מחפשת בנרות(!) את המתכון ל-מרק כיס של פיליס גלזר.
למי שיש, אשמח אם ישתפו אותי כאן
ה מ ו ן ת ו ד ו ת
ת ו ד ה ר ב ה ! עשית לי את היוםמרק חורפי: מחמם, בריא ומרזה - און לייף
מרק, דייסה או תבשיל שבושל שעות ארוכות, הם מבשרי החורף הראשונים. אבל למה דווקא מאכלים אלה פופולריים כל כך בחורף, ואיך אפשר לאכול אותם ולשמור על משקל תקין, למרות הנטייה הטבעית להשמין במהלך החורף. עוד ב- Onlife התזונה הבריאה והנכונה לחורף תוספי מזון לנשים: מה מומלץ לכל גיל איזה מאכלים יעזרו לכם...www.google.com
מחפשת בנרות(!) את המתכון ל-מרק כיס של פיליס גלזר.
למי שיש, אשמח אם ישתפו אותי כאן
ה מ ו ן ת ו ד ו ת
בלת"ק?מתכון למרק "כיס" מספרה של פיליס גלזר "המטבח של פיליס" בהוצאת כתר
"מרק 'כיס' הוא מושג עתיק יומין", אומרת גלזר,
"את התערובת מכינים במטחנה, שומרים בצנצנת סגורה ופשוט מערבבים עם מים רותחים".
מרכיבים ל- 12 מנות:
2 כפות אפונה יבשה
2 כפות בורגול
רבע כוס ירקות מיובשים, (להשיג בחנויות הטבע)
2 כפיות זרעוני -חמניה
1 כפית פתיתי שמרי בירה (לא שמרים ללחם!)
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1. טוחנים את כל החומרים במטחנת קפה, חוץ משמרי הבירה והמלח, עד לקבלת אבקה דקה וחלקה.
2. בוחשים פנימה את השמרים והמלח.
3. מעבירים את האבקה לצנצנת סגורה הייטב ומאחסנים בטמפרטורת החדר.
4. מערבבים כ- 2 כפיות גדושות בכוס מים רותחים. מחכים דקה או שתיים. בוחשים ושותים.
לא ניסיתי,אף פעם לא שמעתי על המרק הזה, ומתוך סקרנות ניסיתי.
למרבה ההפתעה, התקבל מרק בטעם זהה לזה של נמס בכוס. מה שכנראה אומר שזה אותו מתכון. ומה שמעלה את התהיה - היתכן שנמס בכוס, שמזוהה עם האינסטנט התעשיתי, בעצם עשוי מרכיבים טיבעיים (אולי עם קצת מונוסודיום גלוטומט)?
ההבדל היחיד היה שהיה יותר דליל ונוצר משקע. אבל זה יכול "להפתר" ע"י מסמיכים למינהם כגון קורנפלור.
אכן ניסיתי בגלל הסקרנות. נשמע מעניין, ועם פוטנציאל להיות שימושי - אותו שימוש של מרקי האינסטנט. כלומר אבקה שנשמרת לאורך זמן, וניתן להכין בדקה. שימושי במיוחד כשיש סטודנטים בסביבה. ועוד יותר אטרקטיבי, כשאין רתיעה/חשדנות בגלל מרכיבים מלאכותיים.לא ניסיתי,
ואם זה דומה להוא, לא רואה סיבה לנסות,
אתה מכיר את הטעם של שמרי בירה?
ניסית בגלל הסקרנות?
אין קשר בין שמרי בירה לשמרי תפיחה לבצק. שמרי בירה משמשים בהכנת בירה, ולמיטב ידיעתי הם המשקע שנותר בתהליך היצור. מכינים מהם (גם) ממרח בשם מרמייט שהאנגלים מתים עליו, ויש לו טעם מרוכז וחזק מאוד.1/48 כמעט בטל בשישים,
אין לי מושג,
אבקת שמרים? מה שקונים בסופר? שמרים רגילים או יבשים?
עדיין נקרא כמו כמות מזערית, אבל אולי יש השפעה, כאמור, לא יודעת.
תנסה פעם נוספת ללא שמרים כלל?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.