המתמטיקה של מאיר שיטרית

eman70

New member
המתמטיקה של מאיר שיטרית

אתם בטח מכירים את הבדיחות על הפוליטיקאים (והדביקו אותן לפוליטיקאים בארצות שונות ובמפלגות שונות) שהבטיחו דברים כמו שכולם ירוויחו מעל לשכר הממוצע? אז היום למאיר שיטרית, מרוב שהוא מכיר את הבדיחה הזאת, ראה אותו דבר אב ללכיוון השני. היום לפנה"צ הוא התראיין ברשת ב', צחק על ביבי שהבטיח לחסל את העוני בתוך 3 שנים (שזה באמת מגוכח), ואמר משהו כמו שכשקובעים את קו העוני בשיטה סטטיסטית, כמו בישראל, אי אפשר לחסל את העוני, כי תמיד יהיו עניים. אך אבוי, מה לעשות והשיטה שבה נקבע קו העוני + מתמטיקה פשוטה קובעים אחרת? קו העוני נקבע כחצי מההכנסה החציונית, כלומר (פחות או יותר, וגרשון יתקן אותי בפרטים) מסתכלים מה ההכנסה של מי שחצי מהאוכלוסיה מרוויח יותר ממנו וחצי פחות ממנו. זו ההכנסה החציונית. וקו העוני הוא הכנסה שהיא חצי מההכנסה הזו. אם כך, רק לשם הדוגמה, במקרה הקיצוני והאוטופי, בו כולם ירוויחו את אותו הסכום, זו גם תהיה ההכנסה החציונית, ואף אחד לא ירויח פחות מחצי מהכנסה זו. הקיצור, שיטרית תימרן את עצמו בדיוק למצב בבדיחה הזו, רק באופן יותר מסובך והפוך. והוא עוד רוצה להיות שר אוצר...

vantan

New member
סיבכת את המצב, אבל בקובה יותר טוב:

"קסטרו אף שאל את שומעיו, רובם סטודנטים באוניברסיטה, האם הם יודעים שיש בקובה יחידים המשתכרים שלא כחוק פי 40 או 50 ממה שמשתכר רופא. עוד הוא אמר כי קצבאות הזקנה נמוכות מדי ושיש צורך לתוספות משמעותיות לגמלאים." http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=News&file=article&sid=4106

אני לא בטוח שקו העוני נקבע כמו שכתב

כמו שכתבת, אבל זה פחות חשוב. אפשר לחסל את העוני, גם אם ישארו אנשים עניים. השאלה היא מה זה "חיסול העוני"? אני רואה את זה כמתן עבודה למי שרוצה לעבוד, כשהשכר שהוא יקבל יוכל להחזיק את המשפחה שלו. מתן קיצבאות מתאימות רק למי שלא יכול לעבוד. אולי יהיו עוד קריטריונים ברוח הדברים, שלא ציינתי. בקיצור - לתת אפשרות לכל אחד לפרנס את עצמו ואת משפחתו בכבוד. מי שיכול לעבוד אבל לא רוצה - שלא יצפה שיעבדו בשבילו. מי שמתאים לו המצב בו הוא נמצא - אני לא רואה סיבה שיעזרו לו נגד רצונו.

trigotrigo

New member
קו העוני הוא חצי משכר המינימום

לפיכך, אנשים שמשתכרים יותר מכך, בהתאם למצבם המשפחתי, אינם מוגדרים כעניים, ולכן חיסול העוני אפשרי בהחלט.

למעלה