מצאתי את הכתבה, חובה לקרוא!
תכירו את "ורוניקה מארס": תיכון של מיליונרים, רצח מיסתורי ופריס הילטון אחת בתפקיד עצמה. אל תפספסו ורוניקה מארס משודרת ברשת UPN האמריקנית מאז ספטמבר השנה, וזוכה לתגובות נלהבות מצד המבקרים, ולפופולאריות עצומה בקרב קהל הצופים. אני חייבת להודות במבוכה מסוימת שלמרות התיעוב המובנה שלי לטעם האמריקני, אני די מבינה אותם. הסדרה מספרת על ורוניקה מארס, תלמידה בתיכון "נפטון" אותו פוקדים ילדים למשפחות מולטימיליונריות, והילדים של אלה שעובדים בשבילם (כלומר, בצד הלא נכון של קו העוני). התוצאה היא סוג של אינטגרציה א-לה לוס אנג'לס שכזו. או כמו שאומרת ורוניקה בתחילת הסדרה: "ככה זה כשגרים במקום בו המעמד האמצעי הוא זן נכחד". אותה ורוניקה היתה פעם חברה בקהל המקובלים, העשירים והיפים, החבר שלה היה בן למליין הכי עשיר בעיר, ואחותו היתה החברה הכי טובה שלה. קית' אביה של ורוניקה (אנריקו קונאלטוני: הצלם החרמן אליוט דימורו מjust shoot me ) היה באותה תקופה "השריף" של המחוז, כלומר מפקד תחנת המשטרה. לימים נרצחה החברה של ורוניקה, כלומר אחותו של החבר הנ"ל, ואביה של ורוניקה באקט אובדני משהו האשים ברצח את אב המשפחה עתיר הנכסים. בנסיבות מושחתות כנראה האיש שוחרר, אביה של ורוניקה פוטר, אימה של ורוניקה ברחה מהבית, וורוניקה נידונה לחיי פרישות, נידוי וחרם חברתי לעד. בתמורה אביה שפתח משרד חקירות פרטי, כמנהג ותיקי השב"כ, נותן לה לעזור לו מדי פעם, ואף מאפשר לה לבצע חקירות משל עצמה. לכן ורוניקה מארס מנסה לחפש בעצמה את הרוצח האמיתי של חברתה הטובה, ומי שגרם לעולמה לקרוס עליה. בעיקר כי היא מאמינה שזה יחזיר אליה את אימה אבל גם בגלל כמה סיבות שוליות כמו הצלת זה שנמצא אשם ברצח ומחכה להוצאתו להורג, השבת כבודו האבוד של אביה, וזכייה מחדש במקומה החברתי. כך שבכל פרק בסדרה, מלבד חיי בית הספר והקרבות החברתיים השלובים בו, עסוקה ורוניקה גם בחקירות משל היתה ננסי דרו. אמנם העיסוק ברצח לא ממש שגרתי לסדרות נעורים, אבל חוץ ממנו עד פה העלילה די נדושה ואמריקקית למהדרין. בנוסף, גם אמינותה בעייתית. כך למשל נשאלת השאלה איזה אבא בדיוק יסכים שביתו היחידה תסכן את עצמה במעקבים אחר גורמים בהם הוא חושד? ובעיקר אם מדובר באבא שהיה שוטר ומודע לסכנות שאורבות בסמטאות לילדות, ועל אחת כמה וכמה ליפות עם בלונד וליפגלוס. אבל להזכירכם, גם לבאפי לא היה קו עלילה הגיוני לחלוטין, בלשון המעטה, וזה עדיין לא הפריע לה להפוך לקאלט שאפילו הסנובים שבאניני החיך לא מתביישים להעריך. וכמו לבאפי גם לורוניקה יש את הקסם הזה, הקריצות החכמות, המוזיקה הממש משובחת, האזכורים המשעשעים, העריכה המצוינת, הסיטואציות המעניינות, והדמויות מעוררות ההזדהות. חוץ מכל אלה הסדרה גם עוסקת בנושאים חברתיים, ומוחה בדרכה נגד דעות קדומות, שחיתויות, אפליה, והבדלי מעמדות, ועדיין מצליחה להיות סקסית, כייפית, מושכת וחיננית. היא אמנם לא חפה מקיטש לפרקים, אבל אצלה איכשהו זה יוצא נסבל. בנוסף, בניגוד ל- OC המתחרה הגדולה שלה מרשת FOX, היא מצליחה לדבר על נושאים חשובים ולא רק לפלוט לכיוונם גמגום ורדרד ומאולץ, שדומה בעיקר לבלונים של בזוקה. בפרק השני, ולמיטב הבנתי גם בכמה נוספים אחריו, אפילו משתתפת בסדרה בתפקיד אורח פאריס הילטון יורשת המיליונים וכוכבת סדרת הריאליטי "החיים הפשוטים" (ו"החיים המופשטים" שרצו ברשת). היא משחקת את "קייטלין פורד" יורשת המיליונים הפופולרית, מלכת הכיתה, ומי שהיתה פעם, בימים הטובים, חברה של ורוניקה מארס. כן, בקלות ניתן לאמר שהיא משחקת כאן ממש את עצמה. אכן מאתגר. כשהיא הופיעה קיוויתי שהמפיקים יעניקו לה את התפקיד בסדרה, מתוך ידיעה מרושעת שזו המודעות העצמית שאף פעם לא תהיה לה. פשוט כי כהרגלה דמותה מייצגת היטב את האדישות והזחיחות של דור המחר של האליטה הכלכלית. ובכלל, מי יודע? אולי בפרק האחרון, בסוג של צדק פואטי, ורוניקה תגלה שהעלמה הילטון היא הרוצחת. המלצה לזכייניות לסיום: מקורות יודעי דבר ליחששו לי ש"הוט" כבר רכשה את הסדרה, לכן נותר לי רק להמליץ למנויי הכבלים לצפות בה לכשתעלה. אני בטוחה שגם צופי יס ימצאו להם דרך.