המתוק שלי סובל מאסטמה של העור,

יפעת SH

New member
המתוק שלי סובל מאסטמה של העור,

אסטמה נשימתית, "קפיצות והשמעת קולות אינדיאניים" ורגישות רבה (וכמובן ששייך למשפחתנו הPDDׂ ) אין לי מושג מה מתאים, הומיאופטיה או פרחי באך, מה שבטוח שאני לא בנויה לדיאטות למניהן. האם משיהו/י יכול/ה להמליץ לי על כיוון ומרפא האזור הצפון ? תודה

zviaran

New member
יפעת, למרות שאת לא בנויה לדיאטות

חשוב לבדוק את התזונה של הילד (דרך אגב, בן כמה הוא?) היום ילדים רבים אוכלים חטיפים מאד מלוחים, או חטיפים מתוקים מאד ומלאי צבעי מאכל. לדעתי, לא צריך להיות קושי רב להוריד את הדברים המזיקים. אני חושבת שרוב האמהות יודעות מהו אוכל בריא ומהו אוכל פחות בריא. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

שלום יפעת

אני מבינה למה את מתכוונת , באומרך שאין לך כוח לדייאטה אך תאמיני לי שברגע שאת רואה את הפשוש לך מתעושש ומתקדם ומבריא כבר לא איכפת לך אם זה נוח או לא את פשוט עושה את זה. לבי הומיאופתית באיזור הצפון, פני לתלמה במסר היא תתן לך שם ומספ' טלפון של ההומיאופיתית שמטפלת בבנה, אשר גרה ומטפלת בצפון. בהצלחה

../images/Emo2.gifלא בנויה לדיאטות../images/Emo10.gif../images/Emo3.gif

שלום יפעת, תרשי לי להיות קצת בוטה וגועלית... לא בנויה לדיאטות????????????????????????????????????? סליחה?????? לבן שלך יש את כל הסימנים שהוא זקוק לדיאטה ולא רק לקסמים ופרחים. אני אספר לך סוד- גם אני לא הייתי בנויה לדיאטות וביזבזתי חמש שנים תמימות על טיפולי ABA, דיאטות סנסוריות, טיפולים אנרגטיים באלפי שקלים, הומיאופטיה ומה לא..... תוכנית ביתית מפה ועד ההודעה החדשה ושום כלום לא התקדם... את יודעת למה?? כי הבסיס התזונתי והמטבולי שלו היה כל כך גרוע שהוא בכלל לא היה פנוי ללמידה. אז ביזבזתי יותר מדי זמן וכסף וחלון הזדמנויות ע נ ק י שניתן לי לקדמו, רק כי היה קשה לי עם השינוי. כשאנחנו רוצים שינוי אצל ילדינו- אנחנו צריכים להשתנות בעצמנו. איך אנחנו נדרוש מהם כל כך הרבה שינויים וויתורים וצעדים כל כך גדולים שלהם כשאנחנו לא דורשים מעצמנו כלום. הכי קל זה לשלוח לטיפולים ומסגרות. הכי קשה זה לעשות את השינוי ולמצוא בתוכינו את המקום הזה שבו אנחנו מוכנים להבטיח לו ולנו שנעשה עבורו את מה שחשוב באמת- ניתן לו את המתנה של הידע והנכונות שלנו המתנה שלנו כהורים שרוצים לעזור לילדם להתקדם כי מגיע לו להיות ילד בריא ומאושר. תחשבי על זה- על המקום שלך כאם שלא רוצה באמת להעניק לו את המתנה הזו החשובה ביותר להתפתחות ולהתקדמות שלו- המתנה של בריאות ותזונה נכונה. את לא צריכה לזרוק את החליפות מהארון וללבוש שרוואלים. את לא צריכה לעשות פינות לנרות ולשנות מנהגים את רק חייבת לעשות שינוי פנימי. נכון נכון שזה לא פשוט- זה דורש ממך להיות יותר במטבח ופחות בסלון מול הטלויזיה. זה דורש ממך למצוא מקורות שונים וחלקם יקרים יותר למזון שלו. אך כל הבית ירויח לאט לאט מהשינוי הזה כוווווולם. גם את. ת ח ש ב י ע ל ז ה ! !

יפעת SH

New member
באמת היית בוטה ומגעילה כפי שהבטחת..

וחבל! לא זוכרת שבקשתי את חוות דעתך על דרך ההתנהלות שלי, או שבקשתי לקבל נעור או חינוך או סטירה ואף אחד לא שם אותך (בטח לא אני!) לשפוט את האמהות שלי (.." יותר במטבח ופחות מול הטלוויזיה"..) אין לך מושג וחצי עליי ועל החיים שלי.. ואין לך מונופול על הצדק בהוויה הזו, גם אם את בטוחה ש"גילית את האור" זה היה מעליב ופוגע ולגמריי לא במקום !

סליחה סליחה על הבוטות שלי אבל../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif

היי יפעת, נכון, הייתי בוטה מדי ויש כמה משפטים שאני מתנצלת ומצטערת על הניסוח שלהם. סליחה אם כתבתי בצורה פנאטית מדי, אך כיוונתי לנושא הבחירות שלנו וחבל שהוצאתי בדרך משפטים מעליבים, שהסיטו את תשומת הלב מהמיקוד שלי לגבי בחירות ומחירן בחיינו. אינני מבקשת לרגע, לשפוט את האמהות שלך ואני בטוחה שאת אמא מסורה ועסוקה כמו כולנו. אינני חושבת שגיליתי את האור, אך אני יודעת שלסימפטומים שאת מתארת, הדיאטה הזו יעילה ביותר. אני מצטערת שכתבתי בצורה קיצונית והכעסתי אותך, אך הכוונה שלי היתה למקד על המקום של הבחירות שלנו כהורים. ברור לי שכל אחד עושה את הבחירה שלו, בכל דבר וקובע לעצמו את סדר העדיפויות שלו, אך חשוב היה לי להתמקד בנושא הבחירה והמחיר, וקפצתי למסקנות, רק על סמך המשפט שלך ששולל את הדיאטה. מצטערת, טעות שלי. אין לי באמת שמץ של מושג מי את. פשוט חרה לי המשפט שלך, שלא לשלוח אותך לענייני דיאטה. אז נכון שדיברתי מהמקום של אחת שעשתה כבר את רוב הטעויות האפשרויות... אני כמובן, וחלק מההתנהלות שלי כאן, מכוונת בדיוק, כדי למנוע מהורים לעשות את הטעויות שעשיתי אני- ונכון שאני די חששתי מהדיאטה הזו ועד היום היא לא קלה לי .. מדובר על GFCF כמובן.. היום למשל חגגתי יום הולדת לשני ילדיי וסבא הביא עוגת יום הולדת מפוארת חלבית לחלוטין וכמובן מלאת גלוטן ונעלב מאד כשלא הייתי מוכנה לשים אותה על השולחן .. אבל ככה זה קורה כשהמשפחה לא מספיק מעורבת ומוכנה לעזור בקשיים כאלו. טוב, היו שתי עוגות GFCF מעוטרות לילדים, אז הם לא הרגישו שחלק מהאורחים אכלו אחרת. הדיאטה הזו פשוט דורשת לעשות את הכל לבד, כי אי אפשר לקנות כמעט כלום מוכן, במקרה שלנו (הוא אלרגי גם לתפוחי אדמה ומהם עושים את כל הממתקים ללא גלוטן). לכך התכוונתי כשהזכרתי שצריך להיות המון במטבח, כי אי אפשר לקנות הרבה מוכן. זו דיאטה קשה, כי כשיוצאים צריך לקחת איתנו אוכל עבורו, כי אחרת אין לו מה לאכול בחוץ. מאידך, היום יש כבר הרבה יותר היצע בחנויות הטבע ויש כבר פסטות אורז נהדרות (ויקרות לצערי
), לחם ללא גלוטן ועוד מצרכים. לרגע לא התכוונתי שאת בזמנך החופשי יושבת מול הטלויזיה, או להעביר ביקורת על סגנון חייך, כי ברור לי , כפי שכתבה גם קטרין, שכולנו אמהות עמוסות ועסוקות. אף אחת מאיתנו לא יכולה ממש להתבטל עם ילדים כמו שלנו, אך לפעמים, מאד נוח להזמין פיצה, או לקפוץ לאכול המבורגר בחוץ - וזהו שזה לא אפשרי כשמדובר בדיאטה הזו. אז אני מתנצלת על הבוטות אבל רוצה להדגיש דבר אחד- הדיאטה הזו היא רק בסיס, היא לא תכלית הכל. אך היא בסיס טוב יותר, שעליו אפשר גם לשלב בהצלחה הומיאופטיה, כמו שאנחנו עושים, או כל דרך אחרת שתבחרי. המון הצלחה לך יפעת בבחירה ואשמח לשמוע שפתרת את הבעייה בדרכך. גם אני יודעת כמו רוב הגולשים פה, שאפשר לטפל בילדים בכמה רמות טיפוליות- בגוף הפיזי, האתרי ובכל המעטפות הנוספות שסביבו. לעיתים הומיאופטיה יכולה לפתור הרבה בעיות. אך כל ילד שונה ולכל טיפול יש יתרונות וחסרונות. אגב, ההומיאופטית שלנו יושבת בראש פינה. היא לא מאמינה בדיאטה, אך מטפלת בנו במסירות. קבלי את התנצלותי על הבוטות ואני באמת מאחלת לך הצלחה עם בנך.

ואו ../images/Emo2.gif

תלמה יקרה אכן את צודקת בדבריך אך הניסוח בכל זאת מאד מעליב ולא לעניין כחברתך כבר כמה שנים אני יודעת שאת לא התכוונת למה שזה נשמע. ושכתבת בהרבה כאב על עצמך ועל חמש השנים האבודות שאת לא סולחת לעצמך עליהם. למרות שעדיין לא ראיתי אותך מול מסך טלויזיה. בעצם נראה לי שהמכנה המשותף לאמהות ל"מועדון המבורכים" זו טלויזיה מיותמת לפחות מצד ההורים. אך למרות הניסוח ............... אני מסכימה עם כל מילה שלך הדייאטה שווה את הכל ואני מתכוונת את הכל. לראות את הילד שלי (אחד מהשלושה) ללא דרמטיטיס כל השנה וזה אך ורק בזכות הדיאטה אין לזה מחיר בעיני וכל אי נוחות הופכת להיות שולית, ולרוב האי נוחות היא רק בהתחלה כי לאחר מכן פשוט נשאבים לכך ולא מבינים איך אפשר לאכול אחרת. הרווח שבני הבכור הרוויח מהדייאטה היא ללא מחיר. היו לנו ימים לא קלים בהתחלה מול הילדים המערכת וכל מי שחוב שצריך לאשפז אותנו באיזה מקום. שנה ו... אחרי אנשים במעגל (בית הספר חברים משפחה ועוד ) מבינים על מה אנו מדברים מקבלים את זה, זאת אומרת שאנו כבר לא מוזרים ולא מיועדים לאישפוז. כך שנכון שאני מבלה הרבה יותר זמן במטבח זאת אומרת אין אוכל מוכן מהסופר כמו מגש פיצה לחימום ועוד. יש לי ילדים בריאים יותר וזו המתנה הכי יפה שנתתי להם לעצמנו, דרכם אני לומדת על תזונה בריאה ובזכותם אני מקבלת אומץ לעשות שינויים בהרגלי האכילה שלי, אני עכשיו מבריאה את גופי. לי לקח כמה חודשים טובים עד שהיה לי את האומץ להתחיל מחדש את הדייאטה. בניו זילנד עשינו דייאטה חלקית והתזונה של לירז השתפרה, ואז חזרנו ארצה והיו לנו ירידות ופישולים בנושא, לקח לנו יותר מדיי זמן לחזור לכך והיום התזונה שלו היא גרועה וצריך המון סבלנות עד שיחזור לאכול את כל הירקות שאכל בתקופה ההיא. כי נכון להיום הוא לא אוכל כלל ירקות או פירות. בכל מקרה יפעת יקרה בהצלחה לך ולבנך בכל דרך שתחליתו ללכת בה, כי לכל אחד יש את המסע היחודי לו.

מה עם IPEC?

אני לא יודעת איך אם מתמודדים עם PDD וכדו', אבל השיטה מעולה לטיפול באלרגיות (מניסיון). עד כמה שאני יודעת בקיבוץ שריד יש להם מרכז ויש להם גם מטפלים בכל הארץ. לא מכירה אישית, חוץ מעדי שאנן, שגר בחיפה. בהצלחה! יעל

למעלה