מישהו ראה?
היה דיי זהה לגירסא האמריקאי, רק שהפתיח פחות מגניב
היו כמה משפטים שחשבתי שלא הועתקו לגירסא האמריקאית אבל סביר להניח שאני לא זוכר הכל מהפיילוט אז... טוב. עוד השוואות - הקטע הראשון שבו רואים את גארת' וטים (דוויט וג'ים, בהתאמה) היה דיי מוזר, כי בהתחלה מצטייר כאילו שטים הוא החננה וגארת' הוא המגניב ואפילו חשבתי שנראה כאילו שבגירסא האמריקאית החליפו להם את התלבושות
אבל בסצינה הבאה פתאום מסתבר שטים הוא כן המגניב כמו ג'ים וגארת' הוא המעצבן כמו דוויט, רק שהוא דוויט מגניב- עדיין יוצא לשתות ועושה דברים משעשעים ויורד על טים בכיף... ובסצינה הבאה פתאום גארת' כבר הפך להיות בדיוק כמו דוויט- מעצבן, חנון, חנפן לדייויד (הוא מייקל) כולל גם "Assistant TO the regional manage". בניגוד ל"המשרד" שבה היה לנו גם את הלטיני (והומו בהמשך), גם את ההודית וגם את השחור, מסתבר שפה- לפחות כמו שזה נראה- יש רק מישהו פקסיטני, אז בהתחלה חשבתי להגיד על זה שזה מראה על משהו שיש ב"משרד" US ואין ב-UK, אבל אז דייויד דיבר על גזעניות וכו' אז אולי גם פה אין הרבה "פיגור". שאר חברי המשרד קיבלו יותר תשומת לב בפיילוט הזה מאשר בפיילוט של US (אני זוכר כשראיתי את הפיילוט של US שהיה נדמה כאילו אין שום חשיבות לדמויות האחרות)- מצד שני אולי הפעם ידעתי לתת להם תשומת לב. וגם פה יש לנו את חדר הישיבות. יש גם את דון (=פאם) ובגזרה הזאת פאם דיי מנצחת (אפילו שדון היא, למי שראה "סטודיו 60", הכותבת הבריטית החמודה מאוד), יש לה כמובן חבר וטים שמנסה להתחיל איתה. בקטע הזה הכל מאוד זהה. עוד דבר- גם כאן יש את העלילה על הצמצומים ומעניין- כאן כבר בפרק הראשון מדברים על כך שאחד משני סניפים ייסגר וברגע שאותו סניף ייסגר, חלק מחברי הסניף יעברו לסניף השני- משהו שבעצם ב-US הגיע רק בעונה השלישית. ויש כבר עכשיו את המתח המיני המתפתח בין דייויד לג'ניפר (=ג'ן). בקיצור, הפיילוט אמנם לא אומר הרבה ונצטרך לחכות עד שהשידורים יסתיימו (כולה 14 פרקים), אבל האמת היא שנראה כאילו שהגירסא האמריקאית היא דיי העתקה לגמרי ובלי הרבה דברים מקוריים (אני הייתי בטוח שהקטע בין ג'ן למייקל היה מקורי).