ילדים מבחינתם מוגדרת משפחה עם 5 ילדים לפחות שהם מתחת לגיל 18. כשאני ילדתי את בתי הקטנה, הרביעית, ראיתי מודעה של אותה עמותת זהב"י שקוראת למשפחות עם 4 ילדים לפחות מתחת לגיל 21 להצטרף אליהם. מתי המשפחה מוגדרת ברוכת ילדים? ככל הנראה שמ- 4 ילדים ומעלה. מתי אנחנו מגדירים משפחה? אני חושבת שבאמת כל אחד לפי תחושתו. במידה מסוימת, גם זוג שעוד אין להם ילדים הם משפחה. מרגע שיש ילד/ים הם גם הורים והמשפחה גדלה. האם אישה שבחרה ללדת ללא נישואים וללא זוגיות, אפילו נרחיק לסיטואציה נדירה של תרומה מבנק הזרע - האם אותה אישה והילד/ה שלה נחשבים משפחה? לדעתי, כן.

טלטוש

New member
נדמה לי שעל פי החוק 3 אנשים כבר מהווה "קבוצה"

פעם היהת אסורה התגודדות ברחובות וקבוצת אנשים נספרה מ- 3 אנשים ומעלה. על פי זה ילד אחד כבר הופך זוג למשפחה. אני הרגשתי משפחה רק החל מהילד השני אין לי מושג מה יהיה עם השלישי דרך אגב נעים מאוד להכיר הזמינו אותי לבוא מפורום עולים לכתה א' ואני מקבלת הזמנה, מיד קופצת ובאה לבקר ולבדוק במה מדובר...

למעלה