המתנה ארוכה במיוחד בין טסטים בת"א

galiadoron

New member
המתנה ארוכה במיוחד בין טסטים בת"א

היי לכולם!
אני ממתינה כבר כמעט חודשיים לתאריך חדש לטסט אחרי שנכשלתי בקודם. המורה נהיגה שלי טוען שאין לו תאריכים לטסטים ושיש פקק ושעלי להמתין בסבלנות. האם נתקלתם בבעיה הזו גם? האם זה בכל הארץ או רק בתל אביב? אני כבר שוקלת לעבור לאזור טסטים אחר...אני כבר די מיואשת מההמתנה הארוכה הזו!!!
תודה רבה

ravidmos1

New member
תשובה

כבר רשמתי את זה בעבר אבל אני אכתוב שוב .
אופן חלוקת הטסטים ע"י משרד הרישוי למורים עובד כך -
על כל 2.5-3.5 תלמידי מקבל המורה מבחן 1 ללא קשר לכמות התלמידים לדוגמא
מורה שיש לו 6 תלמידים יקבל 2 מבחנים מורה שיש לו 20 תלמידים יקבל כ6 מבחנים ומורה שיש לו 60 תלמידים יקבל 20-22 מבחנים . מה שיוצר מחסור תמידי בטסטים .
הדבר יוצר מצב שהמורה צריך לבחור בין התלמידים ( כמובן מי שמוכן או נכשל כבר ) את מי להוציא לטסט, לא בגלל שהוא רוצה בגלל שזה מה שמשרד הרישוי מקצה .
אנחנו חודש אחרי אפריל שהיה חודש נורא מבחינת טסטים ( הבוחנים היו בחופשה ) חודש שבו על כל 4.5-5 תלמידים התקבל מבחן 1.
כאשר נוצר מצב שיש מספר תלמידים שנכשל ועוד מספר תלמידים שצריכים לצאת לטסט ראשון נוצר מחסור במבחנים וזה יוצר סוג של פקק.
לשאלתך האם זה רק בתל אביב או בכל הארץ אני אומר לך שבאזור המרכז כולל תל אביב המצב הוא הטוב ביותר יחסית לשאר המדינה .
אני מבין את התסכול והזעם אבל ככל הנראה לא המורה שלך הוא האשם אלה משרד הרישוי שלא נותן מספיק טסטים .
האם לעבור לאיזור טסטים אחר אני לא יכול לענות לך זאת החלטה שלך .

בהצלחה !!!

dor119

New member
תגובה .

אני מבקש להבהיר ולהסביר פעם אחת ולתמיד את האנלוגיה מאחורי הקצאת מבחנים ..וזמני ההמתנה בין הטסטים .

חלוקת המבחנים מתבצעת עפ"י הסידור הבא :
כל תלמיד שלומד נהיגה מוקלד למערכת המחשב של משרד הרישוי ..לצורך העניין מי הוא תלמיד נהיגה ? :
תלמיד נהיגה הוא כזה שעבר מבחן עיוני ולומד נהיגה אצל מורה נהיגה הרשום במשרד הרישוי ככזה !

מערכת המחשב מקצה טסטים למורה בהתאם למספר התלמידים שלו שכמובן מתחשבת במספר ימי העבודה בחודש נתון
ובמספר הבוחנים הכשירים לעבודה באותו חודש נתון .

הקצאת המבחנים לא מבדילה בין תלמיד שרק התחיל ללמוד נהיגה ואינו מוכן למבחן לבין כאלה שכבר עשו מבחן אחד או יותר .

אם אצל מורה מסויים לומדים 10 תלמידים יש להניח שחלק מהם הם רק בשיעור 10 או 20 ועדין לא מוכנים למבחן ויש גם כאלה
שהם בשיעור 30 או 40 ולא מוכנים למבחן ...אבל המורה מקבל הקצאה שהיא בד"כ מבחן אחד על כל 2.5 תלמידים .
כלומר במקרה שלנו המורה הנ"ל יקבל 4 מבחנים בחודש . מי שחושב לעומק בצורה רציונלית 4 מבחנים למורה כזה בחודש
זה מספיק ויותר .... יכול להיות מצב קיצוני ל..2 הצדדים : למורה יחסר טסטים בחודש מסויים או לחילופין יהיה לו יותר מידי בחודש מסויים .

ולמה אני מתכוון ?: יכול להיות שלמורה יש 10 תלמידים שמתוכם 7 תלמידים אינם מוכנים למבחן ורק 3 תלמידים מוכנים למבחן אבל עפ"י החלוקה הוא מקבל
4 מבחנים כך שיש לו לתת לאחד הנבחנים יותר ממבחן אחד בחודש ...
מנגד יכול להיות מצב שיש לו 5 תלמידים מוכנים למבחן . כך יוצא מצב שהוא לא יוכל להקצות מבחן באותו חודש מסויים לאחד מ 5 התלמידים המוכנים שלו .

יש מצבים קיצוניים גם בהקצאת מבחנים ..לדוגמא בחודש חגים שבו מספר ימי העבודה מועט ולכן המערכת מקצה מבחן אחד לכל 4 או 4.5 תלמידים .
יש גם עבודה בימי שישי של הבוחנים שחלק ממנה הוא בונוס של הקצאת מבחנים מעבר להקצאה של המחשב . ואז מורה מקבל עוד מבחן או שניים מעל
להקצאה שמשפר מאד את היחס ....

משרד האוצר והתחבורה " משחקים" עם הקצאת המבחנים מתוך כוונת מכוון ליצור רושם כאילו הבוחנים הם אלה שבידם לקצר את התור מתוך מטרה ליצור
עליהום ציבורי שיצדיק הפרטה של המערכת .

ברור לכל מי שעיניו בראשו שהגדלת מספר הבוחנים הוא הפרמטר היחידי שיקצר את תור הממתינים לטסט או לקיצור הזמן שבין טסטס לטסט
הבוחנים הציעו מזמן להנהלת המשרד להוסיף תקנים של בוחנים ...אבל האוצר לא מאשר תוספת ואפילו לא מאייש תקנים קיימים מתוך מטרה
ליצור עליהום ציבורי והכנת דעת הקהל להפרטה .

במערכת בכל הארץ עובדים כ 142 בוחנים התקן מדבר על 175 בוחנים ... אם יתווספו למערכת 33 בוחנים כמות המבחנים שתוקצה למורים
תגדל הרבה מעבר ליכולת שלהם להגיש תלמיד למבחן כל 21 יום . !
אבל כפי שכתבתי יש אינטרס שהוא לא ציבורי למדינה לא לאייש את המשרות ואף לקצץ בקיים מתוך מניעים שכתבתי לעיל !

בואו נעבור קצת למורי הנהיגה .
המורה מקבל הקצאת מבחנים ובידיו להחליט איזה תלמיד יגש למבחן ואיזה יחכה עוד .... כאן לצערי נכנס אלמנט כלכלי
ושיקולים זרים אחרים .

דוגמא : בתקופה האחרונה התנהל משפט בבימ"ש בקריות בין אב של תלמיד נהיגה למורה נהיגה במסגרת הדיונים
והחקירות התברר שאותו מורה העדיף להגיש למבחן תלמיד שנתן לו סכומי כסף גדולים..ולא תלמיד שהיה מוכן למבחן
ופשוט חיכה לטסט ...... אני לא ילעיט אותכם בפרטים נוספים מאותו משפט שמתנהל ממש בימים אלה ...אבל מה
שעולה מההתדיינות בין הצדדים שופך אור אמיתי על מערכת הקצאת המבחן בידי המורה המסויים הזה.. זה אומנם
לא מאיר את כלל המורים ....
אני לא יטעה אם אני יגדיר את הקצאת המבחנים של המורים: " לא תמיד " ( בלשון המעטה ) הגונה ועניינית !

אם המורים היו באמת מגישים את מי שמוכן למבחן וסיכויי ההצלחה שלו גדולים היינו מרויחים ..
גם אחוזי עוברים גבוה יותר
וגם הגינות אמיתית בחלוקת המבחנים .

ניגש למבחן מי שמוכן באמת ולא מי שהמורה צריך לתת לו מבחן בגלל שעשה 40-50 שיעורים
ו" לא נעים לו ממנו " !!!!

שבת שלום

ravidmos1

New member
תשובה

זה מאוד נוח לזרוק על המורים את האשמה אבל גם אתה וגם אני יודעים שלא כך הדבר .
אם יש מורים שמנצלים את כוחם זה פסול וכמו בכל סקטור ( כן גם אצל הבוחנים נתפסו לא פעם ולא פעמיים בוחנים שלקחו שוחד ) יש עשבים שוטים ואותם יש לעקור .
לא יודע אם ראית לאחרונה את ממוצע ההקצאה אבל אם היו נותנים לנו יחס של 1:2.5 באופן קבוע אף מורה לא היה מתלונן.
אני רק יתן לך את ההיחס שאישי שלי בחודשים האחרונים מרץ 1:2.7 אפריל 1:4:2 מאי 1:2.9 יוני 1:3 .
הפתרון היחידי הוא להוסיף בוחנים וזה הדבר שיגרום לקיצור זמני ההמתנה .
כל מה שנדרש זה להגיע ליחס של 2.2-2.5 על בסיס קבוע ואז תלמיד יוכל לגשת לטסט אחת לחודש שזה זמן סביר ( כי בכל מקרה יש מינימום של 21 ימי המתנה ).

dor119

New member
רביד

כתבתי את כל הסיבות הקשורות בהקצאת מבחנים ובזמן המתנה .
זה הנושא שבו אנו עוסקים .

מה הקשר כאן לשוחד ושחיתות ??

בהיבט הזה יש למורים חלק ולבוחנים אין כלל !

אני חוזר על הנקודה : אם המורים היו מגישים לטסט רק...אבל רק את אלה שהסיכויים שלהם
לעבור הם : 80% ומעלה לא היה תור ממתינים כל מי שהיה ראוי היה ניגש למבחן כל 21 יום ולא יותר !
גם בחודש של חגים !

ravidmos1

New member
תשובה

לצערי אתה טועה ובגדול אני יכול להגיד מנסיון שיש תלמידים שנוהגים מצויין מגיעים לטסט ועושים במכנסיים .
מעניין שבכל הארץ אצל רוב המורים יש מצוקה של טסטים, וזה לא קשור רק למורים במשוואה יש גם תלמיד ובוחן .
ואתה יכול לבדוק את זה מנתוני מעבר הטסטים שאתה פירסמת כאן לפני מספר חודשים .
ולגבי השוחד והשחיתות זה נמצא בשוליים אבל לצערי גם זה קרה .

dor119

New member
רביד תענה בכנות .

כמה פעמים היגשת תלמיד לא מוכן לטסט ?
כמה פעמים לחץ עליך תלמיד/ הורה של תלמיד ונאלצת להגיש אותו למבחן ע"ח תלמיד אחר שפחות מוכן למבחן ?
כמה פעמים היגשת תלמיד לא מוכן כי היה לך טסט מיותר ...כשבראש מעיינך היה ה..400 ש"ח ???

אני לא בא כאן להעמיד אותך בפינה .... מה שאני בא להגיד זה שיש למורים שיקולים כלכליים ואחרים שלא תמיד מיטיבים
עם התלמידים שמגיע להם .

אני חוזר אם המורים היו מגישים תלמידים שסיכויי ההצלחה שלהם 80% ואפילו 70% בלי כל שיקול אחר לא הייתה מצוקה בטסטים .
זה שתלמידים מתרגשים בטסט זה אנושי וזה טיבעי ...אבל מה הקשר להגשת תלמידים שאינם מוכנים ??
אני 22 שנים בוחן ויודע לזהות האם התלמיד מוכן לטסט או שלא .....20-30% מהתלמידים שניגשים לטסט לא מוכנים לטסט .!
אל תגיש תלמידים כאלה לטסט ותן את הטסט למי שבאמת מגיע לו ( מי שניגש ונכשל מהתרגשות ) ...אין לך מצוקה בטסטים !

העובדה שאתה מציג כאילו למורים בכל הארץ יש מצוקה בטסטים היא ברורה ומאחוריה שיקולים כלכליים גרידה !
כמה שיהיו יותר מבחנים כך המורה מרויח יותר ...למורה פחות משנה את מי הוא מגיש או מה רמתו ....

תקן אותי אם אני טועה 50% מההכנסה החודשית ( ואולי יותר )של מורה באה ממבחני נהיגה .... ולכן אתם ( המורים ) כ"כ מתרעמים
כשהכנסת רוצה להעביר חוק המגביל ומוריד משמעותית את מחיר העמדת רכב למבחן !!

ravidmos1

New member
תשובה

אני אישית ואני מדבר רק על עצמי לא מגיש לטסט תלמיד שלא מוכן .
בחודש האחרון עזבו אותי 2 תלמידות ( מעל שיעור 40 ) שרצו טסט ולא הייתי מוכן להגיש אותן כי חשבתי ואני עדיין חושב שהן לא מוכנות למרות שהיה לי טסט .
ה400 ₪ של הטסט מעולם לא היו שיקול עבורי זה אכן חלק לא מבוטל מהשכר שלי אבל אני לא יגיש תלמיד שלא מוכן .
יש מצוקה גדולה בכל הארץ של טסטים ולא תצליח לשכנע אותי אחרת, עובדה שאפילו שר התחבורה רוצה להפריט את הטסטים על מנת שיהיו יותר מבחנים למרות
שהפיתרון פשוט והוא להוסיף מספר לא רב של בוחנים .
הלכת קצת רחוק לגבי האחוז שהטסטים מהווים בהכנסה החודשית וכן אנחנו מתרעמים על כך שהכנסת רוצה להוריד את המחיר של הטסט כי כמו שאת לא מוכן שיפגעו
בשכר שלך גם אנחנו לא ובטל לא בשוק חופשי.

מסכימה איתך עדיף לגשת לטסט שמוכנים מאשר

לבוא לטסט ולהיכשל ואז עוד פעם שיעורים ולחכות 3 שבועות לטסט הבא

tzvikas

New member
דור, הגזמת

דור, בדר"כ אני אוהב את התגובות שלך בפורום אבל מה שרשמת על מורי הנהיגה הוא לא פחות מהכללה משמיצה

רביד, כל הכבוד לך על האופן השקול שענית לו

dor119

New member
לא הלכתי רחוק ולא השמצתי .

אם אתה מורה לנהיגה אתה יודע שמה שאני כותב נכון.
זה לא כל כך נעים לשמוע אבל זאת המציאות .

למורה נהיגה עצמאי יש גם שיקול כלכלי שלעיתים עם כל הצער שבדבר
גובר על השיקול המיקצועי .

בתביעה שמתבררת בקריות בימים אלה ...אומר אותו אבא של תלמיד נהיגה
שהוא שילם למורה ( הנתבע במקרה זה ) 150 ש"ח בכדי שיקדים לבן שלו טסט
ומדובר ב...4 טסטים כלומר הוא שילם 600 ש"ח מעבר לתשלומים אחרים על טסט ( אגרת משרד התחבורה + העמדת רכב ).

לא כתבתי שכל המורים כך ...עפ"י דיברי רביד למעלה ואני רוצה להאמין , הוא לא כך .
אני מניח שיש עוד מורים כאלה ....קשה שלא לעמוד בפיתויים כספיים כאלה כשזאת העבודה שלך וזאת הפרנסה שלך.
זאת לא שחיתות זה על הגבול של לא ישר ולא הוגן..... אלה החיים .

tzvikas

New member
אומר לך את זה בעדינות וברוח טובה

אתה מכליל ומשמיץ

הדוגמא שאתה מביא היא דוגמא אחת וברור שבכל כלל יש יוצא מהכלל. אבל לומר שרוב רובם של מורי הנהיגה נוהגים כך זו לא פחות מהשמצה והכללה. גם אם יש לך תחושה שזה נכון, אתה לא מורשה לכתוב את זה בפורום אינטרנטי אא"כ יש לך הוכחה שכך נוהגים רוב מורי הנהיגה. ואין לך כי זה לא נכון

כמו שאמרתי, אני מעריך את הערותיך בדר"כ אבל הפעם זה נראה לא לעניין. תחשוב איזה נזק אתה גורם

dor119

New member
סטטיסטיקה מעניינת ...

בשירשור הזה היו כמה כותבים ,העיקריים הם :

רביד , : ענה 4 תגובות אותם קראו בסה"כ 141 קוראים כלומר כל תגובה נקראה בממוצע 35 פעמים .
dor119 : ענה 4 תגובות אותם קראו בסה"כ 157 קוראים כלומר כל תגובה נקראה בממוצע 39 פעמים .
צביקה : ענה 2 תגובות אותם קראו בסה"כ 62 קוראים כלומר כל תגובה נקראה בממוצע 31 פעמים .

למעלה