המשפט היומי - בוקר טוב

odo13z

New member
המשפט היומי - בוקר טוב ../images/Emo140.gif

לכוווווולם.

odo13z

New member
בדקתי בלוח הארועים שלנו.

אין משהו מיחד היום. עד ה - 19 לחודש אין משהו. ננסה תמןנה. מה אתם עושים היום ? מקסי מטיילת.

../images/Emo13.gif../images/Emo42.gif אחרי פינוקי הבוקר אני

יוצאת להתנדב בהוראת מחשבים. אחה"צ נוסעת לים לצילומים של שקיעה. ובינתיים מחפשת ולא מוצאת את המתכון של העוף על מצע של בטטות ולימון. מישהו יכול לאתר אותו עבורי?

odo13z

New member
ג'וד היחידה. מקסי עשתה את המתכון

תשאלי אותה במסר אישי. אבל מהר. היום היא יוצאת לטיול בצפון.

תודה אודו. אני צפונית. כבר יוצאת

לחפש את מקסי....
מי מכיר מי יודע מה בצילום המצורף??

pazi66

New member
יוד,אני יודע,את זוכרת,שרנו../images/Emo6.gif

בתוכו שירים יפים על עמק עיזראל.

pazi66

New member
יוד בחייך,איך יכולתי לשכוח../images/Emo6.gif

מקום נפלא זה.... גבעת שייח אברק ..מגיעה לי

pazi66

New member
אז מי מכיר ומי יודע של מי הפסל../images/Emo6.gif

הזה...יוד, אל תעני לי

ע ו מ ר 4

New member
יכולה לענות?

גם אני שרתי שם בפנים ואף הקשבתי לסיפור של אחד מחלוצי העמק מכפר יהושוע. ו....גם בפנים הכל ירוק...טורקיז. ודאי ישנם כאן חברים שמצולמים שם ליד השומר הידוע.........

ora11

New member
איזו מקריות הערב דיברנו פאזי ואני

על הטיול בעמק יזרעאל והכיף שהיה אצל ג'וד.

קצת על שיח' אבריק במסורות ובאגדה

בתחומי מערב עמק-יזרעאל, בתחום בית-שערים ההיסטורית, נמצא קבר קדוש לערבים: "שייח' אבריק", כשמה של בית-שערים אצל הערבים. המסורת היהודית מספרת שזהו קברו של "ברק בן-אבינועם", שיחד עם "דבורה הנביאה" נחל נצחון גדול על הכנענים על גדות נחל הקישון ובשדות עמק יזרעאל הסמוכים. במסורת הערבית שייח' אבריק היה קדוש, ונקרא כך על שם ה"כד" (אבריק בערבית) שהיה תמיד אתו ושימש אותו להטהר לפני התפילה. כ- 1.5 קילומטר דרומית לשייח' אבריק (ליד אדמות מושב שדה יעקב), נובע מעיין "אל-אסחאקיה" (מעיין יצחקיה), וסביבו ביצה טובענית בעלת סגולות מרפא - "אל-מטבעה" (מקום הטביעה - קרי, האדם שוקע במי הביצה עד למקום הכאב). במעיין ובביצה שסביבו נהגו לטבול רבים ובעיקר הבדווים בני שבט "זרזיר" הסמוך, כדי למצוא מזור לחוליים וכאבם. גם נשים עקרות פקדו את המקום מתוך תקוה לפוריות פרי בטן. האגדה מספרת: שייח' אבריק היה פלאח עני שעיבד את אדמותיו של אפנדי עשיר. כל יום עיבד את שדותיו של האפנדי מצאת החמה ועד לחשיכה. שייח' אבריק שהיה דתי, הקפיד להתפלל חמש פעמים ביום, ובכל פעם כנהוג, רחץ עצמו לפני התפילה במים שהיו בכד אשר אתו. יום אחד הגיע האפנדי, וראה את הפלאח מתפלל. התרעם האפנדי על כך שהוא מבזבז את זמנו על התפילה, במקום להתמסר כל כולו לעיבוד השדה. בכעסו, ניפץ האפנדי את הכד, מתוך תקוה שאם לפלאח לא יהיו מים הוא לא יוכל לרחוץ, לא יוכל להתפלל וכך גם לא יתבטל. וראה זה פלא: ממי הכד השבור פרץ במקום מעיין, ונוצרה "ביצת- רפואה" אשר ניחנה בסגולות מרפא. אגדה אחרת מספרת: לאחר שניפץ האפנדי את כד המים של הפלאח, הפכו המים את אדמותיו לביצה ענקית. האפנדי העשיר איבד את אדמותיו ואת כל רכושו והפך לעני, ואילו הפלאח המסכן שהקפיד להתפלל חמש פעמים ביום, הפך לשייח' מכובד ולקדוש - הוא "שייח' אבריק"! "חארתיה" (כיום שער העמקים) - בערבית אדמת חרישה לגידול תבואה חארת - חורש (הכוונה לאריסים).

pazi66

New member
יוד,איתרתי עבורך את המתכון ../images/Emo6.gif

• בשמחה, שחרזדה עוף בלימוןו נירה שקד / גימלאים יוצאים לדרך ו 14:49 | 06/11/05 ובכן לבקשתך, להלן המתכון הנפלא הלזה.אגב, הרגע סיימתי את השאריות ואתמול. בכוח השארתי לי מנה אחת להיום. זה באמת טעים פחד.גוף בלימון על מצע בטטות (מתוך "7 ימים" מיום 28.10.058 ירכי עוף טריות ויפות3-4 בטטות בינוניות, טריות ויפות1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות6 שינוי שום קלופות וחצויותלרוטב:מיץ וקליפה משני לימודים1 כוס פטרוזיליה טרייה וקצוצהמלח ופלפל בנדיבות1 כף סוכר חום (או רגיל – אם אין)כמה מחטי רוזמרין טרי4 כפות שמן זית3 כפות מים, או יין לבן, או בירהאופן ההכנה:מערבבים את מיץ הלימון, קליפת הלימון, השמן, הפטרוזיליה וכל התבלינים (למעט הבצל והשום) ומעסים בהם את העוף. מחדירים את עשבי התיבול בין הבשר לעור, אך לא מסירים את העור.מניחים לירכי העוף המעוסות והמתובלות לעמוד במשך שעה ואפילו לילה תמים.מקרצפים את הבטטות, לא קולפים אותן, מסירים קצוות ופורסים לאורך לפרוסות בשרניות בעובי של 1.5 ס"מ לערך.משמנים תבנית רחבה בשמן זית, בוזקים עליה טיפה סוכר, שיסייע לקרמל היפה להשחים את הבטטות ומניחים בשכבה אחידה את פרוסות הבטטה.מפזרים על הפרוסות את הבצל והשום ומניחים על כל זה את הירכיים, כשהעור כלפי מעלה.צולים שעה ב-200 מעלות, מברישים ברוטב שנותר מהשריית העוף וצולים עוד 45 דקות ב-170 מעלות. הניחוח כבר יזמין את בני הבית לשולחן.בתיאבון !נירה שקד

תודה תודה תודה פזי. ידעתי שאפשר

לסמוך עליך. כמו שאתה מכיר אותי אני בוודאי אשדרג את המתכון....
בתור תודה אני מצרפת עבורך תמונה של שקיעה שצילמתי בחוף דדו, המקום האהוב עליך

pazi66

New member
תודה יוד,אני מקווה שגם אטעם../images/Emo6.gif

מתוצאות המתכון...חוף דדו בשקיעה ובכלל הים...יוד, את מכירה את כל חולשותי

למעלה