המתנה מוגזמת לטסטים- חייבת עצה

SHARON 103

New member
המתנה מוגזמת לטסטים- חייבת עצה

בחצי שנה אחרונה אני בשלב הטסטים (עד כה היו לי שניים) . בין טסט לטסט המתנתי כשלושה חודשים, לדעתי זו המתנה הזויה וזה מוגזם לחכות שלושה חודשים!! מאז הטסט השני עברו חודשיים ואני ממתינה לטסט שלישי.
אני מיואשת מהמרדף אחרי המורה שלי שיגיש אותי לטסט. לפני שבועיים המורה קבע לי טסט שלישי שהיה אמור להיות בשבוע הבא.
מאז ההודעה על הטסט ועד היום לא לקחתי שיעורים מסיבות כלכליות וגם מהבחינה שאני מרגישה שאכן אני מוכנה.

היום התקשרתי למורה לקבוע שיעור סמוך לטסט והוא ישר בתחילת השיחה אמר שאין לי לבסוף טסט שבוע הבא בגלל ששינו את תאריכי הטסט.
וברגע שיקבל תאריכים חדשים יודיע לי.
אישית יש לי הרגשה שזה לא אמין בכלל. אני לא אתפלא שהוא העביר את הטסט שלי לתלמיד אחר. (מניסיון העבר הייתי עדה לכך שהמורה העביר טסט שנקבע לתלמיד מסויים לתלמיד אחר)
רציתי לשאול האם זה הגיוני שפתאום משנים את התאריכים של הטסט?

וגם אם כן, לא מגיע לי לקבל עדכון בתור תלמידה שמצפה בכליון עיניים לטסט?

מישהו נתקל במצב דומה? מה עליי לעשות? אני לא רוצה למתוח את זה יותר מידי כי אני בתהליך של לימוד נהיגה כבר הרבה זמן....

תודה מראש !

VILLI69

New member
המתנה מוגזמת לטסטים

משך הזמן בין מבחנים תלוי במורה ולא במשרד הרישוי. כמות המבחנים היא נגזרת של כמות הבוחנים הזמינים בכל מחוז . מחשב אגף הרישוי מחשב את כמות המבחנים לכל מורה בהתאם למספר הטפסים שהקליד ורשומים על שמו והיחס שנקבע בכל מחוז בהתאם לכמות הבוחנים בחודש מסויים - לדוגמא מבחן על כל שנים או שלושה טפסים.
המורה ורק הוא מחליט על סדר העדיפות למבחן מבין תלמידיו . אם את רוצה לשנות נוהל זה תפעלי למען יהיה מרכז הזמנות ארצי והזמנה שמית של תלמיד למבחן . אגף הרישוי כבר הכין את הנושא אבל אירגוני המורים בלמו את יישום מרכז ההזמנות ....כל תלונה על המתנה למבחן - נא לפנות למורה!!!!!!

VILLI69

New member
המתנה מוגזמת לטסטים

משך הזמן בין מבחנים תלוי במורה ולא במשרד הרישוי. כמות המבחנים היא נגזרת של כמות הבוחנים הזמינים בכל מחוז . מחשב אגף הרישוי מחשב את כמות המבחנים לכל מורה בהתאם למספר הטפסים שהקליד ורשומים על שמו והיחס שנקבע בכל מחוז בהתאם לכמות הבוחנים בחודש מסויים - לדוגמא מבחן על כל שנים או שלושה טפסים.
המורה ורק הוא מחליט על סדר העדיפות למבחן מבין תלמידיו . אם את רוצה לשנות נוהל זה תפעלי למען יהיה מרכז הזמנות ארצי והזמנה שמית של תלמיד למבחן . אגף הרישוי כבר הכין את הנושא אבל אירגוני המורים בלמו את יישום מרכז ההזמנות ....כל תלונה על המתנה למבחן - נא לפנות למורה!!!!!!

ravidmos1

New member
תשובה .

זמן המתנה בין טסט לטסט הוא בממוצע כחודש וחצי .
הדבר נובע מכמות מבחנים לא מספקת שמשרד הרישוי מקצה. היחס בדר"כ הוא על כל 3 תלמידים מבחן 1.
אין הבדל אם למורה יש 10 תלמידים או 30 היחס הוא זהה.
למרות מה שרשמו לך קודם המורה הוא האחראי את מי מתלמדיו להוציא אך הוא צריך להתחשב בכמות המבחנים. אני יכול להגיד לך שאצלי הסדר הוא מי שנכשל ראשון יוצא ראשון על מנת להיות הוגן כלפי כל התלמידים.
לגבי השאלה האם משנים תאריכים לטסט זה קורה לעיתים, אך יחד עם זאת אם משנים למורה תאריך בדר"כ הוא מקבל תאריך אחר בתוך כשבוע . ( לפעמיים אפילו יום או יומיים אחרי) . אני לא יכול להשיב לך האם המורה נתן את המבחן לתלמיד אחר אני לא מכיר את המורה ואת אופן ההתנהלות שלו.
מה את יכולה לעשות ? שתי אופציות לפנייך אחת להמתין שהמורה יתן לך תאריך לטסט ולדבר איתו ולבקש ממנו שיתן לך מבחן בהקדם . והשנייה לחליף מורה . ( קחי בחשבון שגם למורה החדש לא בטוח שיהיה טסט לתת לך בקרוב ) .
שיהיה בהצלחה !!!

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה . 054-6269924.

Kורן

New member
תוספת קטנה וחידוד

תלמידים נספרים למורה אחת לחודש לפי כמות טפסי התלמידים שעברו תיאוריה ונרשמו לו עד לצאריל מסוים בתחילת החודש שם ננסגרת הרשימה

לוקחים את הכמות הזו ומחלקים בשלוש.

למעלה