המתח הנומינלי בארץ - 220 או 230?

• פותח הנושא wil
  • פורסם בתאריך

wil

New member
המתח הנומינלי בארץ - 220 או 230?

אולי זו קטנוניות - אבל מתי שונה מתח האספקה התקני בארץ ל-230 וולט? דיברתי כרגע עם מוקד 103 של ח"ח - הם מוסרים שהמתח הנומינלי הוא 230, ולשאלתי מתי שונה מ-220 ל-230 השיבו (לאחר בירור ארוך!) ש"זה תמיד היה 230, המספר 220 זה מידע מוטעה שהיה בתקשורת" - מה שנשמע לי קצת לא הגיוני. אז למישהו יש מידע על תאריך השינוי הנ"ל?

tzvika pick

New member
כבר רבע שעה שאני שובר את הראש

ומנסה לחשוב מדוע יש שני מספרים למתח החשמל בארץ, ואני לא מצליח למצוא סיבה אחת טובה. כעיקרון, מתח הרשת בארץ לא שונה מעולם. הוא תמיד היה 230 וולט. אז למה כולם בטוחים שיש בתקע 220 וולט? לא יודע. בפעם האחרונה שדחפתי מד-מתח לתוך שקע חשמל, היה שם 230 וולט :)

wil

New member
אבל פעם היה 220!!!

ידוע לי שהיום המתח הוא 230 (כמו בכל אירופה) השאלה היא מתי העלו את זה מה-220 שהיה פעם.

רשר

Well-known member
מנהל
כבר בשנת 1977 דונויבסקי התבלבל

וכתב בספרו "מדריך לחשמלאי" את שני המתחים המעבר מ 220 ל 230 היה כנראה בשנות ה "60" ובוצע באופן הדרגתי עם תגבור הרשת לאור עלית הביקוש חברת החשמל משתמשת בשנאי עם בורר מתחים 230, 240, 250, מכוונים את הבורר לפי הרשת אותה מזין השנאי כאשר התכנון הוא שבסוף הקו המתח לא יפחת מ 230V לכן בראש הקו יש מתח יותר גבוה והוא משתנה בהתאם לעומס על הקו ועל השנאי כל הציוד שצרוך חשמל מהרשת תוכנן ע"י היצרנים לעבוד במרווח הנ"ל.

למעלה