המשפחה שלי....

המשפחה שלי....

חיפשתי פורום שיתאים בו לכתוב מה שאני רוצה להביע, ואני מקווה שמצאתי את הפורום הנכון. אני מאוד זקוקה לעזרה…ואני מתנצלת מראש על האורך…ומודה מראש למי שיוכל לקרוא עד הסוף ולעזור! טוב אז קודם- אני בת 15 וחצי, גרה במושב בדרום. יש לי שני אחיות, ואני הצעירה. אחות אחת בצבא נקרא לה א' לצורך העניין. אחותי השניה גדולה ממני בערך בחצי שנה, נקרא לה ב'. את אחותי ב' אימצו שני הורי בגיל 4, לאחר שסבלה מהתעללות בביתה והזנחה מצד הוריה, כיום היא כבר לא זוכרת פרטים, אך בהיותה קטנה, עוד זכרה… ב' מאז ומתמיד הייתה בעייתית להורי, אך הם לעולם, אבל לעולם לא נכנעו…תמיד ניסו שיהיה לה טוב, אהבו אותה בדיוק כמו האהבה לילד הבא מהם. עכשיו אספר לכם על הורי- אימי כשהייתה קטנה נאלצה להתמודד עם אבא קשה. ואבא שלי…אבא שלי סבל מאוד בילדותו, חוסר חיבה מאביו, מכות,גם מאחיו הגדולים, ואף סבל מהתעללות מינית. מאוד קשה לאבא שלי להתמודד עם עברו! יום, יום הוא מנסה להתמודד...! אבא שלי גם סובל מהגב שלו לאחר תאונה שקרתה לו...(חשוב לציין להמשך…) יש לאבא שלי רופאים, ואף פסיכולוג שעוזר, אך אני לא יודעת עד כמה זה עוזר לו. הנפש שלו פגועה מאוד קשה, והזיכרונות לא מרפים! היום, לאחר 11 שנים מאז אימוץ אחותי, המצב נורא קשה בבית שלי. כפי שכבר הזכרתי אחותי ב' הייתה מאז ומתמיד בעייתית, אך לא כמו היום! עד לפני כשלוש שנים אחותי עברה לטיפול בבית חולים למתכונת הרזייה, שם דרדרו אותה,היא החלה לעשן ועשתה המוני בעיות ואף איימה להתאבד. לא קיבלו אותה בחזרה לתיכון שבו אני למדתי משום שגם שם עשתה בעיות. אחותי ב' עברה לפנימייה מיוחדת, ושם לא הפסיקו הבעיות!!! היא איימה המוני פעמים להתאבדות ותמיד ההורים שלי "רדפו" אחריה. היא החלה "לחתוך" וההורים שלי תמיד ניסו לדבר וגם אחותי א'! המצב שלה עלה וירד, לעיתים היא היתה בסדר אך לפעמים מאבדת את עשתונותיה ומתחילה לעשות בלגאן, לחתוך ולאיים בהתאבדות. היא אושפזה כמה פעמים ב"בית משוגעים" (מצטערת שאני מתבטאת דווקא במילה הזו). לפני בערך חצי שנה היא עברה לפנימייה אחרת שם הובטח לה סידור מאוד מוצלח! גם מתכונת הרזייה בטוחה, וגם שיטות הטיפול. ואז… אחרי אולי חודשיים, היא איימה להתאבד, לא התייחסו לזה באופן רציני, והיא קפצה. ההורים שלי בהיכון, שמעו מה קרה, הכל מהיר…אבא שלי כבר בבית חולים מחכה לאחותי שתגיע! אחותי שברה את הרגל שלה בצורה מאוד חמורה, אבא שלי התאכזב, אמא שלי התאכזבה, אחותי התאכזבה, ואני… תמיד איכשהו בצד, דואגת לאחותי מאוד כמובן…אבל תמיד דאגו שאני ישאר בצד,לא להכנס לכל זה… בסדר. עכשיו אחותי בכיסא גלגלים, קשה מתמיד! מאושפזת ב"בית חולים" (משוגעים…סליחה שוב אם זה פוגע במישהו). אתה כעסיה היא משליכה לבית, היא צורחת,כאילו מאשימה אותנו שאנחנו קפצנו,היא עושה המון "הצגות" שנתייחס אליה(ואני לא ממציאה,היא לבסוף מודה בזה!!) ואבא שלי…מהצד,חש את הכאב שלה, היא צורחת וכועסת ואבא שלי נקרע מבפנים,לא עומד בזה,הגלגל חוזר אחורה, עשינו הכל בשבילה! והיא מאשימה אותנו,צועקת שאנחנו לא אוהבים אותה בכלל(!) עכשיו מי שיראה את הסיפור מהצד,יחשוב- מסכנה הילדה, היא סובלת. אני רוצה אז להגיד עכשיו- אנחנו גם סובלים!!! אבא שלי עשה הכללל בשביל שלא תחסר לאחותי אהבה, הכל שלא תעבור את זה שהוא עבר! תמיד רדף אחריה! וביום אחד היא פשוט השתגעה,היא ישבה בשולחן,והתחילה להתלונן שכואב לה, ניסינו להסביר לה שאין מה לעשות,והיא פשוט התחילה להתחרפן! היא התחילה לצעוק שהיא רוצה לבית חולים,יום שישי בערב!!! ואבא שלי, שהוא מאוד חולה, פיזית ונפשית, הגב שלו גמור! אומר לה שהוא לא יכול ושתחכה ליום ראשון! אבל היא ממשיכה, צועקת לשכנים ששונאים אותה! אימא שלי צעקה עליה שהיא תהרוג עוד את אבא שלי…ואימא שלי צדקה,אבא שלי אם היה יוצא היה עושה תאונה עוד! אבל אחותי המשיכה… ואני שמעתי את כל הצעקות איך אחותי מנסה לגרור תשומת לב, והלכתי לשירותים והתחלתי לבכות… כאב לי לשמוע את כולם בבית איך שאימא שלי אומרת לאחותי שבלי אבא, היא לא תסתדר, ושהכל ייהרס! ואז פתאום הכל נרגע! אחותי אמרה שוב סליחה, אמרה שהיא לא התכוונה ושהיא רק רצתה תשומת לב!!!!!! עד אותו יום,אני עוד איכשהו ריחמתי עליה, אז כשהיא ראיתי מול עיני איך היא שוברת את ההורים שלי שנלחמו עליה כה הרבה, לא ידעתי מה לחשוב... וכך כל פעם היא חוזרת ל"בית החולים"(אמ…)היא מאבדת שליטה גם שם... לעיתים חוזרת לבית, ופשוט מטריפה את כולם. אני שומעת מהצד…איך אבא שלי מספר לאימא שלי שהוא נלחם יום, יום עם עצמו בשביל לחיות…… כן גם לו נמאס מהחיים…ואז איך אימא שלי אומרת שבלעדיו גם לה אין חיים. אחותי הגדולה א', שנמצאת בצבא, מצליחה עוד דיי טוב להתמודד עם אחותי ב'. ואני…..מה אני….במשפחה כולם חושבים שאני עוד נורמלית מכל זה כי אני קצת בצד,שאני לא ייכנס לכל זה. הם צודקים…מזל שאני לא נמצאת בכל זה… אבל הבעיה שהם שוכחים שגם לי יש בעיות,ברור שלא אותן בעיות…אבל יש לי בעיות רבות,כמו חבר'ה-אני גרה בישוב מאוד קטן ואין לי פה הרבה חבר'ה(בביצפר גם לא הרבה..) תמיד תקועה במחשב או בטלויזיה, ואני מאבדת אמונה בידידים שלי כי פתאום אני מגלה את הפרצופים האמיתיים שלהם, ובכלל יש לי המון עצב בתוכי, המון דכאונות שלמדתי להסתיר…כי אני לא רוצה להוותעוד בעיה… אז מכל זה- לאחותי ב', הוגדרה האבחנה שיש לה הפרעת אופי. סוג של מחלת חוסר שפיות, גם אבא שלי אפשר להגיד שהוא כבר חצי שפוי, וכל המשפחה שלי שרויה בדכאון... אני מפחדת על מה שיקרה, כולם שבורים ומנסים להחזיק איכשהו...ולכולם כואב, לא יודעים כבר מי סובל יותר. אני לא יודעת מה לעשות וכל כך קשה לי, כל כך קשה למשפחה שלי! כולם שבורים! ותמיד ההורים שלי שואלים- מה בסה"כ רצינו? לעשות מצווה לאמץ ילד לעזור לו…זה הכל.
תודה על ההזמדנות שיכולתי לפרוק,ואני מקווה שלכם, יהיו עוד תשובות,כי פה כמעט כולם נכנעו, כולנו אוהבים את אחותי,אך היא ממש משניאה את עצמה עלינו,אני לא רוצה שנוותר,אני רוצה שההורים שלי כבר יחייכו! אני רוצה שאחותי תבין שאוהבים אותה,אני רוצה חיוך מהמשפחה שלי,חיוך גם נפשי!!!

הולי

New member
מרשה לעצמי להגיב...../images/Emo140.gif

שלום לך ילדה יקרה. קראתי את כל מה שכתבת... באמת באמת את הכל.
אני אינני פסיכולוגית ואף גילי אינו עולה בהרבה על שלך... אך יכולה אני לייעץ לך מספר דברים. קודם כל, לדעתי, בניגוד למה שאומרים כולם- לא טוב לדבר על זה כל כך. זה טוב במידה מסויימת, אבל חשוב מאד שתלמדי להנות מהחיים ולהבליג למרות הבעיות, מפני שהן לא יפתרו בקרוב, ובטח שלא בעזרתך... למעשה, ההתמודדות שלך צריכה להתחלק לשני חלקים: החלק הראשון- העזרה שאת נותנת, והחלק השני- ההשקעה של עצמך באושר האישי שלך. העזרה שאת נותנת? את נערה צעירה בת 15. אין זה מתפקידך לפתור את כל בעיות העולם הגדול. תגרמי נחת להורייך אם תהיי תלמידה טובה, אם לא תסתבכי בצרות, אם תהיי ילדונת בריאה ומאושרת. זה אולי נשמע לא הגיוני, אבל האמיני לי שהורייך לא מצפים ממך להשקיט את הרוחות בבית... ואין דבר נפלא יותר מאשר לראות את בתם מתפקדת כראוי ומאושרת. וההשקעה שלך באושר האישי? תביני- את אדם בפני עצמך. נכון שיש לך שני הורים שהביאו אותך לעולם. נכון שיש לך אחיות. נכון שמחובתך לתמוך בהם ולהיות נאמנה להם- אך את אדם בפני עצמך. וכמו לכל אדם- גם לך יש שאיפות ורצונות משל עצמך. אני מבינה שאת גרה במושב קטן... מוכרת לך רק המסגרת הזאת. ובכלזאת, עליך לגלות מה את אוהבת לעשות. מה התחומים בהם את מצטיינת? מה גורם לך לחייך? גלי זאת ותוכלי להשקיע יותר בהם. חבל לבזבז כל דקה פנויה בחיינו על צער ורחמים עצמיים... מצב רע זה משהו יחסי מאד. גם לאדם האומלל ביותר, יהיה אדם אשר יקנא בו. וגם לאדם ה"מאושר" ביותר, יש רגעי משבר וצער. החוכמה היא לדעת כי אושר נובע מחשיבה נכונה ואופטימיות... מצטערת על הקיטשיות, אין לי שליטה על זה. תודה שקראת עד כאן... ואשמח לתגובתך. הולי

קודם,תודה לך על התגובה!

ואני רוצה להגיד לך כמה דברים: אני יודעת שאני לא יוכל לפתור את הבעיות האלה, אבל זה ממש מעיק עליי, וכואב...וקשה להתמודד עם זה,ויותר קשה להורים שלי להתמודד... אני מאוד משתדלת בלימודים,משתדלת להיות "מאושרת"...אבל אי אפשר להתעלם מכך. שאלת מה אני אוהבת לעשות,מה גורם לי לחייך-אז כפי שציינתי- אני גרה בישוב,והדבר מאוד מגביל...אני אוהבת מסביות,לרקוד וכמו כל ילד תקופת ההתבגרות גם אני אוהבת חבר'ה, להסתובב...לבלות... העובדה שאני גרה בישוב לא נותנת לי להנות מהדברים הללו... ואני יודעת שגם אם אני אנסה לצאת,זה לא יהיה כל כך קל,כי ההורים שלי מפחדים מכל המסיבות ומה שהולך שם... הדבר היחיד שעוד מרגיע אותי זה לצייר,ואין בזה הגבלה! אבל תסכימי איתי שזה לא תמיד מספיק. אני מקווה שיסתדר,אם לא בקרוב אז יותר מאוחר,העיקר שיהיה טוב... אני מנסה תמיד,ואמשיך לנסות להיות מאושרת...אבל זה לא תמיד מצליח שאני רואה מה באמת קורה פה.. ועוד דבר-אמרת שעדיף לא לספר למרות מה שאומרים..הכוונה לא תממיד זה טוב-אז את האמת, זה דווקא הקל עליי...אבל בכל מקרה תודה תודה לך מאוד על התגובה ועל האכפתיות!

s h i r k u s h

New member
../images/Emo24.gif

קבלי את החיבוק שלמעלה שלמרות שהוא נראה רק וירטואלי הוא אמיתי ביותר. את רק בת 15 וחצי וכבר נפל עלייך עולם שלם של בלאגן ובעיות נפשיות: מצד אחד, יש את אחותך המאומצת שעושה בעיות להורים ומצד שני הורייך בעלי עבר קשה כל כך, שחלק ממנו הוא אלימות ופגיעה מינית. ואת- את באמצע, לא יודעת לאן לפנות, עם מי להיות ולמי לעזור. עצה: תפני לייעוץ בבית הספר, ובקשי עזרה כי אני בעד לספר כי אם מספרים, מורידים מהלב ויועצת יכולה לעזור המון. נסי לנתק את עצמך קצת מהכאב הזה ולהנות מהחיים שלך, נסי לצאת ולהיפגש עם חברות ולהתנתק לאיזה שעה שעתיים מדי יום מהבלאגן הזה. ועוד משהו: כל פעם כשההורים שלך ממש על סף ייאוש לדעתך, פנקי אותם ועודדי אותם ותאמיני לי שתראי הרבה חיוכים מהם.

g i l i

New member
היי לך!

אני בת 16 כולה 16, ואני הכי מבינה אותך בעולם ולא חלילה מנסה לומר שהבעיות שלי כמו שלך,לי יש את הסיבות שלי להרגיש בצד.. להרגיש שגם לי מגיע יחס. הדבר היחיד שאני יכולה לומר זה- שאין כמוך, אם את ככה מתנהגת זו התנהגות שהיא מעל ומעבר למצופה מילדה.. .כל ילדה.. אחותך שבצבא מדאיגה את ההורים מעצם העובדה שהיא שם, אחותך השנייה בגלל התנהגותה- הנוראית אם מותר לי לציין. וההורים עם הבעיות שלהם אבל את חייבת להבין, את כולה ילדה... את לא יכולה לצפות מעצמך לקחת הכל ולשתוק, הם גם לא יכולים לצפות ממך לכזה דבר, ועוד דבר ששכחת שההורים שלך הם ההורים שלך הדאגה היא שלהם יש הם שלוש בנות- לשלושתן הם דואגים באותה מידה וגם את הבעיות שלך תציגי בפניהן, את הבת שלהם אם לא תפני אליהם למי תפני- והכי חשוב לזכור, את הבעיות מוציאים לא שומרים בפנים אפ פעם, השמרה הזאת בבטן תעה לך רק רע!.. מקווה שעזרתי..

היי גם לך!

אני יודעת שעדיף לי לספר,אבלאני לא מסוגלת,אני כבר התרגלתי להפנים...אני לא רוצה להוות עוד בעיות להורים שלי...גם אם זה נשמע חסר הגיון,אני לא חושבת שאני יכולה פתאום להפתח,לאחר כל כך הרבה זמן... וזה לא רק הבעיות האלה...יש לי גם בעיות-גיל ההבגרות...אני מעדיפה להשאיר את זה ככה..למרות שזה לא טוב... אני משתדלת לדבר עם חברות וכו...אני מקווה שזה יעזור לי... תודה לך על ההתיחסות, ועל זמנך!

מממ....

אני חושבת אולי אני באמת יפנה ליועצת,בשביל להרגיש יותר טוב, ואני מקווה שעוד יסתדר לטובה, תודה לך על האכפתיות!

עינת

New member
מתוקונת

כל כך הרבה צער כל כך הרבה בעיות ואת ? את אינך צרכה לפתור אותן הביני הבחירה של הורייך לאמץ את אחותך היא בחירה אמיצה מאוד היום הם ובעצם כולכם משלמים מחיר כבד ובכל זאת הרי הם אינם יכולים להגיד די יותר אנחנו לא רוצים אותה... ואת? אל תקחי על עצמך אחריות לאושרם של הורייך חיי את החיים נסי אולי לפנות ליועצת בבה"ס ולראות איך אפשר לעזור לך שלך יהיה טוב יותר וחייכי. כאן בפרדס יש פורום משפחות פגועי נפש אולי תמצאי שם כלים , רעיונות ובכלל אנשים שמבינים בדיוק על מה את מדברת... ואנחנו? גם אנחנו כאן תמיד עם
גדול

faith2

New member
מתוקה../images/Emo24.gif

לפעמים כל כך קשה שצרכז המשפחה נמצא על מישהו אחר ויותר קשה להרגיש שכל האנגיות של המשפחה הולכות עליו, במיוחד שההרגשה שכל מה שהוא רוצה זוהי צומת לב. אבל חשוב לזכור שאחותך לא בחרה בדרך הזאתי, הדרך הזאת בחרה אותה. עד גיל 4 היא סבלה מהתעללות קשה, השנים הראשונות של הילדות שלה היו לגיהנום עלי האדמה, לצער כולם הטראומה הזאתי אומנם לא נשארה במודע שלה, אבל התת מודע שלה משדר זכרונות רעים מהילדות. הטראומה הייתה כל כך קשה שלפי דעתי זה מה שגורם לה להתנהג כך. ההורים שלך עשו מצווה ולקחו ילדה שעברה ילדות מאוד קשה, וכל הכבוד להם על כך. היום זה נרא נורא קשה להתמודד עם כל זה, אבל אני מבטיחה לך שלאורך זמן, המצווה שעשיתם יראה סימנים יותר חיוביים. לבנתיים, דברי עם ההורים וספרי להם על מצוקתך, על הרצון לקצת הקשבה וצומת לב, לאו דווקא צומת לב שלילית. על הרצון להיות מעים "משפחה" עם יותר חיוביות בחיים. ההמצלה שלי היא ללכת לייעוץ כל המשפחה, קצת לדבר על הבעיות עם תמיכה מקצועית. אבל חשובה שתזכרי שאחותך ב', לא בחרה בחיים הללו. וכמישהי שקצת מכירה מקרוב את החיים שמלווים בדכאנות בלתי פוסקים, אל תכוונתי כלפיה את המצוקה שלך, נסי לעזור לה ולדבר איתה, אני בטוחה שברגע שאתם תגיעו להידברות, ותדעו שאחת תומכת בשניה המצב יהיה הרבה יותר בהיר וחיובי. המון בהצלחה מתוקה, קבלי ממנו
חם ואוהב

את מאוד צודקת!

את צודקת שאחותי לא גרמה לעצמה את זה,וזו לא אשמתה...את זה אנחנו יודעים, זו גם אחת הסיבות שאבא שלי לעולם לא מוותר! אבל היא כבר איבדה ממש שליטה,מנסים לדבר איתה ואכפת לה רק שישמעו אותה. לא פעם היא ביקשה ממנו "לדבר" בזמן שהיא יושבת בחוץ,עם הסיגריה... והיא לא מדברת, לא משתפת, פשוט נהנית מחבר'ה. אני חלילה לא אומרת שזה לא בסדר, זה בסדר,אם זה עושה לה טוב, אבל למשל כשאני ישבתי איתה היא שאלה אותי-"מה אני יעשה כדיי שאבא לא יכעס עליי?" ושאלה-"אני אפסיק עם הסיגריות?אני באמת אשתדל" ואמרתי לה שאם היא יכולה אז גם,ואמרתי לה שהיא צריכה לדעת שאבא חולה והיא צריכה פחות לבקש ולשגע אותו כל פעם להחזיר אותו לבית חולים,וקצת דיברנו... באותו הערב,ממש באותו ערב,היא כאילו שכחה מהכל! זה היה אותו יום שישי... שבוא היא צרחה והתעלמה מהכל... באיזשהו מקום אני יכולה להבין שזה בגלל הילדות שלה,אבל זה עדיין קשה, ואבא שלי מרגיש כאב,שאחרי כל מה שהוא עשה היא אומרת שהוא לא אוהב אותה! הוא ממש נפגע מזה,וכולם אחריו נפגעים. לגבי הייעוץ שאת הצעת, אז אני לא יודעת עד כמה זה יעזור, כי אחרי הכל אבא שלי כבר לא מאמין להם, בגלל שהוא עבר עם אחותי הרבה פסיכולוגים שלא ממש עזרו,ועבר יותר מדיי בשביל שהוא יחשוב על ייעוץ משפחתי. אולי אני אנסה לשאול אותו על זה... ובקשר אליי, כמו שכבר כתבתי,אני לא אפנה להורים שלי כי קודם, יש דברים שמרוב שהדחקתי אני בעצמי לא מודעת להם! ואני צריכה המון כעס ועצבים בשביל להוציא אותם...ואני יודעת שאם זה יקרה זה ייצא במובן השלילי ז"א שההורים שלי יכול להיות שעוד ייפגעו מזה! אני כל כך מפחדת מהתגובה שאני כבר מעדיפה להסתיר,זה לא טוב,אני יודעת,אבל 11 שנים זה ככה...לא רק הבעיות של אחותי,גם בעיות משל עצמי. ועוד סיבה שאני לא אספר זה כי אני לא רוצה להוות בעיה נוספת(כפי שכבר כתבתי). בינתיים אני אסתדר, מה שיותר חשוב לי זה ההורים שלי........ אהה ועוד דבר- אנחנו דווקא בתור משפחה מאוד מנסים להיות ביחד, אנחנו מדברים כמעט כל סוף שבוע על מה שהיה לנו...חיובי ושלילי, וזה לפחות משו! אני גם מקווה שבאמת הכל יסתדר לטובה בהמשך, ואני מודה מאוד על התגובה שלך כי גרמת לי לחשוב על עוד כמה דברים! תודה לך!!!

faith2

New member
מתוקה../images/Emo24.gif

את בחיים לא תהווי נטל להורייך!...עצם העובדה שאת מדחיקה ומדחיקה את רגשותייך זה אך ורק לרעתך, כי יבוא יום ולא תוכלי עוד "לשמור בבטן"...וזה פשוט יתפרץ כמו כדור אנריה שגדל וגדל בבטנך. נכון להורים נורא קשה, אבל אל תשכחי שאת לא פחות חשובה ויקרה מאחותך ב'. ת שווה לה, ולכן אין סיבה שימנעו ממך תמיכות מצד הורייך. במקום להדחיק דבר שהוא נורא נורא רע לדעתי, דברי עם ההורים, לא במטרה לקבל מהם משהו- אלא במטרה לשתף, וקבל תמיכה ואוזן קשבת. אני בטוחה שהמצב יהיה יותר טוב, בנוסף אני חושבת שגם הורייך זקוקים כעת לאוזן קשבת משלהם- המצב לא קל, לכן הידברות ההדדית לפי דעתי רק תועיל.

../images/Emo24.gif

תראי, אני בסך הכל בגילך ואני קראתי הכל ובאמת אני ממש מקווה מכל הלב שהכל יסתדר, תהי אופטימית, למרות שזה הדבר הכי קשה שאפשר, ואל תדאגי ואל תיהי עצובה, אני מקווה שהכל באמת יסתדר לטובה

אני רוצה לספר לך סיפור

אני מכירה מקרה כל כך דומה, משפחה של חברה קרובה שלי מזה שנים רבות. הבת האמצעית לא היתה מאומצת אלא ביולוגית, בגיל צעיר התגלתה אצלה מחלת נפש קשה (סכיזופרניה) התחילו אישפוזים, ההורים השקיעו את עצמם בבת ובמחלתה. האחות הגדולה (חברתי) היתה גם היא בצבא, האחות הקטנה היתה עדיין בבית ספר יסודי. כל כך דומה, אפילו ניסיון התאבדות ורגליים שבורות. נכון, ילד כזה, בין אם ביולוגי או מאומץ, לוקח המון אנרגיות ממשפחה, מביא למצבים קיצוניים וקשים מאוד. אי אפשר לא להשקיע המון בילד כזה, קשה מאוד להביא לכך שזה לא יהיה על חשבון בני המשפחה האחרים, על חשבון שמחת החיים שלהם. לצערי אין לי משהו טוב לדווח לך. הבת החולה נפטרה בפתאומיות מקריש דם שנגרם כנראה על ידי תרופות פסיכיאטריות ניסיוניות. ייתכן שזה היה אפילו דבר טוב עבורה (שכן כל חייה סבלה) ועבור משפחתה, שלצד הטראומה הנוראה של המוות (ועוד אחרי מות האב, שנפטר מסרטן לא הרבה קודם לכן), יכלה לחזור לחיים 'נורמליים' במידת מה. העצה היחידה שאני יכולה לתת היא לנסות ולפנות לעצמכם זמן - זמן איכות של ההורים לעצמם, זמן איכות שלך עם אחד מהוריך או שניהם, עם האחות הבוגרת וכיוב', ולנסות לחזק את שאר קשרי המשפחה. חזקי ואימצי, ילדה בוגרת וחכמה, יבואו עוד זמנים טובים יותר.

למעלה