המתכון למרק כיס של פיליס גלזר. למי יש?

Allie0101

New member
מחפשת בנרות(!) את המתכון ל-מרק כיס של פיליס גלזר.
למי שיש, אשמח אם ישתפו אותי כאן
ה מ ו ן ת ו ד ו ת
 

mיטלמן

Well-known member
מחפשת בנרות(!) את המתכון ל-מרק כיס של פיליס גלזר.
למי שיש, אשמח אם ישתפו אותי כאן
ה מ ו ן ת ו ד ו ת
 

Allie0101

New member
ת ו ד ה ר ב ה ! עשית לי את היום |חיבוק|
 

ויוי 25

Well-known member
מחפשת בנרות(!) את המתכון ל-מרק כיס של פיליס גלזר.
למי שיש, אשמח אם ישתפו אותי כאן
ה מ ו ן ת ו ד ו ת

מתכון למרק "כיס" מספרה של פיליס גלזר "המטבח של פיליס" בהוצאת כתר

"מרק 'כיס' הוא מושג עתיק יומין", אומרת גלזר,
"את התערובת מכינים במטחנה, שומרים בצנצנת סגורה ופשוט מערבבים עם מים רותחים".

מרכיבים ל- 12 מנות:

2 כפות אפונה יבשה

2 כפות בורגול

רבע כוס ירקות מיובשים, (להשיג בחנויות הטבע)

2 כפיות זרעוני -חמניה

1 כפית פתיתי שמרי בירה (לא שמרים ללחם!)

1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל החומרים במטחנת קפה, חוץ משמרי הבירה והמלח, עד לקבלת אבקה דקה וחלקה.

2. בוחשים פנימה את השמרים והמלח.

3. מעבירים את האבקה לצנצנת סגורה הייטב ומאחסנים בטמפרטורת החדר.

4. מערבבים כ- 2 כפיות גדושות בכוס מים רותחים. מחכים דקה או שתיים. בוחשים ושותים.
 

mיטלמן

Well-known member

מתכון למרק "כיס" מספרה של פיליס גלזר "המטבח של פיליס" בהוצאת כתר

"מרק 'כיס' הוא מושג עתיק יומין", אומרת גלזר,
"את התערובת מכינים במטחנה, שומרים בצנצנת סגורה ופשוט מערבבים עם מים רותחים".

מרכיבים ל- 12 מנות:

2 כפות אפונה יבשה

2 כפות בורגול

רבע כוס ירקות מיובשים, (להשיג בחנויות הטבע)

2 כפיות זרעוני -חמניה

1 כפית פתיתי שמרי בירה (לא שמרים ללחם!)

1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל החומרים במטחנת קפה, חוץ משמרי הבירה והמלח, עד לקבלת אבקה דקה וחלקה.

2. בוחשים פנימה את השמרים והמלח.

3. מעבירים את האבקה לצנצנת סגורה הייטב ומאחסנים בטמפרטורת החדר.

4. מערבבים כ- 2 כפיות גדושות בכוס מים רותחים. מחכים דקה או שתיים. בוחשים ושותים.
בלת"ק?
 
אף פעם לא שמעתי על המרק הזה, ומתוך סקרנות ניסיתי.
למרבה ההפתעה, התקבל מרק בטעם זהה לזה של נמס בכוס. מה שכנראה אומר שזה אותו מתכון. ומה שמעלה את התהיה - היתכן שנמס בכוס, שמזוהה עם האינסטנט התעשיתי, בעצם עשוי מרכיבים טיבעיים (אולי עם קצת מונוסודיום גלוטומט)?

ההבדל היחיד היה שהיה יותר דליל ונוצר משקע. אבל זה יכול "להפתר" ע"י מסמיכים למינהם כגון קורנפלור.
 

mיטלמן

Well-known member
אף פעם לא שמעתי על המרק הזה, ומתוך סקרנות ניסיתי.
למרבה ההפתעה, התקבל מרק בטעם זהה לזה של נמס בכוס. מה שכנראה אומר שזה אותו מתכון. ומה שמעלה את התהיה - היתכן שנמס בכוס, שמזוהה עם האינסטנט התעשיתי, בעצם עשוי מרכיבים טיבעיים (אולי עם קצת מונוסודיום גלוטומט)?

ההבדל היחיד היה שהיה יותר דליל ונוצר משקע. אבל זה יכול "להפתר" ע"י מסמיכים למינהם כגון קורנפלור.
לא ניסיתי,
ואם זה דומה להוא, לא רואה סיבה לנסות,
אתה מכיר את הטעם של שמרי בירה?
ניסית בגלל הסקרנות?
 
לא ניסיתי,
ואם זה דומה להוא, לא רואה סיבה לנסות,
אתה מכיר את הטעם של שמרי בירה?
ניסית בגלל הסקרנות?
אכן ניסיתי בגלל הסקרנות. נשמע מעניין, ועם פוטנציאל להיות שימושי - אותו שימוש של מרקי האינסטנט. כלומר אבקה שנשמרת לאורך זמן, וניתן להכין בדקה. שימושי במיוחד כשיש סטודנטים בסביבה. ועוד יותר אטרקטיבי, כשאין רתיעה/חשדנות בגלל מרכיבים מלאכותיים.
לא מכיר את הטעם של שמרי בירה, ובהחלט יתכן שהם משחקים תפקיד. אבל יש מאסה משמעותית של מרכיבים אחרים שאין ספק שיש להם טעם ברור, כגון אפונה. אז לא נראה לי שהכל מתחיל ונגמר בשמרי הבירה (אם לכך כיוונת). אגב, השתמשתי באבקת שמרים ולא פתיתים. לכן הקטנתי את הכמות ל-1/4 כפית ל-12 מנות. כלומר 1/48 כפית לכוס מרק מוכן. האם לכמות קטנה כזו יש השפעה משמעותית?
 

mיטלמן

Well-known member
1/48 כמעט בטל בשישים,
אין לי מושג,
אבקת שמרים? מה שקונים בסופר? שמרים רגילים או יבשים?
עדיין נקרא כמו כמות מזערית, אבל אולי יש השפעה, כאמור, לא יודעת.
תנסה פעם נוספת ללא שמרים כלל?
 
1/48 כמעט בטל בשישים,
אין לי מושג,
אבקת שמרים? מה שקונים בסופר? שמרים רגילים או יבשים?
עדיין נקרא כמו כמות מזערית, אבל אולי יש השפעה, כאמור, לא יודעת.
תנסה פעם נוספת ללא שמרים כלל?
אין קשר בין שמרי בירה לשמרי תפיחה לבצק. שמרי בירה משמשים בהכנת בירה, ולמיטב ידיעתי הם המשקע שנותר בתהליך היצור. מכינים מהם (גם) ממרח בשם מרמייט שהאנגלים מתים עליו, ויש לו טעם מרוכז וחזק מאוד.
לא חושב שאנסה שוב. בסופו של דבר, אין ביקוש לתוצרת...
 

mיטלמן

Well-known member
ויקי טוענת שיש קשר הדוק,
(מודה שלא הבנתי עד הסוף וגם לא התעמקתי),
משמח לקרוא על הנסיון.
 
למעלה