המתכון של נטע..מיועד לתבנית 26

המתכון של נטע..מיועד לתבנית 26

מה כמויות החומרים הנדרשות עבור 28? שאלה נוספת, אני רוצה להכין עוגת קומותיים עם פסל דמות אחת על הקומה העליונה...וקניתי מעין בסיס קרטון לעוגה לא עבה במיוחד...האם יחזיק את העוגה? האם עליי לרכוש קאפה עבה יותר? תודה

net the jet

New member
קצת על כמויות.... הכמיות ה"מקוריות" עבור

העוגה הזו, ועוד עוגות שאנחנו עושים לעוגות שאנחנו עוטפים בבצק סוכר, הן ממתכונים "רגילים"... מכיוון שעוגה מעוצבת הרבה יותר יפה כשהיא גבוהה, התחלנו לשנות את הכמויות... מה שבסדר עבור עוגה ביתית או סתם עוגה שמביאים לגן עם קרם\סוכריות צבעוניות, בגובה 4 ס"מ כבר לא ממש מתאים לעוגה מעוצבת שאנחנו רוצים שתצא 8 ס"מ..... מה גם שגודל תבניות\רינגים\סירים ועוד כלי אפיה, שונה זה מזה. לדוגמא- תבנית קפיץ רגילה 26, בקוטר הפנימי שלה היא בעצם כמעט 24, ורינג 24- הוא 24... אז... כולנו די התחלנו לשנות כמויות ע"פ הצרכים האישיים, במה אנחנו אופות וכ"ו. ממליצה לנסות, לא לשכוח לרשום, ואם יצא בסדר, להמשיך כך.. למשל. את המתכון לעוגה שלי, אני אופה כמות וחצי ברינג 24, והיא יוצאת כ 8-9 ס"מ. בקוטר היא כמו עוגה 26. ( קפיץ ) לתבנית קפיץ 28, אפשר להשאיר כמות וחצי ואז העוגה תצא יותר נמוכה ( 7 ס"מ ) או להוסיף רבע כמות. אני כבר יודעת ע"פ העין כמה כמות בלילה תניב איזה גובה... ולפעמים אני מכינה בלילה כפולה ו"שאריות" אופה בתבנית מאפינס לטובת בני הבית או שימוש למטרה אחרת אח"כ.

winny

New member
נטע, ראיתי פעם תמונה של...

כמה עוגות שלך שיצאו מהתנור ומתקררות. הן היו שטוחות לגמרי. אני מכינה את העוגה שלך, אבל היא לא שטוחה לחלוטין. היא בסדר, אבל לא כמו שראיתי בתמונה שלך. אנ ילוחצת כל התבנית או הקרב על העוגה ההפוכה, וזה עוזר. אבל בכל זאת, אני טועה אם יש משהו שאני עושה לא בסדר... דרך אגב, העוגה יוצאת יופי עם בלילה אחת בסיר ג'חנון 22, אבל אם אני רוצה להגביה אותה (היא בערך 6 סמ אני חושבת), כמה היית מוסיפה? רבע? חצי? ועו תהייה, אני משמנת ומקחמת, והיא יוצא לא דבוקה לדפנות. אבל קראתי שאת ממליצה לשחרר מהדפנות לאחר האפיה. האם לך היא יוצאת דבוקה לדפנות? אוליבגלל זה יש לי מעט גבעה באמצע? תודה.

net the jet

New member
את מתכוונת למונת ה "רכבת" הזו כנראה../images/Emo6.gif

בחיי שזה המתכון ( האמת- בתמונה יש כמה עוגות שונות... ) ואני עושה ע"פ מה שכתוב. גם אם טיפה נדבק- סכין משחרר מהדפנות. אני משמנת ומקמחת טוב עד למעלה, מחכה שיתקרר קצת ....או הרבה ( אם למשל אני אופה וצריכה לצאת מהבית, וחוזרת אחרי כמה שעות, זה ממש לא משנה , רק לא לשחרר מיד כשהיא חמה כי לפעמים בגלל שבחוץ יותר קריר היא תתכווץ משום מה ) לגבי כמויות- בסיר ג'חנון 24 אני עושה כמות וחצי ויוצאת לי עוגה ענקית

net the jet

New member
עוד משהו - לפעמים, ואין לי הסבר, אני עושה

את אותו מתכון בדיוק, ויוצאת לי בטן ( לא לי.. לעוגה
) קטנה. או- מתכון שבו העוגות לא יוצאות ישרות במיוחד ( זה ענין של הכימיה של החומרים ) ושאני מתעקשת דקוא עליו מסיבה זו או אחרת- אז מה שאני עושה זה או להפוך את העוגה כשהיא פושרת, ובזהירות ללחוץ עליה טיפה, או לנסות בזמן שהיא בתבנית עם צלחת שטוחה ללחוץ טיפה- ואז לקרר לגמרי לפני שהופכים. הסכנה היא שאם מדובר בעוגה נורא נימוחה- היא עלולה להתפרק. אם זו עוגה דחוסה יותר, אין בעיה ( עם הלחיצה ) תמיד אפשר פשוט לישר בטן\גבעה, עם סכין ואז להפוך ( בכל מקרה התחתית תמיד ישרה )

winny

New member
התמונה הזאת עושה לי עיניים ירוקות....

בכל פעם מחדש

נטע אני מתה על התמונה הזו!

מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת-! יפייפיות אחת אחת!!! איך איך את עושה את זה יא מוכשרת?!?

net the jet

New member
לגבי עוגת קומות. את העוגה בכל מקרה ( בודדת

או קומות ) להניח על משטח עבה- עדיף עץ או MDF. על קאפה ( עבה ) לא הייתי מניחה עוגת קומות, רק עוגה בודדת.... הקרטון המוזהב מתאים להנחה בין הקומות. ז"א מתחת לקומה שניה\שלישית וכ"ו. המטרה שלו היא לבודד, כמו כן עוטפים לחוד כל קומה, ויחד עם הקרטון שהוא הבסיס שלו את יכולה להעביר את הקומה ה 2 מעל ל 1. האם יחזיק ? בשביל זה שמים תמיכות בעוגה התחתונה. יחד עם תמיכות והקרטון שהוא הבסיס העוגה תשמר יציבה. עוד משהו קטן- בעוגות של קומות תמיד לבנות את העוגה שהתחתונה\תחתונות, הן עוגות יותר "כבדות", מתכונים שמניבים עוגה יותר קלה - למעלה.

למעלה