המשתמש "ייגר מייסטר" והעיתונאי שלמה מן

amazone

New member
המשתמש "ייגר מייסטר" והעיתונאי שלמה מן

העיתונאי שלמה מן, כתב לענייני ספורט בעריב, פוטר מעבודתו לאחר שנודע, כי הוא עומד מאחורי שם המשתמש בתפוז "ייגר מייסטר". במסגרת פעילותו בתפוז, הוא יצר בלוג שהעביר ביקורת על תקשורת הספורט, כולל העיתון במסגרתו עבד. לדעתי, אין מקום לדיון בעניין הפיטורין ממעריב - באופן מעשי, הוא ירק לבאר ממנה שתה ועדיין מדובר ביחסי עובד מעביד. אבל, זהותו נחשפה באופן די מסתורי. ראוי לציין, שהאתר ONE [כידוע, מתמחה בספורט] הגיש תביעה שסכומה מגיע למליוני שקלים כנגדהעיתונאי וכנגד אתר תפוז שבכלל העז לתת לו במה, על פי ידיעות אחרונות לפחות. [תפוז מנסים להתנער מדבריו וכנראה גם יצליחו.] בתור עיתונאי במקצועו, שלמה מן יודע איך לכתוב באופן מקצועי ואמין, גם אם מדובר בביקורת. באופן אישי, אני בכלל לא מתנגדת לכל ביקורת כנגד אסייג, עורכת ONE. הרי היא בעצמה יודעת שהיא "טיפוס", אישיות, מושכת אש באופן התנהלותה המקצועי. כך שספק הוא אם משהו הביקורת שלו לא הייתהמבוססת, מנומקת, ערוכה כראוי, גם אם היא חריפה. מישהו צריך לעמוד מאחורי הבלוג, גם אם הוא מסתיר את עצמו מאחורי כינוי, כדי לספק גב לדבריו. מצד שני, יש סיבה שהכינוי אנונימי, ואפילו יותר מאחת - עבודתו במעריב והתביעה חסרת הבסיס מאתר ONE. מזה זמן מהו מכינים הצעת חוק שתחייב גולשים, בעיקר טוקסקיסטים, לספק את פרטיהם לספק האינטרנט לחשוף את זהותו בפניו מראש. מה דעתכם על החשיפה האפשרית הזו?
 
לדעתי האחריות על תכני הטוקבקים

צריכה להיות על האתרים בלבד.. הם המציאו את הז'אנר הנחות הזה ,הם מעודדים את הכתיבה בהם והם מרוויחים כתוצאה מכך. אם הם רוצים את הזבל הזה באתר שלהם- שישאו בתוצאות. ראיתי לא מזמן בטלויזיה מישהו שהתפקיד שלו הוא לספק תגובות בטוקבקים בעד ונגד..חברה כלשהיא פונה אליו ומבקשת פידבק חיובי על מוצר שלה והוא מספק את התגובות.. ברור שהצעת חוק שתוציא את אותם טוקבקיסטים מאלמוניותם תפגע לא רק בכותב אלא בתעשייה שמסביב.
 

amazone

New member
כי?

המשתמשים לא בוגרים מספיק להיות אחראים על מה שהם כותבים? במצב זה, לא ניתן יהיה להעביר עוד להעביר ביקורת... עובדה שהייתה סיבה ששלמה נשאר אנונימי למרות שהביקורת הייתה נכונה
 
את מערבבת בין שני עניינים שונים

אין שום מקום להשוואה בין התחקיר העיתונאי שהגיש שלמה מן לקוראיו לבין טוקבקיסט. לצורך העניין אני תומך לחלוטין באנונימיות של שלמה ומבין שבלעדיה הוא לא היה מקבל את הידיעות שנשלחו אליו והוא פרסם אותן. ידיעות שאף אחד מהמבוקרים לא חלק על אמיתותן..אתר וואן לא בא בטענות לשלמה מן על חשיפת ערוות האתר אלא על שימוש בביטויים שלא מצאו חן בעיני אופירה. הביקורת שהעבירו חלק מהמבוקרים על שלמה מן בגלל שהוא נשאר אלמוני משולה לתחקירן של כלבוטק שיבוא לטיב-טעם ויגיד ששמעתי שאצלכם במחסן יש חתולים שאוכלים בשר - תנו לי לבדוק אם זה נכון..רק על ידי אנונימיות ניתן לגלות את האמת. הטוקבקים בעיני הם כמו כיכר השוק כפי שכינה פעם שופט כשבא לתאר את האינטרנט.. שמה כל אחד צועק מה שהוא רוצה ואמת ושקר מתערבבים יחד ויש אנשים שמתאספים כדי להקשיב אבל תוך כדי ההתאספות יש מי שדוחף לידיים שלהם פרסומות ומרוויח כסף מהעניין..ואם יש אתרים שדואגים במכוון שאצלם יצעקו חזק יותר ובוטה יותר כדי להרוויח יותר- אז שהם יהיו אחראים. אין שום תועלת חברתית בטוקבקים ואם החוק החדש יחסל את התופעה הזאת זה לא נורא כל כך.
 

Purple Mushroom

New member
אני בעד.

אני חושב שזה יכול לחסוך רוע שמסתתר מאחורי מחשב. אבל יש גבולות. הגעתי מפורום המשוב. :)
 
אוי ואבוי

אני אפילו לא יכולה לחשוב על זה. אנונימיות בתגובה היא אחד הייתרונות הבלוטים של הטוקבקים וזכותו של כל אדם לשמור על פרטיותו. האנונימיות מאפשרת לכל אחד, גם למי שלא רוצה להיחשף, להגיב על הדברים שנאמרו. וכל אחד יכול לקרוא את התגובות ולהסכים אם הנאמר בהן או לא להסכים בלי קשר לאינטרס שמאחוריו. הרי ברור שאף אחד לא יתעניין בתגובה שיטחית שמפרסם יכתוב. הייתי מעדיפה שיטפלו ברדידות התגובות של הטוקבקיסטים מאשר באנונימיות התגובות שלדעתי היא חיובית. ולגבי העיתונאי - זה חבל שעיתונאי נקלע למצב כזה. אין כאין איזשהו מעבר על החוקים שאסור לתפוז לחשוף את הזהות שלו? מעצבן שהיום אי אפשר למצוא ביקורת אמיתית כלפי נושאים מסויימים וכאשר יש כזאת משתיקים ומדכאים אותה.
 
למעלה